Home | Je herkent een Beagle aan deze typische kenmerken

Je herkent een Beagle aan deze typische kenmerken

⏱ Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek gaat naar een nieuw hond kan dat nog een flinke klus zijn! Je kan misschien wel een voorkeur hebben voor een ras, maar hoe weet je welk ras nou echt het beste bij jou past? Alle rassen hebben immers verschillende uiterlijken en verschillende karakters.

Een heel populair ras is de Beagle. Dit is een hele lieve gezinshond die houdt van gezelschap en erg vriendelijk is. Maar welke kenmerken heeft deze viervoeter nog meer? Daar vertellen we je in dit artikel alles over. Zo kan jij ontdekken of de Beagle een goede match is voor jou en jouw situatie.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief – Lees daarna snel verder!

Zo ziet een Beagle eruit

Een Beagle is heel gemakkelijk te herkennen door de specifieke kenmerken die hij heeft. Het zijn kleine honden met een korte en platte vacht. Een Beagle werd vroeger veel gebruikt als jachthond en hij heeft dan ook de typische kleuren van een jachthond, namelijk wit, bruin en zwart. De vacht is ook nog eens weerbestendig.

De ogen van een Beagle zijn groot en donker en ze hebben ronde, lange oren die langs hun koppie hangen. Hun borst is rond en ze hebben een korte rechte rug en een gespierde achterkant.

Beagles zijn zoetekauwen

Meestal heeft een Beagle een gewicht van tussen de tien en de twintig kilo. Maar let op: de Beagle houdt heel erg van eten en heeft dan ook de aanleg om dik te worden. Het is dus belangrijk dat je je hond niet al te veel eten geeft en dat je dit goed bijhoudt.

Verder worden ze tussen de 33 centimeter en de 38 centimeter groot. Een reu wordt meestal groter dan een teefje. Doordat de Beagle een hele sterke hond is, heeft hij ook een hoge levensverwachting. Meestal worden de honden raszuiver gefokt waardoor er minder kans is op een ziekte. Een gezonde Beagle wordt tussen de tien en vijftien jaar oud. 

Wil jij precies weten hoe je jouw Beagle zo gezond mogelijk houdt? Lees dan het Beagle Handboek. In dat boek (90+ pagina’s) leer je hoe jij en je Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het boek te bekijken →

De karaktereigenschappen van de Beagle

Een Beagle is erg vriendelijk waardoor hij goed met andere huisdieren en met kleine kinderen overweg kan. Houd er wel rekening mee dat deze hond vroeger gebruikt werd om te jagen op konijnen en hazen. Het is dus misschien verstandig om je Beagle niet zomaar alleen te laten met een konijn.

Actief en aanhankelijk

Verder heeft een Beagle veel energie en die moet hij ook kwijt. Een actief baasje is daarom erg fijn voor dit ras. Hij vindt het namelijk heerlijk om een flinke wandeling te maken of om gewoon in de tuin door het gras te rennen. Als je Beagle te weinig aandacht krijgt of veel alleen is kan hij zich gaan vervelen en zal hij aandacht trekken door te blaffen.

Vrolijk en sociaal

Je zal waarschijnlijk al snel verliefd worden op jouw Beagle omdat hij altijd vrolijk en sociaal is. Hierdoor is het echt een allemansvriend. Beagles vinden erg leuk om te spelen met andere dieren of mensen. Het is maar goed ook dat ze zo actief zijn, want als ze te weinig beweging krijgen kunnen ze snel dikker worden. Daarnaast kan hij vervelend worden als hij niet genoeg beweegt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload