Home | Hoe bereid je je huis voor op de komst van een Beagle?

Hoe bereid je je huis voor op de komst van een Beagle?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Neem je voor het eerst een Beagle in huis? Dan is het slim om je woning alvast klaar te maken voor de komst van deze bijzondere hond. Want er moet wel genoeg te doen zijn in huis en buiten de deur.

Anders kan het voorkomen dat de hond zijn energie niet kwijt kan en zal hij beginnen met het slopen van zaken in en rondom de woning. Maak de woning op voorhand dus alvast beagle-proof. Op die manier heeft de hond het naar zijn zin en blijven persoonlijke bezittingen heel.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

 

Het huis voorbereiden

Ten eerste raden we aan om de woning zelf aan te pakken. Het is zaak dat alle mogelijke problemen uit het huis worden verwijderd. Dit omdat het de hond in gevaar kan brengen. Een huis beagle-proof maken doe je dus niet alleen voor jezelf en je persoonlijke bezittingen, maar ook voor de veiligheid van de hond.

Zo is een handige tip om elke kamer door de ogen van de Beagle te zien. Dit lijkt raar, maar is een goede manier om zicht te krijgen op hoe deze hond door het huis loopt. De enige effectieve manier om dit te doen, is door rond te kruipen door de woning. Probeer dus alle aandachtspunten in kaart te brengen.

Ten tweede raden we aan om persoonlijke spullen zo goed mogelijk op te bergen. Vooral jonge Beagles houden van kauwen op allerlei mogelijke bezittingen. Denk bijvoorbeeld aan het kapot bijten van schoenen, sokken, ondergoed of speelgoed van de kinderen. Een Beagle die zich verveelt, zal al snel spullen verscheuren. Om deze reden leg je je spullen het best buiten bereik van de hond. Zorg ervoor dat de hond geen toegang heeft tot spullen die heel moeten blijven.

Blokkeer eveneens de trap. Het is niet goed voor een Beagle om trap te lopen. Bovendien is er een kans aanwezig dat het dier van de trap valt. Daarbij kan hij botten breken. Om deze reden raden we dit af.

We raden ook aan om zaken als prullenbakken af te sluiten. De Beagle is nieuwsgierig en spelenderwijs verkent het dier de wereld. Daardoor staat dit hondenras erom bekend het huis te trashen. Daarmee bedoelen we het uit de prullenbak halen van afval. Zorg er dus voor dat hij hier niet bij kan. De beste manier om dit te doen is door simpelweg de prullenbak vaker te legen en de toegang ertoe goed te blokkeren.

Zorg er ten slotte ook voor dat de deuren beschermd zijn. Op die manier kan de hond niet bij eventueel gevaarlijke reinigingsmiddelen. Om diezelfde reden sluit je het best het toiletdeksel. Een Beagle puppy zal al snel uit een open toilet drinken.

De tuin voorbereiden

Daarnaast heeft een Beagle ook interesse in het leven buiten de vier muren van je huis. Hij heeft tijd en ruimte nodig om lekker te kunnen ravotten. Dus zorg ervoor dat de tuin klaar is voor de komst van een Beagle. Dit hondenras is een echte jachthond en daarmee een meester in ontsnappen. Ze zullen allerlei manieren vinden om te ontsnappen. Het is dus echt zaak dat je goed onderzoek doet naar op welke manieren een hond zou kunnen ontsnappen.

Zorg ervoor dat je ook in de tuin alle gevaarlijke zaken en spullen verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om kinderspeelgoed, opblaasbare zwembade, et cetera. Ruim je tuin zoveel mogelijk op om je nieuwe hond een veilige leefomgeving te bieden.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Heb jij een Beagle of overweeg je er een in huis te halen? En wil je alles leren over o.a. de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van jouw hond? 

Dit boek bevat 90+ pagina’s vol informatie, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is 'Beagle Handboek' perfect voor jou.
90+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box