Home | 10 super interessante feitjes over Beagles

10 super interessante feitjes over Beagles

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles zijn zeer populaire huisdieren. Dat heeft een reden, want ze zijn erg sociaal en hebben vrijwel altijd een vrolijk karakter. Veel mensen vinden deze hond dan ook erg vriendelijk en schattig. Beagles kunnen goed samen met kinderen en zijn daarom echte gezinshonden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Feitjes over de Beagle

Voordat je een Beagle aan gaat schaffen is het belangrijk om je goed in te lezen. Daarom hebben we tien interessante feitjes over dit hondenras op een rijtje gezet.

Feitje 1: Waar de Beagle precies vandaan komt is niet duidelijk

Vaak wordt de oorsprong van de Beagle toegeschreven aan Groot-Brittannië. Daarom hebben ze in Europa ook vaak de naam ‘Engelse Beagle’. Maar waar ze precies vandaan komen is niet helemaal bekend. Een Griekse filosoof, Xenophon, schreef al veel eerder over een jachthond die sterk lijkt op de Beagle. Daarmee zou hij veel ouder kunnen zijn dan we denken.

Feitje 2: De Beagle is van oorsprong een jachthond

Een Beagle wordt tegenwoordig vooral gezien als sociale hond en als huisdier, maar vroeger werden ze vooral gebruikt voor de jacht. Ze hebben een klein formaat en waren dan ook ideaal om te gebruiken in de jacht op klein wild zoals konijnen en hazen.

Feitje 3: Queen Elizabeth I was gek van Beagles

In de zestiende eeuw werden er kleinere Beagles gefokt. Deze Beagles heten ‘pocket Beagles’. We zien ze tegenwoordig niet vaak meer voorkomen. Dat komt mede doordat deze kleinere formaten vaak leidden tot gezondheidsproblemen. Een van de meest opvallende liefhebbers was koningin Elizabeth I van Groot-Brittannië.

Feitje 4: Pocket Beagles hebben vaak gezondheidsproblemen

We blijven nog even bij de pocket Beagle. In Europa zijn ze amper nog te vinden. Dat komt doordat ze niet meer gefokt worden in dit kleinere formaat. De bouw van een Beagle is al bijzonder, maar bij kleinere Beagles komen problemen als heupdysplasie vaak voor. Dat komt doordat de kleinere honden eigenlijk last hebben van dwerggroei.

Feitje 5: Beagles zijn heel slim

Haal je een Beagle in huis, dan kun je maar beter een goed hek neerzetten in de tuin. Want ze zijn enorm slim en een meester in ontsnappen. Ook dit heeft de Beagle te danken aan zijn herkomst uit de jacht.

Feitje 6: Beagles zijn heel gevoelig

Beagles zijn heel gevoelig en sociaal. Daarmee is een Beagle de ideale gezinshond. Ze hebben een sterke wil om hun baasjes tevreden te stellen. Deze honden kunnen vanwege dezelfde reden ook heel slecht alleen zijn.

Feitje 7: Beagles kunnen niet snel ziek worden

Een groot voordeel van Beagles is dat ze zeer sterk zijn en resistent zijn tegen ziektes. Dat betekent dat ze niet snel ziek worden en daarom haal je met dit hondenras een gezonde hond in huis. Dit betekent niet dat ziektes en gezondheidsproblemen helemaal niet voorkomen. Want ze houden van lekker eten en hebben daarmee een grote kans op overgewicht. Bovendien hebben ze naarmate ze ouder worden meer kans op degeneratieve ziektes die vooral voorkomen bij andere rassen.

Feitje 8: Een Beagle heeft een grote kans op overgewicht

Als je niet oppast en het eten van een Beagle gewoon laat staan zal je zien dat hij de hele dag bij zijn bak staat te eten. Beagles zijn echte lekkerbekken en hebben om die reden vrijwel altijd trek ik in iets lekkers. Dat is ook meteen de reden dat veel van deze honden overgewicht vertonen. Hier is wel iets aan te doen; geef de hond niet te veel lekkers en laat hem niet mee eten van het eten dat mensen eten. Dit eten is slecht voor een Beagle en kan zelfs tot allergische reacties leiden. Een gezonde hond van dit ras heeft een gewicht tussen de 12 en de 18 kilo.

Feitje 9: Beagles kunnen tot wel 15 jaar oud worden

Eerder zeiden we het al: dit hondenras is erg sterk en heeft niet veel last van ziektes. Als je goed voor je Beagle zorgt en regelmatig onderhoud pleegt zoals het schoonmaken van de oren, kan deze hond flink oud worden. Ze zijn zelden ziek en hebben een erg lang leven. Een Beagle kan maar zo tussen de 12 en 15 jaar oud worden. En er zijn zelfs uitzonderingen die tot 24 jaar oud zijn geworden. Je hebt dus erg lang plezier van dit hondenras.

Feitje 10: De oren van een Beagle moet je regelmatig schoonmaken

Beagles hebben lange, afhangende oren. Daaraan herken je een Beagle meteen. Maar helaas zijn deze oren erg gevoelig voor vocht en vuil in de gehoorgang. Daardoor komt oorontsteking bij dit hondenras vrij vaak voor. Het is belangrijk om de oren regelmatig even schoon te maken. Maak de oren binnen en buiten volledig droog als hij gezwommen heeft of nat geworden is. Controleer dus regelmatig de oren van je hond!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK