Home » 10 super interessante feitjes over Beagles

10 super interessante feitjes over Beagles

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles zijn zeer populaire huisdieren. Dat heeft een reden, want ze zijn erg sociaal en hebben vrijwel altijd een vrolijk karakter. Veel mensen vinden deze hond dan ook erg vriendelijk en schattig. Beagles kunnen goed samen met kinderen en zijn daarom echte gezinshonden.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Feitjes over de Beagle

Voordat je een Beagle aan gaat schaffen is het belangrijk om je goed in te lezen. Daarom hebben we tien interessante feitjes over dit hondenras op een rijtje gezet.

Feitje 1: Waar de Beagle precies vandaan komt is niet duidelijk

Vaak wordt de oorsprong van de Beagle toegeschreven aan Groot-Brittannië. Daarom hebben ze in Europa ook vaak de naam ‘Engelse Beagle’. Maar waar ze precies vandaan komen is niet helemaal bekend. Een Griekse filosoof, Xenophon, schreef al veel eerder over een jachthond die sterk lijkt op de Beagle. Daarmee zou hij veel ouder kunnen zijn dan we denken.

Feitje 2: De Beagle is van oorsprong een jachthond

Een Beagle wordt tegenwoordig vooral gezien als sociale hond en als huisdier, maar vroeger werden ze vooral gebruikt voor de jacht. Ze hebben een klein formaat en waren dan ook ideaal om te gebruiken in de jacht op klein wild zoals konijnen en hazen.

Feitje 3: Queen Elizabeth I was gek van Beagles

In de zestiende eeuw werden er kleinere Beagles gefokt. Deze Beagles heten ‘pocket Beagles’. We zien ze tegenwoordig niet vaak meer voorkomen. Dat komt mede doordat deze kleinere formaten vaak leidden tot gezondheidsproblemen. Een van de meest opvallende liefhebbers was koningin Elizabeth I van Groot-Brittannië.

Feitje 4: Pocket Beagles hebben vaak gezondheidsproblemen

We blijven nog even bij de pocket Beagle. In Europa zijn ze amper nog te vinden. Dat komt doordat ze niet meer gefokt worden in dit kleinere formaat. De bouw van een Beagle is al bijzonder, maar bij kleinere Beagles komen problemen als heupdysplasie vaak voor. Dat komt doordat de kleinere honden eigenlijk last hebben van dwerggroei.

Feitje 5: Beagles zijn heel slim

Haal je een Beagle in huis, dan kun je maar beter een goed hek neerzetten in de tuin. Want ze zijn enorm slim en een meester in ontsnappen. Ook dit heeft de Beagle te danken aan zijn herkomst uit de jacht.

Feitje 6: Beagles zijn heel gevoelig

Beagles zijn heel gevoelig en sociaal. Daarmee is een Beagle de ideale gezinshond. Ze hebben een sterke wil om hun baasjes tevreden te stellen. Deze honden kunnen vanwege dezelfde reden ook heel slecht alleen zijn.

Feitje 7: Beagles kunnen niet snel ziek worden

Een groot voordeel van Beagles is dat ze zeer sterk zijn en resistent zijn tegen ziektes. Dat betekent dat ze niet snel ziek worden en daarom haal je met dit hondenras een gezonde hond in huis. Dit betekent niet dat ziektes en gezondheidsproblemen helemaal niet voorkomen. Want ze houden van lekker eten en hebben daarmee een grote kans op overgewicht. Bovendien hebben ze naarmate ze ouder worden meer kans op degeneratieve ziektes die vooral voorkomen bij andere rassen.

Feitje 8: Een Beagle heeft een grote kans op overgewicht

Als je niet oppast en het eten van een Beagle gewoon laat staan zal je zien dat hij de hele dag bij zijn bak staat te eten. Beagles zijn echte lekkerbekken en hebben om die reden vrijwel altijd trek ik in iets lekkers. Dat is ook meteen de reden dat veel van deze honden overgewicht vertonen. Hier is wel iets aan te doen; geef de hond niet te veel lekkers en laat hem niet mee eten van het eten dat mensen eten. Dit eten is slecht voor een Beagle en kan zelfs tot allergische reacties leiden. Een gezonde hond van dit ras heeft een gewicht tussen de 12 en de 18 kilo.

Feitje 9: Beagles kunnen tot wel 15 jaar oud worden

Eerder zeiden we het al: dit hondenras is erg sterk en heeft niet veel last van ziektes. Als je goed voor je Beagle zorgt en regelmatig onderhoud pleegt zoals het schoonmaken van de oren, kan deze hond flink oud worden. Ze zijn zelden ziek en hebben een erg lang leven. Een Beagle kan maar zo tussen de 12 en 15 jaar oud worden. En er zijn zelfs uitzonderingen die tot 24 jaar oud zijn geworden. Je hebt dus erg lang plezier van dit hondenras.

Feitje 10: De oren van een Beagle moet je regelmatig schoonmaken

Beagles hebben lange, afhangende oren. Daaraan herken je een Beagle meteen. Maar helaas zijn deze oren erg gevoelig voor vocht en vuil in de gehoorgang. Daardoor komt oorontsteking bij dit hondenras vrij vaak voor. Het is belangrijk om de oren regelmatig even schoon te maken. Maak de oren binnen en buiten volledig droog als hij gezwommen heeft of nat geworden is. Controleer dus regelmatig de oren van je hond!

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Beagle Handboek

Beagle Geheimen

Het #1 e-book over Beagles!

DOWNLOAD HET BEAGLE HANDBOEK

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is ‘Beagle Handboek’ perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

👉 Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box