Home » 10 super interessante feitjes over Beagles

10 super interessante feitjes over Beagles

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles zijn zeer populaire huisdieren. Dat is om een reden, want ze zijn erg sociaal en hebben vrijwel altijd een vrolijk karakter. Veel mensen vinden deze hond dat ook erg vriendelijk en schattig. Beagles kunnen goed samen met kinderen en zijn daarom een echte gezinshond.

Feitjes over de Beagle

Voordat je een Beagle aan gaat schaffen, is het belangrijk om je goed in te lezen. Daarom hebben we tien interessante feitjes over dit hondenras op een rijtje gezet.

Feitje 1: Waar de Beagle precies vandaan komt, is niet duidelijk

Vaak wordt de oorsprong van de Beagle toegeschreven aan Groot-Brittannië. Daarom hebben ze in Europa ook vaak de naam ‘Engelse Beagle’. Maar waar ze precies vandaan komen, is niet helemaal bekend. Een Griekse filosoof, Xenophon, schreef al veel eerder over een jachthond die sterk lijkt op de Beagle. Daarmee zou hij veel ouder kunnen zijn dan we denken.

Feitje 2: De Beagle is van oorsprong een jachthond

Een Beagle wordt tegenwoordig vooral gezien is sociale hond en als huisdier, maar vroeger werden ze vooral gebruikt voor de jacht. Ze hebben een klein formaat en waren dan ook ideaal om te gebruiken in de jacht op klein wild zoals konijnen en hazen.

Feitje 3: Queen Elizabeth I was gek van Beagles

In de zestiende eeuw werden er kleinere Beagles gefokt. Deze Beagles heten ‘pocket Beagles’. We zien ze tegenwoordig niet vaak meer voorkomen. Dat komt mede doordat deze kleinere formaten vaak leidden tot gezondheidsproblemen. Een van de meest opvallende liefhebbers was koningin Elizabeth I van Groot-Brittannië.

Feitje 4: Pocket Beagles hebben vaak gezondheidsproblemen

We blijven nog even bij de pocket Beagle. In Europa zijn ze amper nog te vinden. Dat komt doordat ze niet meer gefokt worden in dit kleinere formaat. De bouw van een Beagle is al bijzonder, maar bij kleinere Beagles komen problemen als heupdysplasie vaak voor. Dat komt doordat de kleinere honden eigenlijk last hebben van dwerggroei.

Feitje 5: Beagles zijn heel slim

Haal je een Beagle in huis, dan kun je maar beter een goed hek neerzetten in de tuin. Want ze zijn enorm slim en een meester in ontsnappen. Ook dit heeft de Beagle te danken aan zijn herkomst uit de jacht.

Feitje 6: Beagles zijn heel gevoelig

Beagles zijn heel gevoelig en sociaal. Daarmee maakt een Beagle een ideale gezinshond. Ze hebben een sterke wil om hun baasjes tevreden te stellen. Deze honden kunnen vanwege dezelfde reden ook heel slecht alleen zijn.

Feitje 7: Beagles kunnen niet snel ziek worden

Een groot voordeel van Beagles is dat ze zeer sterk zijn en resistent zijn tegen ziekten. Dat betekent dat ze niet snel ziek worden en daarom haal je met dit hondenras een gezonde hond in huis. Dit betekent niet dat ziektes en gezondheidsproblemen helemaal niet voorkomen. Want ze houden van lekker eten en hebben daarmee een grote kans op overgewicht. Bovendien hebben ze naar mate ze ouder worden meer kans op degeneratieve ziektes die vooral voorkomen bij andere rassen.

Feitje 8: Een Beagle heeft een grote kans op overgewicht

Als je niet oppast en het eten van een Beagle gewoon laat staan, zal je zien dat hij de hele dag bij zijn bak staat te eten. Beagles zijn echte lekkerbekken en hebben om die reden vrijwel altijd trek ik in iets lekkers. Dat is ook meteen de reden dat veel van deze honden overgewicht vertonen. Hier is wel iets aan te doen; geef de hond niet te veel lekkers en laat hem niet mee eten van het eten dat mensen eten. Dit eten is slecht voor een Beagle en kan zelfs tot allergische reacties leiden. Een gezonde hond van dit ras heeft een gewicht tussen de 12 en de 18 kilo.

Feitje 9: Beagles kunnen tot wel 15 jaar oud worden

Eerder zeiden we het al: dit hondenras is erg sterk en heeft niet veel last van ziektes. Als je goed voor je Beagle zorgt en regelmatig want onderhoud pleegt zoals het schoonmaken van de oren, kan deze hond flink oud worden. Ze zijn zelden ziek en hebben een erg lang leven. Een Beagle kan maar zo tussen de 12 en 15 jaar oud worden. En er zijn zelfs uitzonderingen die tot 24 jaar oud zijn geworden. Je hebt dus erg lang plezier van dit hondenras.

Feitje 10: De oren van een Beagle moet je regelmatig schoonmaken

Beagles hebben lange, afhangende oren. Daaraan herken je een Beagle meteen. Maar helaas zijn deze oren erg gevoelig voor vocht en vuil in de gehoorgang. Daardoor komt oorontsteking bij dit hondenras vrij vaak voor. Het is belangrijk om de oren regelmatig even schoon te maken. Maak de oren binnen en buiten volledig droog als hij gezwommen heeft of nat geworden is. Controleer dus regelmatig de oren van je hond!

10 Geniale Tips Voor Jouw Beagle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Beagle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Beagle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Beagle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.