Home | Waarom de Beagle een ideale gezinshond is

Waarom de Beagle een ideale gezinshond is

⏱ Leestijd: 2 minuten

Veel mensen worden verliefd op het uiterlijk van de Beagle. Ze kijken namelijk erg lief en hebben hangende oortjes. En daarnaast is hij meestal vrolijk en sportief. Daarmee is dit hondenras zeer geschikt als gezinshond. Hij is erg zelfstandig dankzij zijn jachtverleden, maar tegelijkertijd ook sociaal en aanhankelijk.

Deze gezinshond heeft een eigen willetje en loopt altijd zijn neus achterna. Ze zijn van origine gewend om in een roedel te leven. Dat betekent niet dat het nodig is om meerdere honden als huisdier te hebben. De Beagle ziet zijn familie namelijk ook als roedel, maar dan moet het baasje wel een sterke leider zijn. In dit artikel vertellen we je waarom de Beagle zo’n fijne gezinshond is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De Beagle als gezinshond

Zeker in een gezin met kleinere kinderen is een Beagle de ideale gezinshond. Hij is bijna altijd vrolijk en zeer actief. Daarmee past deze hond vooral bij actieve en speelse baasjes. Een knuffel krijgen vindt dit hondenras helemaal niet erg. Beagles zijn dol op aandacht.

Een Beagle is een rustige hond in huis. De voorwaarde is dan wel dat hij buiten het huis voldoende activiteit en beweging krijgt. Als een Beagle namelijk zijn energie niet kwijt kan, zal hij vervelend worden. Agressief wordt hij zeker niet, maar dit hondenras staat er wel om bekend zo nieuwsgierig te zijn dat er nog weleens iets kapot gaat.

Een Beagle pup kan erg druk zijn en veel opspringen. Dit is gedrag dat goed af te leren is. Ook als men regelmatig vrienden of familie over de vloer heeft is de keuze voor een Beagle heel goed. Ze zijn namelijk tegen iedereen heel vriendelijk. Daarmee is dit hondenras een echte gezinshond, maar zeker geen waakhond.

Karaktereigenschappen van de Beagle

Oorspronkelijk is de Beagle een jachthond. Daarom is hij heel sociaal naar iedereen die hij als zijn roedel beschouwt. Dit hoeven niet per se andere honden te zijn. Een familie kan prima werken als roedel, maar dan moet er wel een duidelijke leider aanwezig zijn. In de meeste gevallen is dit zijn baasje.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat de Beagle, vanwege zijn jachtverleden, niet goed samen gaat met kleine huisdieren als konijnen of vogels. Ze kunnen dankzij het vrolijke karakter wel goed met kinderen omgaan. Een Beagle geniet van alle aandacht en zal het dus zeker toestaan om samen te spelen. Het is belangrijk dat een kind de Beagle niet drukker maakt dan hij al is. Zeker in de puppyfase moet de hond voldoende rust krijgen.

Wil je verder lezen over het karakter van Beagles? Dan moet je zeker het Beagle Handboek even bekijken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Wat ook voor het karakter van de Beagle pleit is dat hij graag zijn baasjes tevreden houdt. Hij vindt het fijn als zijn baasjes trots op hem zijn. Maar dat gaat gepaard met een nadeel: hij kan erg slecht alleen zijn. Het is ook moeilijk om hem dit alsnog aan te leren.

Voelt deze hond zich alleen, dan begint hij hard te huilen en te blaffen. Hij heeft dan het idee dat hij iets verkeerds heeft gedaan en dat je hem in de steek zal laten. Dit geluid kan erg vervelend zijn voor de omgeving. Bovendien kan hij dan sloopgedrag vertonen. Het is dus het beste om de Beagle voorzichtig aan te leren dat hij even alleen moet zijn. Houd dit bij een korte tijd. Uren afwezigheid gaat met dit hondenras niet samen.

Wil je nog meer weten over het karakter en gedrag van een Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Ook het karakter, gedrag en training komen uitgebreid aan bod.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload