Home | Hoe zorg je ervoor dat een Beagle niet meer bedelt?

Hoe zorg je ervoor dat een Beagle niet meer bedelt?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles houden enorm van lekker eten. Als het aan de hond ligt eet hij het liefst de hele dag door. Het is dan ook niet zo gek dat als hij eten ziet, hij hierom zal gaan bedelen. Zeker wanneer je eenmaal iets lekkers hebt gegeven omdat de hond bedelde is de kans groot dat dit in de toekomst vaker zal gebeuren. Wanneer een Beagle bedelt heb je hem dit als baas waarschijnlijk zelf aangeleerd.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Bedelen door Beagles

Beagles zijn echte lekkerbekken. De kans is dus groot dat je maar iets lekkers hoeft te pakken, waarop jouw Beagle onmiddellijk naast je zit om te bedelen. Soms gaat het bedelen zo ver dat je als baasje niet eens rustig kunt eten zonder dat de hond meteen het eten van je bord kijkt. Dat is vervelend, dus is het zaak om hier iets aan te doen.

Het is wel belangrijk om eerst de oorzaak van het bedelgedrag te achterhalen. Dit kan te maken hebben met een gebrek aan goede voeding of gewoon omdat de Beagle graag eet en je hem dit zelf hebt aangeleerd.

Een Beagle zal vaak schooien of bedelen. De meest voorkomende reden dat een Beagle met bedelen is begonnen is door een gebrek aan regels en discipline. Het is dus belangrijk dat de hond weet wat er van hem wordt verwacht wanneer jij aan het eten bent.

Maar het bedelgedrag kan ook voorkomen omdat hij echt honger heeft. Het is mogelijk dat hij aan het eten dat hij krijgt echt niet genoeg heeft. De voedingswaarde ontbreekt dan.

Bedelen afleren

Het bedelen van een Beagle is soms al af te leren door te onderzoeken of hij wel voldoende binnenkrijgt. Als het voer niet voldoende is krijgt hij niet alle belangrijke stoffen en mineralen binnen. Dit kan echt tot een hongerig gevoel leiden. Een Beagle is een actieve hond en verteert zijn voedsel vrij snel. Er is dus een kans dat hij echt betere voeding nodig heeft.

Maar in veruit de meeste gevallen is de oorzaak van het bedelgedrag een gebrek aan regels en grenzen. Het is dus belangrijk om de Beagle wat discipline bij te brengen. Met discipline bedoelen we geen boos gedrag, want dat werkt bij deze hond niet. Het is belangrijk de hond aan te leren wat de verwachtingen zijn wanneer je gaat eten. Dit maak je hem duidelijk op een rustige, consequente manier.

Een goede tip om ervoor te zorgen dat een Beagle niet meer bedelt is door hem naar zijn mand te sturen wanneer je gaat eten. Bij het koken van een gerecht in de keuken is een hond daar dus niet welkom. En als je eenmaal aan het eten bent laat je hem op afstand liggen. Zo weet hij dat er van hem verwacht wordt dat hij je de ruimte geeft om normaal te eten, zonder bedelende hond aan je zij.

Oja. Wil je ontdekken hoe je nog meer ongewenst gedrag van je Beagle afleert? Bekijk dan ook het Beagle Handboek (90+ pagina’s) even. In dit boek leer je alles over dit onderwerp.

Klik hier om het boek te bekijken →

Wees consequent

Bij het opvoeden van een Beagle draait het allemaal om consequentie. Wanneer je de Beagle dit gedrag eerst probeert af te leren en hem een paar dagen later toch iets lekkers van je bord geeft, is de kans groot dat hij weer zal gaan bedelen. Het is belangrijk om hem te leren dat hij echt niets lekkers krijgt als hij dit gedrag vertoont. Bij een Beagle is een kwestie van associaties leggen. Geef je eenmalig wat lekkers nadat hij aan het bedelen is geweest, dan legt hij meteen de associatie dat bedelen leidt tot lekker eten krijgen.

Ongewenst gedrag van je Beagle afleren

Wil je jouw Beagle ook ander ongewenst gedrag afleren? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s worden meerdere soorten ongewenst gedrag uitgelicht.

Zo leer je hoe je dat gedrag snel, effectief en blijvend afleert. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload