Home » Hoe reinig je het gebit van je Beagle?

Hoe reinig je het gebit van je Beagle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het gebit van je Beagle is niet te vervangen. Daarom is het belangrijk om het gebit regelmatig te onderhouden. Bijkomend voordeel: door het gebit schoon te houden loopt de hond minder kans op ziektes. En bovendien is het niet prettig als de hond uit zijn bek stinkt.

De gemakkelijkste manier om het gebit van een Beagle te reinigen is onder verdoving bij de dierenarts. Helaas zit er aan verdoving altijd een risico en bovendien is het best duur. Het is ook mogelijk om zelf het gebit van je Beagle te reinigen. In dit artikel vertellen we je hoe.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book Beagle Geheimen interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over de verzorging van jouw lieve Beagle!

Gebit reinigen

De beste manier om het gebit van een Beagle te reinigen is door gebruik te maken van tandpasta die speciaal voor honden bedoeld is. Je zou dan elke dag zijn tanden kunnen poetsen. De meeste honden worden daar echter niet erg blij van. Daarom zijn er nog andere alternatieven om het gebit van de hond te onderhouden.

Gezond dieet

Beagles staan erom bekend graag te eten. Dit kun je combineren met het schoonhouden van het gebit van de hond. Natuurlijke diëten met verse, natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen een stuk beter voor het gebit van de hond. Dat is dus niet alleen goed voor de tanden maar ook voor zijn algehele gezondheid.

Met speeltjes

Een Beagle mag graag met speelgoed spelen. Dat komt goed uit, want sommig speelgoed is goed voor het gebit van de hond. De speeltjes zijn vaak zo ontworpen dat ze de tandplak van de tanden afschrapen op het moment dat de hond erop bijt.

Met botten

Het is ook mogelijk om rauwe botten aan een Beagle te geven. Gekookte botten raden we af, want die kunnen gaan splinteren en dus tot problemen leiden. Rauwe botten zijn een goede manier om het gebit van de hond schoon te houden. Ze gaan ermee spelen en bijten, waardoor de meeste tandplak van de tanden verwijderd wordt.

Kies niet voor een te klein bot, want dit is gevaarlijk voor een hond. Kies ook niet voor een enorm bot want dat is intimiderend voor een kleine hond als een Beagle. Hij kan het bot dan volledig links laten liggen. Een tussenmaatje is perfect voor deze honden.

Met sprays

Niet pijnlijk en goed te doen is het gebruik van natuurlijke sprays. Een Beagle is van nature erg koppig en dus is het maar de vraag of het lukt om de lippen van de Beagle lang genoeg omhoog te houden om te poetsen. Tijdens het omhoog houden kan dan eenvoudig een dental care spray worden toegepast. Die zit er binnen enkele seconden op.

Deze spray voorkomt bacteriën en vieze geuren in de bek. Het is wel belangrijk om goed bij de tanden te kunnen. De sprays ruiken vaak naar mint, wat ook voor de hond zelf een prettige geur is.

Tandenpoetsen en tanddoekjes

Dagelijks tandenpoetsen met een speciaal voor honden gemaakte tandpasta is de beste manier om het gebit van honden schoon te houden. Maar de meeste honden zullen er zeker niet op zitten te wachten. Daarom is de kans groot dat dit niet lukt.

Een alternatief is het gebruik van zogenaamde tanddoekjes. Dit noemen we ook wel de vingertandenborstel. Wikkel het doekje om de vinger en houd de bek van de hond open. Met de doekjes is het eenvoudig om bacteriën en eventuele tandplak te verwijderen. Het enige wat nodig is, is het doekje over de tanden heen te wrijven.

Additieven toevoegen aan water

Een laatste optie wordt door Beagles meestal als onprettig ervaren. Het is wel een gemakkelijke manier voor het baasje; het toevoegen van een reinigingsmiddel aan het water van de hond. Dit zijn de zogenaamde wateradditieven. Deze middelen maken het gebit van de hond schoon wanneer de hond het water drinkt. Het is eenvoudig hiermee aan de slag te gaan, want het middel hoeft alleen door het water opgelost te worden.

De oplossing is zeer geliefd onder baasjes maar de meeste Beagles zien dit minder zitten. De meeste honden hebben een hekel aan de geur of de smaak van het additief. Daarom zal de hond er mogelijk voor kiezen om zijn water helemaal te laten staan. Er zijn ook honden die de smaak wel lekker vinden. In zo’n geval is het een handige manier om het gebit van een Beagle schoon te krijgen zonder al te veel moeite.

 

Meer weten over de verzorging van het gebit?

Download dan eens het e-book over Beagles. Daarin staat alle denkbare informatie over deze lieve hond.

 

10 Geniale Tips Voor Jouw Beagle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Beagle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Beagle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Beagle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Het bijten van een Beagle afleren

Het bijten van een Beagle afleren

Veel mensen die een Beagle als huisdier hebben herkennen zich in het probleem dat hun hond graag aan het bijten is. Bijten komt bij nagenoeg alle hondenrassen voor. De meeste Beagle pups zullen dit gedrag vertonen. Dit is geen agressief gedrag. Sterker nog, al bijtend...