Home | 15 leuke weetjes over de Beagle

15 leuke weetjes over de Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je van plan een Beagle aan te schaffen? Dan haal je een lieve en sociale hond in huis. We hebben alvast 15 leuke weetjes op een rij gezet.

15 weetjes over jouw Beagle

Weetje 1: Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes

Mannetjes zijn altijd groter dan vrouwtjes. Fokkers zoeken altijd een grotere teef en kleinere reuen. Dat maakt het fokken van een Beagle tot een echte uitdaging. Dit doen fokkers omdat het nageslacht dan beter is.

Weetje 2: Beagles kunnen goed insecten vinden

Beagles houden van klein wild als konijnen en hazen. Maar ze zijn ook heel goed in het vinden van insecten, zoals de wandluis. Een Beagle is een ‘Bed Bug Beagle’.

Weetje 3: Beagles worden vaak ingezet bij de politie

Beagles hebben een heel goede neus. Daarom zijn ze geliefd bij de politie en de douane. Ze kunnen bijvoorbeeld goed verboden middelen opsporen. Ze hebben een lief uiterlijk, waardoor veel reizigers zich op hun gemak voelen.

Weetje 4: Beagles hebben meer manieren om zich uit te drukken dan andere honden

Een Beagle kan zich goed uitdrukken. Bijvoorbeeld door te janken, te blaffen of te jodelen. Ja, een Beagle kan jodelen, want het is een soort keelgezang. De Beagle waarschuwt op die manier aan zijn baas dat zijn prooi dichtbij is.

Weetje 5: Een Beagle is heel gespierd

Beagles zijn dan wel klein, maar ze hebben een heleboel spieren die werken als veren. Op het moment dat de hond zijn prooi ziet, kan hij van stilstand tot enkele seconden een snelheid tot wel 45 kilometer per uur halen!

Weetje 6: Snoopy is een Beagle

Snoopy kennen we als stripverhaal en was waarschijnlijk een Beagle. Ze komen wel vaker voor in de stripwereld. Zo heeft Disney bijvoorbeeld ‘Beagle Boys’ in de bekende ‘Duck Tales’-serie.

Weetje 7: Beagles hebben lange hangende oren om een reden

Die hangende oortjes van een Beagle zijn superlief! Maar ze hebben ook een reden. Als de hond zijn hoofd naar beneden buigt om te ruiken, hangen zijn oren naar beneden. Deze werken als een soort satellietantenne. Een Beagle kan dus erg goed horen en ruiken!

Weetje 8: Beagles kunnen goed snurken

Waardoor het precies komt, weten we niet. Maar uit een onderzoek in de Verenigde Staten gaf maar liefst 86 procent van alle respondenten aan dat hun Beagle snurkt.

Weetje 9: Veel mensen slapen met de Beagle in bed

Bijna de helft van alle mensen uit datzelfde onderzoek uit de Verenigde Staten slaapt met de Beagle in bed. 46 procent, om precies te zijn.

Weetje 10: Een Beagle heeft een krachtige neus

Een Beagle is van oorsprong een jachtdier. De hond heeft dan ook tussen de 225 en 330 miljoen geurreceptoren in zijn neus. Daarmee kan hij veel beter ruiken dan de mens, want die heeft er maar ongeveer 5 miljoen. Met zo’n uitstekende neus is de Beagle dan ook goed voor de jacht, of wordt deze gebruikt voor bijvoorbeeld de politie of de douane, op zoek naar drugs of eten.

Weetje 11: Een Beagle komt oorspronkelijk uit Engeland

De Beagle bestond al in de tijd van de Grieken en Romeinen, maar werd pas in 1830 echt in Engeland gefokt. Dat is de Beagle zoals we hem vandaag de dag kennen. Hij is iets groter en heeft een driekleurige vacht.

Weetje 12: Beagles hebben altijd een witte staartpunt

Is het je wel eens opgevallen dat alle Beagles een witte staartpunt hebben? Bij de Beagle worden alle kleuren vacht behalve de leverkleur erkend. Dus een Beagle kan een rood, tarwe, zand, black & tan, blauw of effen grijs vacht hebben. De meeste Beagles hebben een driekleur zadel. Een Beagle wordt alleen erkend als hij een witte punt in zijn staart heeft. Dat heeft trouwens met zijn oorsprong te maken, want zo was de hond gemakkelijk terug te vinden op het veld van de jager.

Weetje 13: Een Beagle is een goede gezinshond

Een Beagle is heel sociaal en lief. Hij werkt goed samen met andere honden en ook met kinderen. Kinderen moeten de Beagle niet drukker maken dan hij al is en de hond rustig laten slapen. Maar omdat een Beagle zijn gezin als zijn roedel ziet, kan hij niet heel goed alleen zijn.

Weetje 14: Beagles houden van lekker eten

Als er iets is waar de Beagle gek op is, dan is het lekker eten. Daardoor heeft hij ook een kans op overgewicht. Hoe lief hij je ook aankijkt, het is slimmer om hem niet te veel koekjes en snoepjes te geven.

Weetje 15: Zelfs vorsten kiezen voor Beagles

Zelfs het Engelse koningshuis was gek van Beagles. Zo had Queen Elizabeth I een Beagle in het paleis wonen, omdat ze gek was op hoe hij eruitziet.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload