Home | Hoe reinig je het gebit van je Beagle?

Hoe reinig je het gebit van je Beagle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het gebit van je Beagle is niet te vervangen. Daarom is het belangrijk om het gebit regelmatig te onderhouden. Bijkomend voordeel: door het gebit schoon te houden loopt de hond minder kans op ziektes. En bovendien is het niet prettig als de hond uit zijn bek stinkt.

De gemakkelijkste manier om het gebit van een Beagle te reinigen is onder verdoving bij de dierenarts. Helaas zit er aan verdoving altijd een risico en bovendien is het best duur. Het is ook mogelijk om zelf het gebit van je Beagle te reinigen. In dit artikel vertellen we je hoe.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Gebit reinigen

De beste manier om het gebit van een Beagle te reinigen is door gebruik te maken van tandpasta die speciaal voor honden bedoeld is. Je zou dan elke dag zijn tanden kunnen poetsen. De meeste honden worden daar echter niet erg blij van. Daarom zijn er nog andere alternatieven om het gebit van de hond te onderhouden.

Gezond dieet

Beagles staan erom bekend graag te eten. Dit kun je combineren met het schoonhouden van het gebit van de hond. Natuurlijke diëten met verse, natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen een stuk beter voor het gebit van de hond. Dat is dus niet alleen goed voor de tanden maar ook voor zijn algehele gezondheid.

Wil je je nog verder verdiepen in de verzorging van jouw Beagle? Lees dan het Beagle Handboek eens. Het boek bevat onder andere uitgebreide hoofdstukken over gezondheid en verzorging.

Klik hier om het boek te bekijken →

Met speeltjes

Een Beagle mag graag met speelgoed spelen. Dat komt goed uit, want sommig speelgoed is goed voor het gebit van de hond. De speeltjes zijn vaak zo ontworpen dat ze de tandplak van de tanden afschrapen op het moment dat de hond erop bijt.

Met botten

Het is ook mogelijk om rauwe botten aan een Beagle te geven. Gekookte botten raden we af, want die kunnen gaan splinteren en dus tot problemen leiden. Rauwe botten zijn een goede manier om het gebit van de hond schoon te houden. Ze gaan ermee spelen en bijten, waardoor de meeste tandplak van de tanden verwijderd wordt.

Kies niet voor een te klein bot, want dit is gevaarlijk voor een hond. Kies ook niet voor een enorm bot want dat is intimiderend voor een kleine hond als een Beagle. Hij kan het bot dan volledig links laten liggen. Een tussenmaatje is perfect voor deze honden.

Met sprays

Niet pijnlijk en goed te doen is het gebruik van natuurlijke sprays. Een Beagle is van nature erg koppig en dus is het maar de vraag of het lukt om de lippen van de Beagle lang genoeg omhoog te houden om te poetsen. Tijdens het omhoog houden kan dan eenvoudig een dental care spray worden toegepast. Die zit er binnen enkele seconden op.

Deze spray voorkomt bacteriën en vieze geuren in de bek. Het is wel belangrijk om goed bij de tanden te kunnen. De sprays ruiken vaak naar mint, wat ook voor de hond zelf een prettige geur is.

Tandenpoetsen en tanddoekjes

Dagelijks tandenpoetsen met een speciaal voor honden gemaakte tandpasta is de beste manier om het gebit van honden schoon te houden. Maar de meeste honden zullen er zeker niet op zitten te wachten. Daarom is de kans groot dat dit niet lukt.

Een alternatief is het gebruik van zogenaamde tanddoekjes. Dit noemen we ook wel de vingertandenborstel. Wikkel het doekje om de vinger en houd de bek van de hond open. Met de doekjes is het eenvoudig om bacteriën en eventuele tandplak te verwijderen. Het enige wat nodig is, is het doekje over de tanden heen te wrijven.

Additieven toevoegen aan water

Een laatste optie wordt door Beagles meestal als onprettig ervaren. Het is wel een gemakkelijke manier voor het baasje; het toevoegen van een reinigingsmiddel aan het water van de hond. Dit zijn de zogenaamde wateradditieven. Deze middelen maken het gebit van de hond schoon wanneer de hond het water drinkt. Het is eenvoudig hiermee aan de slag te gaan, want het middel hoeft alleen door het water opgelost te worden.

De oplossing is zeer geliefd onder baasjes maar de meeste Beagles zien dit minder zitten. De meeste honden hebben een hekel aan de geur of de smaak van het additief. Daarom zal de hond er mogelijk voor kiezen om zijn water helemaal te laten staan. Er zijn ook honden die de smaak wel lekker vinden. In zo’n geval is het een handige manier om het gebit van een Beagle schoon te krijgen zonder al te veel moeite.

Verdiep je verder in de verzorging van jouw Beagle

De juiste verzorging is essentieel voor de gezondheid en het geluk van je hondje. Verdiep je hier dus zo goed mogelijk in. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van verzorging en gezondheid. Zodat jij en jouw Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK