Home » Voeding: wat kan een Beagle het beste eten?

Voeding: wat kan een Beagle het beste eten?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Beagle kan een gewicht tussen de 10 en de 20 kilo halen. Dit hondenras houdt van veel eten, waardoor hij een grote kans maakt op overgewicht. Daarom is het belangrijk erop toe te zien dat de hond niet te veel eet en hij alleen de benodigde voeding binnen krijgt. Een gezonde Beagle heeft dus speciale voeding nodig die hem de belangrijkste stoffen geeft en de dikmakertjes vermijdt.

In de meeste gevallen is het aan te raden speciale Beagle eten te kopen. Deze worden in de speciaalzaken verkocht. Clubs raden altijd aan om speciaal voer aan te schaffen. Deze kent vaak een hogere prijs, maar zorgt ervoor dat het huisdier geen overgewicht zal krijgen. Daarmee kan men een hoop gezondheidsproblemen bij de hond voorkomen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Voeding Beagle

Wie begint met een Beagle pup, zal er rekening mee moeten houden dat een puppy andere voeding heeft dan een volwassen Beagle hond. Zorg ervoor dat de pup dezelfde voeding kreeg als toen hij nog bij de fokker of bij de winkel woonde. De pup moet eerst wennen aan zijn omgeving. Dit zal een korte periode duren. Daarna is het mogelijk om over te schakelen op nieuwe voeding.

Beagles wennen niet snel aan verandering. Ze zijn gewend veel en lekker te eten. Het veranderen van een voedingspatroon is daarom lastig. Doe dit stap voor stap. Geef de pup de eerste week zijn ‘oude voeding’. Daarna is het mogelijk de nieuwe voeding te mixen door de oude voeding. Na een maand is het mogelijk over te schakelen naar nieuwe voeding.

Zodra een Beagle pup ongeveer zes maanden oud is, begint hij meer te lijken op een volwassen Beagle. Hij is nog heel speels en absoluut een pup, maar het is tijd om hem de juiste voeding en regelmaat aan te leren.

Regelmatig eten

Het is mogelijk overgewicht te voorkomen door de hond met enige regelmaat te laten eten. We raden daarom af om voeding in de bak van de Beagle te laten liggen. De kans is groot dat hij zal eten wanneer hij dat wil. Dat levert meteen een groot gevaar op overgewicht op. Een betere manier is voeding met regelmaat geven. Met andere woorden: een streng dieet. Anders is de kans op overgewicht groot.

Op jongere leeftijd maakt de hond minder kans op overgewicht, omdat hij tijdens het spelen en bewegen redelijk wat calorieën verbrandt. Wanneer de Beagle al wat ouder wordt, zal dit minder snel gaan en ligt overgewicht zeker op de loer. Het is dus nodig een oudere Beagle op een streng dieet te zetten.

Ook al is een Beagle een echte charmeur, wees voorzichtig met het geven van koekjes of snoepjes. Maak er geen gewoonte van, maar gebruik koekjes en snoepjes alleen om de hond te trainen.

Geen mensenvoeding voeren

Veel mensen die een hond nemen, schotelen de hond voeding voor van de restjes die ze over hebben. Voer geen mensenvoeding aan een Beagle. Vaak is het lastig om zijn charmes te negeren, maar toch is dit wel noodzakelijk. Ook al zal de hond het menseneten lekker vinden en zijn bak leeg eten, mensenvoeding is niet geschikt voor een Beagle.

Zeker omdat hij snel aankomt is het belangrijk om enkel gezonde voeding voor te zetten. Een andere reden is dat sommige ingrediënten van mensenvoeding zelfs gevaarlijk is voor de gezondheid van de hond. Denk daarbij bijvoorbeeld aan uien, druiven en rozijnen, ongekookte zalm, paddenstoelen en champignons, cafeïne en veer verschillende soorten kruiden.

Laat een Beagle daarom altijd speciale voeding eten. Anders is de kans aanwezig dat hij ziek kan worden.

Vers Beagle eten

Een Beagle wordt tussen de 10 en 15 jaar oud. Zeker wanneer hij ouder of ziek wordt, raden we niet meer aan om nog commerciële voeding aan te schaffen. Algemene hondenvoeding is soms ongezond. Daarom is speciaal Beagle eten nodig. Toch kan ook hier kleur- en smaakstoffen inzitten. Sommige fabrikanten maken gebruik van ‘vulmiddelen’. Dit zijn stoffen die de Beagle het gevoel geven dat hij genoeg gegeten heeft. Dit is niet gezond voor een oudere Beagle. Het is belangrijk de hond goed voedsel met veel voedingswaarde te geven.

Deze honden zijn carnivoren en eten dus het liefst vlees. Het is om die reden bij oudere Beagles raadzaam zelf voeding te bereiken. Echte voeding is namelijk soms lastig te verkrijgen. Maak een verdeling: een kwart bestaat uit vlees, een derde uit groenen, 15 procent uit zetmeel (zoals rijst of pasta), 15 procent uit fruit (zoals banaan en sinaasappel) en 10 procent uit witte yoghurt zonder suiker.

De Beagle zal genieten van versbereid voedsel. De combinatie is bovendien heel gezond, want het heeft geen kleurstoffen, maar wel vitaminen. Belangrijk bij het bereiden is geen zout of specerijen toe te voegen. Daar kan een Beagle ziek van worden.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Beagle Handboek

Beagle Geheimen

Het #1 e-book over Beagles!

DOWNLOAD HET BEAGLE HANDBOEK

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is ‘Beagle Handboek’ perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

👉 Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box