Home » Waarom blaft jouw Beagle? En hoe leer je het af?

Waarom blaft jouw Beagle? En hoe leer je het af?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Blaffen. Voor veel baasjes is het de nummer 1 ergernis die het hebben van een hond oplevert. En als jij dit artikel hebt aangeklikt vermoeden we dat jouw Beagle ook regelmatig zal blaffen. Vervelend. Waar wordt dat blaffen door veroorzaakt en hoe kan je het afleren? In dit artikel behandelen we dit onderwerp.

Beagles staan er in algemene zin om bekend dat zij relatief veel blaffen. Ze janken behoorlijk en het geluid van een huilende Beagle is onmiskenbaar. Er zijn veel redenen denkbaar waarom jouw Beagle blaft. Zo kan hij last hebben van verlatingsangst of is hij oprecht ergens bang voor.

Maar een Beagle maakt van blaffen ook al snel een gewoonte. Dit is voor veel mensen een stuk minder prettig. Zeker als je in een rijtjeswoning woont en je Beagle de hele dag aan het blaffen is, zullen de buren dit niet op prijs stellen. En jij als baasje wordt er – laten we eerlijk zijn – vroeg of laat een stuk humeuriger van. Het is dus wel zaak om iets aan het blaffen van jouw Beagle te doen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Waarom een Beagle blaft

Laten we voorop stellen: Beagles blaffen niet altijd zomaar. Er kunnen veel verschillende oorzaken aan het gedrag ten grondslag liggen. Denk daarbij in ieder geval aan de volgende zaken:

 • Ze kunnen bang zijn;
 • Ze kunnen vervelen;
 • Ze kunnen de baas willen begroeten;
 • Ze kunnen blaffen tijdens het spelen of;
 • ze kunnen blaffen om iets of iemand te beschermen.

Het is normaal dat Beagles blaffen als zij hun territorium willen beschermen. Het is ook normaal dat dit gebeurt wanneer ze angst voelen. Dit gebeurt volledig vanuit hun instinct en het is niet nodig om dit af te leren.

Maar ‘helaas’ is dit hondenras ook verzot op aandacht van de baas. Het zal dus snel voorkomen dat de hond begint te blaffen om aandacht te trekken of omdat hij zich verveelt. In zulke gevallen is het wel nodig het blaffen af te leren. Het is dus belangrijk van tevoren te weten waarom de hond aanslaat. Pas als je dat doorhebt kan je bepalen of je het gedrag wil afleren.

Het blaffen afleren bij een Beagle

Maar hoe leer je dat blaffen nou precies af? Wat in ieder geval is af te raden is om tegen de hond te gaan schreeuwen. Dat ziet een Beagle niet als straf, maar juist als stimulatie om nog even door te gaan. Wanneer we gaan schreeuwen zijn we minstens net zo luid als de hond. Daarom zal de Beagle er al snel een wedstrijdje van maken. En we gaan er vanuit dat je daar niet op zit te wachten.

Een betere manier om het blaffen af te leren is door beloningen te gebruiken. Zodra jouw Beagle blaft roep je bijvoorbeeld: ‘Stil nu!’. Doet hij dit, dan volgt er direct een beloning in de vorm van bijvoorbeeld een hondensnoepje. Op die manier zal de hond leren dat het loont om stil te zijn. Zo werk je stukje bij beetje aan het blafgedrag van jouw Beagle.

Verlatingsangst Beagle

Als we het hebben over trouwe hondenrassen, dan komt de Beagle hoog op het lijstje voor. Hij doet er alles aan om in een goed boekje bij zijn baasje te komen. Het is daardoor een hond die veel aandacht nodig heeft. Het blaffen is voor hem een middel om die aandacht te verkrijgen.

Wat ook mee speelt is dat de Beagle, door zijn jachtverleden, gewend is om in een roedel te leven. Het is daarom een hele uitdaging om een dag alleen te zijn. Er treedt dan direct verlatingsangst op bij de hond. En je raadt het al: dat resulteert weer in blaffen.

Het advies is om de verlatingsangst direct vanaf vanaf puppyleeftijd al af te leren. Het is belangrijk om dit rustig op te bouwen. Bijvoorbeeld door zelf naar boven te gaan en de Beagle beneden te laten. Dan leert hij dat hij niet de hele dag achter zijn baas aan kan lopen. We raden wel aan om in de buurt te blijven en niet echt ver van huis te gaan. De Beagle zal zich snel verlaten voelen en luid gaan blaffen.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Beagle Handboek

Beagle Geheimen

Het #1 e-book over Beagles!

DOWNLOAD HET BEAGLE HANDBOEK

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is ‘Beagle Handboek’ perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

👉 Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box