Home | Maak kennis met de Beagle Harrier

Maak kennis met de Beagle Harrier

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het komt steeds vaker voor dat hondenrassen worden gemixt met andere rassen. En dat gebeurt natuurlijk ook met Beagles. In zo’n kruising zie je dan de eigenschappen van beide rassen terug, in zowel het karakter als het uiterlijk van de hond.

Steeds meer mensen kiezen voor zo’n kruising. Maar het is wel belangrijk dat je je van tevoren goed inleest. Sommige kruisingen zijn namelijk gevoelig voor het krijgen van ziektes of kwaaltjes,, of brengen verrassingen met zich mee qua persoonlijkheid van de hond. Een populaire hond om de Beagle mee te kruisen is de Harrier. In dit artikel vertellen we je alles over de Beagle Harrier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Wat voor hond is een Harrier?

Van de Beagle weten we wat voor hond het is. Het is een vriendelijke, speelse hond met een hoop energie en liefde om te geven. Qua uiterlijk is de Beagle niet al te groot en hebben ze een korte vacht die wit, zwart en bruin van kleur is.

Een Harrier lijkt qua uiterlijk redelijk op een Beagle, maar is een stuk groter. Wel heeft een Harrier dezelfde hangende en grote oren. Ook de korte vacht met wit, bruin en zwart daarin komt overeen. De Harrier wordt dan ook vaak aangezien voor een grote Beagle.

De Harrier is van oudsher een jachthond

De Harrier is een relatief oud ras dat vroeger werd gefokt voor de hazenjacht in Engeland. Harrier betekent in het Normandisch dan ook ‘jachthond’. Een Harrier is echt een meutehond en is totaal niet agressief. Ze zijn juist erg lief en aanhankelijk, maar ook heel energiek. Daarmee zijn het erg fijne honden voor gezinnen.

Harrier betekent in het Nomadisch dus ‘jachthond’ en dat komt omdat de oorsprong van het ras in Frankrijk ligt. Omdat ze vroeger werden gebruikt als jachthond zijn deze honden heel energiek en houden ze er van om buiten rond te rennen. Ook lange wandelingen vallen in goede aarde bij deze beestjes. Omdat de Harrier een echt roedeldier is kunnen ze gemakkelijk overweg met andere honden. Heb je al een andere hond in huis? Dan zal het samenwonen geen groot probleem zijn.

Zo ziet de Beagle Harrier eruit

Baron Gerard is de eerste die een Beagle kruiste met een Harrier. En uit die kruising is een specifieke uiterlijke eigenschap voortgekomen.

Een Beagle Harrier lijkt op zowel een Beagle als een Harrier, alleen de grootte verschilt sterk. Een gewone Beagle is meestal tussen de 33 en de 38 centimeter hoog, terwijl een Beagle Harrier tussen de 35 en 50 centimeter hoog is. Dat scheelt dus een goede 30%. Best een fors verschil. Het gewicht van een Beagle Harrier ligt gemiddeld rond de twintig kilo. Een Beagle Harrier is dus iets lichter gebouwd dan de Beagle.

De Beagle en de Harrier hebben vooral veel overeenkomsten

Buiten deze eigenschappen op het gebied van hoogte en gewicht lijken de Beagle en de Harrier relatief veel op elkaar. Zowel qua uiterlijk als qua innerlijk hebben ze veel overeenkomsten. Zo veel zelfs, dat ze regelmatig worden aangezien voor hetzelfde ras.

Mocht je alles willen leren over dit ras, dan raden we je aan het Beagle Handboek van 90+ pagina’s eens te bekijken.

In dit e-book wordt álles wat je wil weten over de Beagle uitgebreid beschreven. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het e-book te bekijken!

Wat voor hond is de Beagle Harrier?

De Beagle en de Harrier zijn beide hele vriendelijke en actieve honden. Een kruising tussen deze twee honden is dus ook vriendelijk en actief. Beagle Harriers kunnen erg goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Heel aanhankelijk is deze hond niet. Ze kunnen redelijk goed alleen zijn, zolang ze maar niet dagen in hun eentje worden gelaten.

Qua beweging heeft de Beagle Harrier redelijk veel activiteit nodig. Deze honden bewegen graag en zijn altijd te porren om te spelen, ravotten of te wandelen. Met hun krachtige bouw en energieke persoonlijkheid houden ze dit ook gerust voor een langere tijd vol.

Leer alles over jouw nieuwe Beagle

Haal je een Beagle in huis en wil je alles leren over je nieuwe hondje? Heel goed, want je wil je nieuwe vriend natuurlijk zo gezond en gelukkig mogelijk houden.

Bekijk daarvoor het Beagle Handboek even. Daarin vertellen we je alles over o.a. de verzorging, gezondheid, opvoeding en training van jouw Beagle.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload