Home | Beagle x Corgi mix: maak kennis met de Beagi

Beagle x Corgi mix: maak kennis met de Beagi

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het komt al decennia lang voor dat verschillende hondenrassen worden gekruist om een unieke nieuwe hond te krijgen. De Beagle is daar natuurlijk geen uitzondering op. Door twee rassen met elkaar te mixen krijg je een hond die zowel de uiterlijke als de innerlijke kenmerken heeft van beide ouders.

Dit kan zorgen voor hele schattige en populaire honden, maar het kan er ook voor zorgen dat deze mixen last hebben van bepaalde ziektes. Maar het tegenovergestelde is ook van kracht: een kruising kan er ook voor zorgen dat de nieuwe hond juist gezonder wordt dan één van de twee rassen.

Het is in ieder geval wel erg belangrijk dat je je goed inleest voordat je een gemixte hond koopt, zodat je precies weet hoe de hond is en wat de gevaren zijn. In dit artikel gaan we dieper in op een populaire kruising. Namelijk die tussen de Beagle en de Corgi. De hond die hier uit komt noemen we ook wel de Beagi.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Wat voor hond is de Corgi?

Om te weten wat voor hond de Beagle x Corgi is moet je natuurlijk ook wel wat meer weten over de Corgi. Van de Beagle weten we al dat hij erg sociaal, vriendelijk en actief is. Hij is redelijk klein, heeft een korte vacht met een witte, bruine en zwarte kleur.

Een Beagle houdt van eten en heeft dus de aanleg om snel te dik te worden. Qua karakter is de Beagle een hele lieve hond. En dat is de Corgi ook. Om deze reden worden de twee vaak met elkaar gemixt. Je krijgt dan een hele lieve puppy met een uiterlijk dat je niet zo vaak ziet. Een Corgi en een Beagle zien er namelijk best wel anders uit.

Meer over de Cori

Een Corgi heeft, net als de Beagle, korte pootjes. Verder hebben ze spitse oren die recht overeind staan. Corgi’s zijn heel vriendelijk en levendig, waardoor het heel gemakkelijk je beste vriend wordt.

Ze vinden het heerlijk om rond te rennen omdat het oorspronkelijk herdershonden zijn. En die oorsprong heeft nog meer dingen opgeleverd, want een Corgi is vandaag de dag nog steeds pittig, slim en avontuurlijk.

Daarnaast zijn het ook hele goede waakhonden omdat ze meteen beginnen te blaffen als er een onbekend persoon aankomt. Tegenover de mensen waar ze van houden zijn ze juist heel loyaal en beschermend.

Wil je graag nog meer weten over het karakter van de Beagle en alle mogelijke kruisingen? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book van 90+ pagina’s worden deze onderwerpen uitgebreid besproken.

Klik hier om het Beagle Handboek te bekijken

De Beagle x Corgi oftewel de Beagi

De Beagi wordt steeds populairder en dat komt deels door de unieke eigenschappen. Een Beagle heeft grote hangoren, maar de Beagle x Corgi heeft meer de oren van een Corgi: ze zijn spits en staan overeind. Dit is dan ook één van de kenmerken waaraan je een Beagle x Corgi kunt herkennen.

Maar er zijn nog wat meer uiterlijke verschillen. Zo zijn bijvoorbeeld de pootjes van de gekruiste hond iets anders. Verder hebben ze ook een korte vacht met een witte, bruine en zwarte kleur.

Een nieuwsgierig aagje

Omdat allebei de rassen erg alert en nieuwsgierig zijn is de mix tussen deze twee ook heel nieuwsgierig. Hij zal continu willen weten wat het baasje aan het doen is. Ze willen graag bij het baasje in de buurt zijn en samen tijd doorbrengen.

De Beagle x Corgi kan ook heel goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Zodra er mensen in huis komen die hij nog niet kent, kan hij wel snel gaan blaffen. Geef hem dan gewoon even de tijd om aan de situatie te wennen, want de Beagi heeft weinig kwaads in de zin.

Gezondheidsproblemen

Helaas heeft de Beagle x Corgi wel wat gezondheidsproblemen. Het zijn hele sterke dieren, maar net zoals de Beagle kunnen ze snel last krijgen van overgewicht. Hierdoor is het erg belangrijk dat je Beagi veel beweegt en niet te veel eten krijgt.

Ook oogproblemen komen regelmatig voor bij de Beagle x Corgi. Er kunnen ook problemen ontstaan met het kraakbeen van het skelet, omdat deze hond sneller last kan krijgen van een trage schildklier waardoor er ook minder schildklierhormonen aan worden gemaakt.

Wil je echt álles leren over Beagles?

Bekijk dan zeker het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Er wordt onder andere stil gestaan bij de eigenschappen, opvoeding, training, gezondheid en verzorging van deze viervoeter. En momenteel krijg je ook nog eens 4 bonus boeken gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK