Home | Beagle x Golden Retriever: ontdek de superlieve Beago

Beagle x Golden Retriever: ontdek de superlieve Beago

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het mixen van honden wordt al decennia gedaan en is dus niks nieuws. Door twee verschillende rassen met elkaar te kruisen krijg je een hond die de uiterlijke en innerlijke kenmerken van beide rassen met zich meedraagt. Dat kan schitterende uitkomsten hebben.

Een Beagle wordt ook vaak gemixt en dat is niet zo heel gek. Dat komt omdat dit type hond een erg populair ras is. Een van de kruisingen die je vaak voorbij ziet komen is die met een ander populair ras, namelijk de Golden Retriever. Als je deze twee honden met elkaar mixt krijg je de Beago! En daar gaan we het in dit artikel over hebben.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De Beagle en de Golden Retriever

Als je iets wil weten over hoe een mix tussen een Beagle en een Golden Retriever gaat worden, moet je natuurlijk wel weten hoe allebei de rassen los van elkaar zijn.

De Beagle in een notendop

Van de Beagle weet je waarschijnlijk al hoe hoe hij eruit ziet: een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is en grote hangende oren. Hij is erg vriendelijk en actief en wordt niet graag alleen gelaten. Hij houdt zoveel van gezelschap dat hij het zelfs gezellig zal vinden als er een dief langs komt. Een hele goede waakhond is het dus niet.

Een snoepkont is het wel, want hij houdt er van eten waardoor hij ook snel te maken heeft met overgewicht.

Wil je alles weten over de fysieke en persoonlijke kenmerken van een Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. Hierin leer je alles wat er te weten valt over deze honden.

Klik hier om het boek te bekijken →

De Golden Retriever in een notendop

De Golden Retriever is een erg populair ras en dat komt onder andere omdat hij altijd zo enthousiast en vriendelijk is. Het is een echte knuffelhond en hij is redelijk makkelijk om te trainen. Hierdoor zien veel mensen de Golden Retriever dan ook als de ideale gezinshond. Ze hebben wel redelijk veel beweging nodig, dus het is fijn als zijn baasje actief is.

Een Golden Retriever is redelijk stevig gebouwd en heeft goede verhoudingen. Het zijn redelijk grote honden met een vacht die golvende en lange haren heeft. Vooral hij de hals, buik, poten en staart hebben ze langere haren. De vacht is meestal blond of bruin, maar er zijn ook nog meer kleuren. De Golden Retriever heeft een redelijk brede schedel, een lange voorsnuit en hangende oren.

Beagle x Golden Retriever = Beago

De Beagle x Golden Retriever is een redelijk nieuwe mix. Je krijgt dus een vrij unieke hond. Hierdoor is het relatief lastig om iets te zeggen over het karakter van het beestje.

De Beagle heeft echt een eigen wil maar dit zie je niet echt terug bij de Beago. Hij is erg loyaal, wat hij dan weer heeft van de Golden Retriever. Ook is de Beagle x Golden Retriever erg intelligent. Die intelligentie heeft hij waarschijnlijk geërfd van beide ouders.

Uiteraard heeft hij de uiterlijke kenmerken van zowel een Beagle als een Golden Retriever. Vaak heeft de vacht één kleur en heeft hij korte haren. Natuurlijk heeft hij ook de hangende flaporen die allebei de rassen hebben.

De gezondheidsproblemen waar een Beagle x Golden Retriever mee te maken kan krijgen zijn oogproblemen, overgewicht, tumoren, allergieën, toevallen en epilepsie. Dat is nogal wat, maar er zijn meerdere rassen die hier problemen mee kunnen hebben. Bovendien wil het niet zeggen dat jouw hond ook gegarandeerd last krijgt van deze problemen.

Alles weten over alle mogelijke Beagle kruisingen?

Met deze informatie hopen we dat je een betere keuze kan maken of de Beago de perfecte hond voor jou is. Wil je nog meer weten over alle mogelijke kruisingen? Bekijk dan het Beagle Handboek even.

In dit boek van 90+ pagina’s gaan we uitgebreid in op alle mogelijke Beagle kruisingen. Daarnaast krijg je momenteel 4 gratis bonus boeken en is er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload