Home | Alles over de eigenschappen van jouw (toekomstige) Beagle

Alles over de eigenschappen van jouw (toekomstige) Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe hond maar weet je niet zo goed welk ras je moet kiezen? Dat snappen we, want de keuze kan ook erg lastig zijn. Zeker omdat je natuurlijk hoopt dat je je hond heel lang in huis zult hebben.

Als je op zoek bent naar een hond die heel sportief en vrolijk is, en die echt je maatje kan worden, dan moet je zeker eens overwegen om een Beagle in huis te halen. De Beagle is namelijk een hele lieve en leuke hond met een heel schattig koppie.

In dit artikel laten we je nader kennis maken met deze viervoeter en alle eigenschappen die deze hond met zich meebrengt. Lees dus snel verder om te ontdekken of dit ras goed bij je past!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Het karakter van de Beagle

Wil je graag een hond die goed gehumeurd, actief en zelfstandig is? Dan is de Beagle perfect voor jou. Het is binnenshuis een redelijk rustige hond, zolang ze buiten maar genoeg activiteit krijgen. Want buiten zijn ze namelijk erg energiek en sportief, vooral wanneer ze nog pup zijn. Deze combinatie maakt de Beagle voor vele baasjes een perfecte combinatie. Actief en druk buiten, maar rustig en lief binnen.

Beagles kunnen prima met onbekenden omgaan en zijn altijd erg vriendelijk. Een Beagle is dus niet de perfecte waakhond, want hij zal het alleen maar gezellig vinden als er ongenodigden binnen zijn. Het kan wel zijn dat hij gaat blaffen, maar daar zal het waarschijnlijk wel bij blijven.

De Beagle is een echt gezelschapsdier

Een Beagle is dus heel sociaal, aanhankelijk en vrolijk. Daarnaast is het een zelfstandige hond, maar hij is ook erg sociaal en houdt wel van gezelschap. Hij kan dan ook slecht tegen alleen zijn en kan op zulke momenten flink gaan janken. Een Beagle is dus perfect voor jou als je actief en consequent bent, maar ook veel met hem wil doen en hem zeker niet al te veel alleen laat.

Ook kleine kinderen vindt een Beagle erg gezellig. Ze kunnen er goed mee overweg en spelen er graag mee. Het is natuurlijk wel verstandig om altijd een oogje in het zeil te houden wanneer je kind speelt met de Beagle.

In hoeverre de Beagle kan omgaan met andere mensen en dieren wordt voor een groot gedeelte bepaald in de opvoeding. Wil je alles weten over de opvoeding en training? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book leer je álles wat er te leren valt over deze geweldige honden.

Klik hier om het Beagle Handboek te bekijken

Moeite om alleen te zijn

Een Beagle vindt het, ondanks dat hij wel zelfstandig is, moeilijk om veel alleen te zijn. Hij is namelijk gefokt om steeds in groepen bij elkaar te zijn, zoals hij ook altijd was toen het nog een jachthond was. Wanneer je Beagle zich alleen voelt, kan hij dus hard gaan huilen en blaffen. En dit houdt niet zomaar op. Hij kan op zulke momenten zelfs dingen gaan slopen.

Het is natuurlijk niet zo dat je je hond nooit alleen kan laten, maar dit moet je wel voorzichtig opbouwen. Laat hem dus niet meteen urenlang alleen. Want dit zal hij niet fijn vinden. Beagles kunnen overigens prima overweg met een andere hond en dat helpt ook direct tegen de eenzaamheid. Heb je dus al een hond in huis? Dan is de Beagle een geweldige toevoeging aan je huis.

Een jachthond

Een Beagle is een echte jachthond. Hij is namelijk afkomstig uit Engeland en daar werd hij veel gebruikt tijdens de jacht op kleinere dieren zoals konijnen en hazen. Zo’n jachthond moest dan zelfstandig en met behulp van zijn neus op zoek gaan naar wild. In Nederland is de Beagle natuurlijk voornamelijk gewoon een gezinshond, maar hij heeft nog trekjes van een jachthond.

Als je kleinere dieren (bijvoorbeeld konijnen, cavia’s of hamsters) in huis hebt lopen moet je dit als baasje goed in de gaten houden. Het jachtinstinct kan weer naar boven komen. Wil je dit risico niet lopen? Begin dan vroeg en consequent met de training van je hond. Wanneer je een Beagle traint om met konijnen om te gaan, zal dat waarschijnlijk wel goed komen. Het is dan wel nog steeds verstandig om ze niet alleen te laten met het kleinere dier.

Wil je echt álles leren over Beagles?

Bekijk dan zeker het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Er wordt onder andere stil gestaan bij de eigenschappen, opvoeding, training, gezondheid en verzorging van deze viervoeter. En momenteel krijg je ook nog eens 4 bonus boeken gratis!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload