Home | Beagle x Cocker Spaniel: ontmoet de Bocker

Beagle x Cocker Spaniel: ontmoet de Bocker

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het kruisen van verschillende hondenrassen gebeurd al decennia lang. Op deze manier krijg je een puppy die zowel de karaktertrekken als uiterlijke kenmerken heeft van twee verschillende rassen. Dat maakt het nieuwe hondje natuurlijk erg uniek.

Een mix kan een hond juist gezonder maken, maar het kan er ook voor zorgen dat hij juist last krijgt van complicaties of ziektes. Lees je dus vooral goed in voordat je kiest voor een gemixte hond!

Een Beagle is natuurlijk erg populair. Het is dan ook niet heel gek dat hij vaak gemixt wordt met andere rassen. Zo wordt hij bijvoorbeeld ook gekruist met een Cocker spaniel. De uitkomst van deze kruising noemen we ook wel een Bocker. En in dit artikel vertellen we je alles over deze lieve viervoeter.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De Cocker Spaniel en de Beagle

Als je wil weten hoe de Beagle x Cocker Spaniel is, moet je natuurlijk ook wel wat weten over de Cocker Spaniel en de Beagle zelf. Van de Beagle weten we al dat hij heel vriendelijk, vrolijk en actief is, maar dat hij niet echt geschikt is als waakhond.

Hij is redelijk klein, heeft hangende oren en een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is. Ze houden enorm van eten, met als gevaar dat ze snel last krijgen van overgewicht.

Heeft jouw Beagle ook last van overgewicht? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. Daarin wordt uitgebreid beschreven wat je als baasje kan doen om jouw hond op gewicht te houden. Zodat jij en je Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het Beagle Handboek te bekijken

De Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel is op sommige vlakken redelijk hetzelfde, maar anderzijds ook weer erg verschillend van de Beagle. Qua innerlijk is een Cocker Spaniel ook heel vrolijk, sportief en aanhankelijk. Ze willen graag spelen en tijd doorbrengen met hun baasje.

Qua uiterlijk hebben ze wel een lange vacht die veel verschillende kleuren kan hebben en veel verzorging nodig heeft. Daarnaast heeft de Cocker Spaniel lange en hangende oren die ongeveer tot zijn schouders komen.

De Cocker Spaniel is gemiddeld groot. Ze hebben ook een normaal postuur en zijn niet al te dik of al te dun. Gemiddeld worden deze honden zo rond de veertien jaar oud.

De Beagle x cocker Spaniel: de Bocker

De Beagle x Cocker Spaniel is nog een redelijk nieuwe mix en wordt ook wel de Bocker genoemd. Een Beagle x Cocker Spaniel is erg sportief omdat zijn beide ouders van origine jachthonden zijn. Ze zijn een beetje eigenwijs, maar vooral heel lief en energiek. Ze houden er bijvoorbeeld ook ontzettend van om de stoeien en te wandelen.

Qua uiterlijk zijn het opvallende viervoeters. De haren zijn redelijk kort, maar kunnen wel krullend zijn. De vacht kan ook verschillende kleuren hebben: wit, bruin of zwart. Meestal is het een combinatie van twee of alle drie deze kleuren. Daarmee zijn het mooie honden om te zien.

Een goede opvoeding

Overweeg je een Bocker in huis te halen? Besteed dan genoeg tijd aan de opvoeding. Het is belangrijk dat je ze goed en consequent opvoedt wanneer ze jong zijn. Anders bestaat de kans dat ze vooral hun eigen willetje zullen volgen. Stel daarom belangrijke regels voor je pup en houd je hier ook aan.

Perfect voor gezinnen met kinderen

De Bocker is ook een zeer geschikte mix voor gezinnen met jonge kinderen. Zowel de Beagle als de Cocker Spaniel hebben een erg lief karakter. Dus dat is met de Beagle x Cocker Spaniel niet anders.

Ook als je nog nooit eerder een hond hebt gehad is de Bocker een hele fijne hond om te hebben. Het zijn hele slimme dieren die er niet van houden om veel alleen te zijn. Als ze dit wel zijn gaan ze zich vervelen en kunnen ze veel gaan blaffen of janken.

Levensverwachting en afmetingen

Omdat het nog een redelijk nieuwe mix is, is er nog relatief weinig bekend over de aandoeningen of ziektes waar een Bocker last van kan krijgen. Je neemt hier dus wel een kleine gok. Informeer goed naar de gezondheid van beide ouders. Zijn zij gezond en vitaal? Dan kan je er vanuit gaan dat de gekruiste hond ook een grote kans heeft op een gezond leven.

Een Beagle x Cocker Spaniel wordt ongeveer tussen de 35 en 40 centimeter groot. Helemaal volgroeid wegen ze tussen de tien en de vijftien kilo.

Wil je alles leren over Beagles en alle mogelijke kruisingen?

Bekijk dan zeker het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Daarnaast is er een heel hoofdstuk geschreven over alle Beagle soorten en kruisingen. Momenteel krijg je ook nog eens 4 bonus boeken gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload