Home | Beagle allergie: hoe merk je het op en wat kan je doen?

Beagle allergie: hoe merk je het op en wat kan je doen?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het hebben van een hond is natuurlijk ontzettend leuk. En dat geldt zeker wanneer je een lieve Beagle hebt! Het is namelijk de ideale vriend en toevoeging aan het gezin.

Houd er wel rekening mee dat het hebben van een hond niet altijd alleen maar leuk is. Je hond kan namelijk ook ziek worden of bijvoorbeeld last hebben van allergieën. Helaas heeft een Beagle hier relatief vaak last van. Gelukkig kun je hier wel iets tegen doen en wat dat precies is, wordt hieronder uitgelegd.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De allergieën waar je Beagle last van kan krijgen

Een Beagle is over het algemeen een hele gezonde hond, maar kan wel onder andere last hebben van enkele allergieën. Atopie is een allergie die erg vaak voorkomt bij Beagles. Het is niet echt een ziekte, maar je moet het meer zien als een aanleg om allergische aandoeningen te krijgen.

Die allergische reacties die je Beagle dan krijgt zie je meestal op de huid van je hond in de vorm van jeuk of een huidontsteking. Verder kunnen ze ook te maken krijgen met een oorontsteking die vaak ook veroorzaakt wordt door de atopie.

Atopie is chronisch

Atopie is een aanleg en kan dus niet genezen worden. Wel kunnen de problemen onder controle gehouden worden door te kijken welke prikkels een rol spelen bij jouw Beagle. Hier wordt dan iets op verzonnen waardoor de hond zo min mogelijk last heeft van deze ontstekingen en jeuk.

Symptomen van de allergie

Beagles kunnen zowel interne als externe allergieën hebben. De symptomen hiervan kunnen heel mild zijn, maar ook ernstig. Wees dus altijd op je hoede en ga meteen naar de dierenarts wanneer je iets niet vertrouwt.

Symptomen kunnen onder andere zijn dat de Beagle zijn vacht verliest of allerlei dunne plekken krijgt. Een droge en jeukende huid is ook een teken van een allergie en waarschijnlijk zal de Beagle veel op deze plek krabben, waardoor hij kaler wordt.

Er zijn nog een aantal symptomen die je kan herkennen. Herken je een van deze punten? Ga dan zo snel mogelijk met hem naar de dierenarts om te kijken hoe dit het beste opgelost kan worden:

 • Op zichzelf kauwen;
 • Veel prut in de ooghoek;
 • Een doffe vacht;
 • Een opspelende maag;
 • Veel hoesten;
 • Kortademigheid.

Wil je nog meer leren over de gezondheid van jouw Beagle? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book wordt uitgebreid stilgestaan bij de verzorging en gezondheid van een Beagle. En vind je het niks? Dan krijg je 100% van je aankoopbedrag terug!

Klik hier om het boek te bekijken →

Interne en externe allergie

Het hebben van maagklachten is een voorbeeld van een interne allergie. Hij heeft dan iets ingenomen waar hij niet tegen kan. De kans is groot dat dit dan in zijn eten zat. Beagles kunnen namelijk nog wel eens allergisch zijn voor bijvoorbeeld zuivelproducten of tarwe. Hierdoor krijgt jouw Beagle dan last van zijn maag, wat zich weer uit in overgeven of diarree.

Een externe allergie wordt veroorzaakt wanneer je hond in aanraking komt met dingen zoals een hondenshampoo, tapijtreinigers of luchtverfrissers in huis. Ook stof of schimmel kunnen klachten veroorzaken bij een Beagle. Dit kan dan zorgen voor ademhalingsproblemen en gehoest bij je hond.

Behandeling van de allergie

Een allergie is redelijk makkelijk om mee om te gaan. Zo kun je vaak speciaal eten of speciale pillen geven. Of je kan er voor kiezen om bepaalde producten niet meer te gebruiken als blijkt dat jouw hond daar niet goed tegen kan.

Wel is het belangrijk dat je naar de dierenarts gaat zodat deze je erbij kan helpen. Bovendien kan hij er natuurlijk ook het beste achter komen waar jouw Beagle precies allergisch voor is en wat je eraan kunt doen.

Zelf vast aan de slag

Wil je de kans op allergieën zelf al zo klein mogelijk maken? Er zijn een aantal dingen die je thuis alvast kan doen. Heeft jouw Beagle last van ademhalingsproblemen? Gebruik dan een luchtfilter in je huis en controleer regelmatig op pollen en stof.

Een luchtbevochtiger kan helpen tegen tegen schimmel en een airco kan helpen tegen de allergenen in de lucht, omdat je hierbij je ramen dicht kan houden.

Verdiep je verder in de verzorging en gezondheid van jouw Beagle

De juiste verzorging is essentieel voor de gezondheid en het geluk van je hondje. Verdiep je hier dus zo goed mogelijk in. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van verzorging en gezondheid. Zodat jij en jouw Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK