Home | Waarom je een Beagle uit het asiel zou moeten halen

Waarom je een Beagle uit het asiel zou moeten halen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Denk je na over de aanschaf van een Beagle? Voor veel mensen is de verleiding groot om een puppy te nemen van een fokker. Maar er zijn ook andere alternatieven die vaker overwogen zouden moeten worden. Want er zijn talloze Beagles opgenomen in het asiel in Nederland. Veel mensen willen geen Beagle uit het asiel, omdat ze denken dat er van alles mis mee is. Maar in de praktijk is dit vaak helemaal niet zo.

Er zijn genoeg redenen om een hond uit het asiel te halen. Eén van de belangrijkste redenen is dat je op die manier de druk op het asiel wegneemt. Als je kiest voor een puppy van een fokker, krijgen de dieren uit het asiel helemaal geen kans meer.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Redenen om een Beagle uit het asiel te halen

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een hond uit het asiel een goede overweging is. De meeste honden die in het asiel zitten, zitten daar omdat het baasje niet goed voor ze kon zorgen. Veel mensen halen een Beagle in huis maar blijken vervolgens toch niet het geduld op te kunnen brengen om hem groot te brengen en op te voeden.

Een Beagle kan een koppig en eigenwijs ras zijn, waardoor het vaker gebeurt dat de hond uiteindelijk naar het asiel gebracht wordt. Dat is jammer, want de Beagle is tegelijkertijd wel de perfecte gezinshond. Het probleem ligt vaker bij de baas dan bij de hond zelf. We hebben daarom een paar redenen om een hond uit het asiel te halen op een rij gezet.

Er is niets mis met een Beagle uit het asiel

Meestal wordt er gedacht dat een Beagle uit het asiel ziek is of gedragsproblemen heeft. Uiteraard komt het wel voor dat er huisdieren in het asiel zitten die bijvoorbeeld een handicap hebben. Maar de meeste Beagles die in het asiel zitten, zitten daar enkel omdat de baas er geen geduld mee heeft gehad.

De fout ligt meestal bij het baasje en niet bij de hond zelf. Wanneer je een hond uit het asiel alle liefde en aandacht geeft zal hij dit absoluut teruggeven. Een hond uit een asiel halen is zeer dankbaar en dat zal de hond absoluut laten merken.

Beagles uit het asiel zijn niet ziek

Een hond uit het asiel kan soms wat ouder zijn, maar dit betekent niet dat hij daarom geen tweede kans verdient. Een Beagle uit het asiel kan bijvoorbeeld al twee jaar oud zijn. Dit heeft ook voordelen. Zo’n hond is al volwassen en zindelijk. Dit scheelt een hoop moeite om een hond goed op te voeden.

Meestal wordt er gedacht dat zo’n Beagle ziek is. Maar dit is vrijwel nooit het geval. De dierenarts behandelt namelijk alle pups en honden in het asiel. Op die manier zal de hond altijd vrij zijn van ziektes en plagen. De kans dat je een zieke pup bij een fokker haalt is dus veel groter dan dat je een zieke Beagle uit het asiel haalt. Ze zijn altijd vrij van vlooien en parasieten en hebben hun vaccinaties al gehad.

Wil je meer leren over het gezond houden van jouw Beagle? Bekijk het Beagle Handboek dan ook. Daarin wordt uitgebreid geschreven over de verzorging en gezondheid van jouw hond.

Klik hier om het boek te bekijken →

Beagles uit het asiel zijn niet agressief

Ten slotte wordt nog wel eens gedacht dat een dier uit het asiel gedragsproblemen heeft. Dit is zeker bij een Beagle meestal niet het geval. Een hond van dit ras is eigenlijk nooit agressief. Als ze dit gedrag wel vertonen, wordt dit meestal door de medewerkers van het asiel al afgeleerd.

Als ze toch opvliegend gedrag vertonen is daar meestal een reden voor. Bijvoorbeeld omdat ze bang en onzeker zijn omdat ze ooit mishandeld zijn. Maar doordat de medewerkers van het asiel de honden veel liefde en aandacht hebben gegeven verandert dit gedrag vrijwel altijd. Honden leven in de toekomst en niet in het verleden. De kans is dus groot dat een Beagle uit het asiel zich beter gedraagt dan een puppy die je zelf nog af moet richten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload