Home | Beagle x Jack Russell mix: ontdek de Jackabee kruising

Beagle x Jack Russell mix: ontdek de Jackabee kruising

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het mixen van rassen wordt erg veel gedaan en is dan ook niets nieuws. Het is honderden jaren geleden dat de eerste rassen met elkaar werden gekruist. Je krijgt dan een puppy die zowel de innerlijke en uiterlijke kenmerken van twee verschillende rassen heeft.

Maar je moet er wel op letten dat sommige mixen gevoeliger kunnen zijn voor het krijgen van bepaalde ziektes. Lees je dus altijd goed in voordat je besluit om een gekruiste hond te kopen! De Beagle wordt uiteraard ook regelmatig gemixt. Een voorbeeld van een ras waar de Beagle mee gemixt wordt is de Jack Russell. In dit artikel vertellen we je alles over deze kruising.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De Beagle en de Jack Russell

Als je wil weten hoe de Beagle x Jack Russell er ongeveer uit komt te zien en wat zijn karakter zal zijn moet je natuurlijk eerst weten wat voor honden de ouders precies zijn.

De Beagle in een notendop

Met de Beagle ben je vast al bekend na het lezen van onze artikelen. Daarom een hele korte beschrijving van deze lieve hond. Het is een hele vriendelijke en speelse hond die er niet van houdt om alleen gelaten te worden. Hij heeft een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is en langs zijn kop hangen grote flaporen.

Een Beagle is een redelijk kleine hond maar houdt wel heel erg van eten waardoor hij snel last kan krijgen van overgewicht. In sommige opzichten lijken de Beagle en de Jack Russell op elkaar, maar op sommige vlakken zijn ze ook erg verschillend.

Wil je alles weten over het karakter en uiterlijk van een Beagle? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book van 90+ pagina’s leer je alles wat je moet weten over deze viervoeters.

Klik hier om het boek te bekijken →

De Jack Russell in een notendop

Een Jack Russell lijkt onvermoeibaar en is altijd actief. Het is qua persoonlijkheid eigenlijk een grote hond, maar dan in een klein lichaampje. Qua formaat is de Jack Russell namelijk compact.

Jack Russells zijn bovengemiddeld intelligente honden en kunnen dus veel leren. Een Jack Russell past het beste bij een baasje dat ook erg actief is. Hij is stevig en klein, maar wel atletisch gebouwd. Zijn vacht is kort en voornamelijk wit met zwarte en bruine vlekken. Een Jack Russell weegt rond de vijf of zes kilo.

De Jack Russell komt oorspronkelijk uit Engeland en werd gebruikt tijdens het jagen om gaten te verkennen en op vossen te jagen. Wellicht komt daar zijn moedige, stoere karakter vandaan. De Jack Russell is absoluut niet bang aangelegd. Het is daarom ook best een goede waakhond, want hij zal meteen blaffen wanneer er een onbekende binnen komt.

Beagle x Jack Russell: de Jackabee

De mix van een Beagle en een Jack Russell wordt ook wel de Jackabee genoemd. Een Jackabee is gemiddeld zwaarder dan een Jack Russell, namelijk tussen de zeven en de veertien kilo. Waarschijnlijk zal hij wit, zwart en bruin zijn en zal hij flaporen hebben zoals de Beagle dat ook heeft.

Hij kan tot wel veertig centimeter lang worden, wat een stuk groter is dan de Jack Russell. Daarnaast erft hij van de Jack Russell juist weer het atletische lichaam, waardoor hij waarschijnlijk ook minder snel last zal krijgen van overgewicht. Natuurlijk moet je hier als baasje wel altijd alert op zijn.

De Jackabee is een levensgenieter

De Beagle x Jack Russell is een echte levensgenieter en zal dan ook altijd met veel plezier meegaan op vakantie of met een wandeling met zijn baasjes. Ze vinden het niet alleen fijn om buiten te zijn, maar verkeren ook graag in de aanwezigheid van hun gezin.

Nog steeds een jachtinstinct

Doordat de Beagle en de Jack Russell van oorsprong jachthonden zijn heeft de Jackabee ook een jachtneus. Hij zal onderweg dus veel aan het snuffelen zijn onderweg en het kan zo maar zijn dat hij er vandoor gaat zodra hij iets verdachts ruikt. Het kan daarom geen kwaad om hem altijd aan de lijn te houden.

Ga ook goed na of je tuin helemaal dicht is. De Jackabee is er goed in om kleine gaten in de schutting of het hek te benutten om op jacht te gaan. De Jackabee is nu eenmaal een hele lieve hond die houdt van activiteit en avontuur!

Wil je nog meer kruisingen met Beagles ontdekken?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over het karakter en alle mogelijke kruisingen met een Beagle. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload