Home » Voeding: wat kan een Beagle het beste eten?

Voeding: wat kan een Beagle het beste eten?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Beagle kan een gewicht tussen de 10 en de 20 kilo halen. Dit hondenras houdt van veel eten, waardoor hij een grote kans maakt op overgewicht. Daarom is het belangrijk erop toe te zien dat de hond niet te veel eet en hij alleen de benodigde voeding binnen krijgt. Een gezonde Beagle heeft dus speciale voeding nodig die hem de belangrijkste stoffen geeft en de dikmakertjes vermijdt.

In de meeste gevallen is het aan te raden speciale Beagle eten te kopen. Deze worden in de speciaalzaken verkocht. Clubs raden altijd aan om speciaal voer aan te schaffen. Deze kent vaak een hogere prijs, maar zorgt ervoor dat het huisdier geen overgewicht zal krijgen. Daarmee kan men een hoop gezondheidsproblemen bij de hond voorkomen.

Voeding Beagle

Wie begint met een Beagle pup, zal er rekening mee moeten houden dat een puppy andere voeding heeft dan een volwassen Beagle hond. Zorg ervoor dat de pup dezelfde voeding kreeg als toen hij nog bij de fokker of bij de winkel woonde. De pup moet eerst wennen aan zijn omgeving. Dit zal een korte periode duren. Daarna is het mogelijk om over te schakelen op nieuwe voeding.

Beagles wennen niet snel aan verandering. Ze zijn gewend veel en lekker te eten. Het veranderen van een voedingspatroon is daarom lastig. Doe dit stap voor stap. Geef de pup de eerste week zijn ‘oude voeding’. Daarna is het mogelijk de nieuwe voeding te mixen door de oude voeding. Na een maand is het mogelijk over te schakelen naar nieuwe voeding.

Zodra een Beagle pup ongeveer zes maanden oud is, begint hij meer te lijken op een volwassen Beagle. Hij is nog heel speels en absoluut een pup, maar het is tijd om hem de juiste voeding en regelmaat aan te leren.

Regelmatig eten

Het is mogelijk overgewicht te voorkomen door de hond met enige regelmaat te laten eten. We raden daarom af om voeding in de bak van de Beagle te laten liggen. De kans is groot dat hij zal eten wanneer hij dat wil. Dat levert meteen een groot gevaar op overgewicht op. Een betere manier is voeding met regelmaat geven. Met andere woorden: een streng dieet. Anders is de kans op overgewicht groot.

Op jongere leeftijd maakt de hond minder kans op overgewicht, omdat hij tijdens het spelen en bewegen redelijk wat calorieën verbrandt. Wanneer de Beagle al wat ouder wordt, zal dit minder snel gaan en ligt overgewicht zeker op de loer. Het is dus nodig een oudere Beagle op een streng dieet te zetten.

Ook al is een Beagle een echte charmeur, wees voorzichtig met het geven van koekjes of snoepjes. Maak er geen gewoonte van, maar gebruik koekjes en snoepjes alleen om de hond te trainen.

Geen mensenvoeding voeren

Veel mensen die een hond nemen, schotelen de hond voeding voor van de restjes die ze over hebben. Voer geen mensenvoeding aan een Beagle. Vaak is het lastig om zijn charmes te negeren, maar toch is dit wel noodzakelijk. Ook al zal de hond het menseneten lekker vinden en zijn bak leeg eten, mensenvoeding is niet geschikt voor een Beagle.

Zeker omdat hij snel aankomt is het belangrijk om enkel gezonde voeding voor te zetten. Een andere reden is dat sommige ingrediënten van mensenvoeding zelfs gevaarlijk is voor de gezondheid van de hond. Denk daarbij bijvoorbeeld aan uien, druiven en rozijnen, ongekookte zalm, paddenstoelen en champignons, cafeïne en veer verschillende soorten kruiden.

Laat een Beagle daarom altijd speciale voeding eten. Anders is de kans aanwezig dat hij ziek kan worden.

Vers Beagle eten

Een Beagle wordt tussen de 10 en 15 jaar oud. Zeker wanneer hij ouder of ziek wordt, raden we niet meer aan om nog commerciële voeding aan te schaffen. Algemene hondenvoeding is soms ongezond. Daarom is speciaal Beagle eten nodig. Toch kan ook hier kleur- en smaakstoffen inzitten. Sommige fabrikanten maken gebruik van ‘vulmiddelen’. Dit zijn stoffen die de Beagle het gevoel geven dat hij genoeg gegeten heeft. Dit is niet gezond voor een oudere Beagle. Het is belangrijk de hond goed voedsel met veel voedingswaarde te geven.

Deze honden zijn carnivoren en eten dus het liefst vlees. Het is om die reden bij oudere Beagles raadzaam zelf voeding te bereiken. Echte voeding is namelijk soms lastig te verkrijgen. Maak een verdeling: een kwart bestaat uit vlees, een derde uit groenen, 15 procent uit zetmeel (zoals rijst of pasta), 15 procent uit fruit (zoals banaan en sinaasappel) en 10 procent uit witte yoghurt zonder suiker.

De Beagle zal genieten van versbereid voedsel. De combinatie is bovendien heel gezond, want het heeft geen kleurstoffen, maar wel vitaminen. Belangrijk bij het bereiden is geen zout of specerijen toe te voegen. Daar kan een Beagle ziek van worden.

10 Geniale Tips Voor Jouw Beagle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Beagle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Beagle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Beagle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.