Home | Amerikaanse Beagle: Alles wat je moet weten

Amerikaanse Beagle: Alles wat je moet weten

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wil je voor het eerst een Beagle aanschaffen? Dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er wordt gesproken over twee soorten Beagles: de Engelse Beagle en de Amerikaanse Beagle. Het is goed om te weten dat deze honden gewoon van hetzelfde ras zijn. Het maakt dus niet uit waar hij vandaan komt.

Een Beagle uit Nederland is van hetzelfde ras als een hond uit China of Alaska. Wil je weten waarom we een Amerikaanse Beagle alsnog zo noemen? Lees dan zeker dit artikel!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Waarom spreekt men over Amerikaanse of Engelse Beagles?

Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen Amerikaanse en Engelse Beagles, terwijl ze blijkbaar van hetzelfde ras zijn? Goede vraag! Dat heeft ermee te maken dat in Amerika de rasstandaard anders is dan in Nederland of andere delen van Europa.

Dat komt simpelweg omdat de Amerikaanse Kennel Club soms andere richtlijnen gebruikt dan de Europese Beagle verenigingen. In Amerika worden Beagles bijvoorbeeld ook anders beoordeeld bij wedstrijden. Om die reden zijn er deze twee type honden binnen het Beagle ras.

Amerikaanse Beagle en Engelse Beagle

De Amerikaanse Kennel Club is de officieel erkende club voor rashonden. Deze vereniging werd officieel erkend in 1885 en organiseert regelmatig wedstrijden voor Beagles. Zij hanteren andere richtlijnen dan de verenigingen in Engeland of Nederland doen. De Engelse Beagle is volgens de officiële definitie ‘een stevige, klein gebouwde hond die kwaliteit uitstraalt zonder grofheid.’ Dat terwijl men het in Amerika heeft over een ‘miniatuur foxhound die massief en omvangrijk is met het uiterlijk van een jachthond.’ In principe bedoelen beide verenigingen ongeveer hetzelfde, maar de woordenschat is net iets anders.

Amerikaanse & Engelse Beagle: belangrijkste verschillen

Maar wat zijn dan precies de verschillen in de standaarden die gesteld worden aan een ‘Amerikaanse Beagle’ en een ‘Engelse Beagle’? Dat gaat eigenlijk vooral om de grootte. De Engelse Beagle heeft een schouderhoogte tussen de 33 en 40,5 centimeter. In Amerika hebben ‘grote Beagles’ een schouderhoogte tussen de 33 en 38,5 centimeter. Een Beagle die langer is dan 38,5 centimeter zou in Amerika niet mogen deelnemen aan wedstrijden, maar in Engeland wel. Snap je het nog? 😉

Engelse Beagles mogen bij wedstrijden geen leverkleur hebben

Een ander verschil is dat de Engelse Beagle volgens de rasstandaard alle kleuren mag hebben, behalve de leverkleur. Een Engelse Beagle wordt daarnaast gekenmerkt door een witte tip van de staart. Dat terwijl de Amerikaanse Beagle volgende de Amerikaanse Kennel Club alle kleuren mag hebben, dus ook de leverkleur.

Wil je álles leren over jouw (toekomstige) Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. In dit boek leer je namelijk alles wat je wil weten over deze hondensoort.

Klik hier om het boek te bekijken →

Conclusie: Amerikaanse en Engelse Beagles zijn nagenoeg hetzelfde

Buiten deze minimale verschillen zijn er eigenlijk amper zaken die het vermelden waard zijn. De twee Beagles zijn nagenoeg hetzelfde, buiten het feit dat de Amerikaanse en Engelse hondenverenigingen net iets andere benamingen hebben voor dit ras. Het gaat dus simpelweg om hetzelfde ras.

De Beagles die in Nederland worden aangeboden, zijn meestal ‘Engelse Beagles’. Daar is een belangrijke reden voor: de erkende fokkers werken aan de hand van een rasstandaard. Zij moeten dus wel rekening houden met de eisen van de verschillende hondenverenigingen. Een erkende fokker mag een Beagle dus alleen een Amerikaanse Beagle noemen, als deze gefokt is uit honden die uit Amerika zijn gehaald.

Nogmaals: er zijn verder weinig verschillen. Dat betekent ook dat de levensverwachting en de karaktereigenschappen van beide honden gelijk zijn. Mocht jij overwegen een Beagle aan te schaffen, dan raden we je aan niet te veel te kijken of je een Amerikaans of Engels exemplaar aanschaft. Kijk liever naar het karakter en uiterlijk van de hond. Als je er een goed gevoel bij hebt, maakt het niet uit welk type Beagle het is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload