Home | Ultieme gids: het kopen van een Beagle

Ultieme gids: het kopen van een Beagle

⏱ Leestijd: 5 minuten

De Beagle is een zachtaardig gezelschapsdier. Een echte familiehond die goed met gezinnen overweg kan. Hij is immers altijd vrolijk, lief en heeft een eigen willetje. Om die reden zullen veel mensen ervoor kiezen om een Beagle aan te schaffen.

Maar bij de aanschaf van een Beagle is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. En je moet goed kijken bij wie je een Beagle koopt. Helaas zijn er veel handelaren en broodfokkers die zieke Beagles verkopen. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken met wie je precies zaken doet.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Aandachtspunten bij het kopen van een Beagle

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden wanneer je voor het eerst een Beagle koopt. Je kunt ervoor kiezen om een volwassen Beagle te zoeken. Bijvoorbeeld omdat hij niet meer in het gezin past. Deze honden vind je meestal niet op Facebook of Marktplaats, maar in het asiel. Daar kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt.

Dat is wel anders als je bijvoorbeeld een Beagle pup gaat aanschaffen via Marktplaats. Het is vaak moeilijk om te controleren of degene met wie je zaken doet wel echt zuivere intenties heeft. Om je te helpen hebben we een aantal zaken op een rij gezet, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Een beagle kopen via Marktplaats of niet?

Je hebt besloten dat je een Beagle puppy wilt aanschaffen. Veel mensen gebruiken daarvoor Marktplaats. Het aanbod van honden op Marktplaats is groot en divers. Om die reden is het vaak mogelijk al binnen zeer korte tijd een puppy op te halen.

Bij een erkende fokker is het vaak lang wachten totdat je in het bezit bent van een Beagle. Dat komt doordat er vaak lange wachtlijsten zijn. Daarom voelen steeds meer mensen zich aangetrokken om op Marktplaats een Beagle te kopen. Helaas is Marktplaats ook het platform voor broodfokkers en andere mensen met minder goede intenties.

Het is dus belangrijk dat je voldoende onderzoek doet om te weten dat je een gezonde hond van een goede fokker koopt. Dan weet je zeker dat je een gezonde hond koopt waar je nog jarenlang veel plezier van gaat hebben. Helaas zijn er dus ook minder betrouwbare verkopers die zo veel mogelijk fokken om veel geld te verdienen.

In algemene zin is het kopen van een Beagle via marktplaats niet per definitie verkeerd. Het is aan jou als potentieel baasje om te achterhalen met wie je zaken doet. Gelukkig heeft Marktplaats de afgelopen jaren al wat maatregelen genomen. Het plaatsen van advertenties waarin honden te koop worden aangeboden is nu alleen betaald mogelijk. Daardoor is het minder anoniem wie er achter de accounts zitten. Dat helpt jou alweer om een goede keuze te maken.

Andere advertenties van de adverteerder

Ga je een puppy Beagle via Marktplaats kopen? Controleer dan eerst of de adverteerder nog andere nestjes heeft staan. Controleer ook de woonplaats en kijk of er in dezelfde woonplaats meerdere advertenties met dezelfde foto of telefoonnummer zijn geplaatst.

Kom je dit soort advertenties tegen, dan is het raadzaam deze aanbieder over te slaan. Het kan gaan om een broodfokker of om iemand die zieke pups uit een Oostblokland naar Nederland haalt. Meestal gaat het dan om een vervalst paspoort en weet je niet zeker of het dier zijn inentingen en ontwormingen heeft gehad.

Foto’s van pups en ouders controleren

Kijk ook heel goed naar de foto’s op Marktplaats. Een goede advertentie heeft tenminste foto’s van beide ouders bij de advertenties geplaatst. De ouders moeten dus bij de advertentie staan.

Is dat niet het geval? Je kunt ook vragen naar informatie en foto’s van de ouders. Meestal krijg je deze informatie niet als het hier gaat om een malafide handelaar. Het is belangrijk om te weten wie de ouders van de Beagle zijn, want hij zal waarschijnlijk dezelfde of sterk vergelijkbare eigenschappen hebben. De reu en teef moeten dus reden gezond zijn. De kans is groot dat de puppy dan ook gezond is.

Hondenkennels met veel beagle pups

De meeste malafide handelaren zijn niet goed in het verbergen van hun activiteiten. Ze plaatsen vaak foto’s van hun kennels met alle beschikbare pups. Als je een kennel met Beagle pups vindt is het belangrijk dat er maar een klein nestje aanwezig is. Als blijkt dat er heel veel nestjes tegelijk aanwezig zijn, dan is de kans groot dat het dier medische problemen zal ondervinden.

Standaard teksten

In de advertenties van handelaren zie je vaak een aantal standaard teksten. Bijvoorbeeld

 • De hond heeft een gezondheidsverklaring;
 • De hond staat onder toezicht van de dierenarts;
 • De hond heeft een geldig paspoort en is ontwormd en gevaccineerd;
 • De hond mag direct weg;
 • De hond is gewend aan kleine kinderen en andere dieren;
 • Et cetera et cetera.

Handelaren doen meestal veel moeite om te schrijven wat de koper wil lezen. Een gezondheidsverklaring zegt tegenwoordig niet meer zoveel, omdat deze regelmatig vervalst worden. Laat je dus niet verleiden door de advertentietekst. Vraag goed door bij de verkoper en ga niet puur af op het verhaal.

Vraag om extra informatie

Het is slim om de verkoper naar extra informatie te vragen. Vraag bijvoorbeeld naar het karakter van de hond en of ze gezondheidsproblemen hebben gehad. Soms wordt er dan over gelogen, maar meestal neemt een malafide handelaar geen moeite om een uitgebreid antwoord te geven. Een goede fokker vertelt met liefde meer over de pups en de ouders. Het karakter en de gezondheid van de ouders zijn leidend voor de toekomst van een pasgeboren Beagle. Daarom raden we aan om hier intensief op door te vragen.

Overweeg een erkende fokker of herplaatsing

Wil je er zeker van zijn dat jouw Beagle gezond en goed gefokt is? En wil je 100% zekerheid dat je zaken doet met een betrouwbare aanbieder? Dan raden we je sterk aan op zoek te gaan naar erkende fokkers. De wachtlijsten zijn daar vaak langer. Maar geduld is een schone zaak. Je doet daarmee de aanbieder, jezelf en de hond een groot plezier. De zekerheid dat de hond een fijn, gezond leven tegemoet gaat is heel wat waard. Daarnaast kan het prettig zijn voor je eigen portemonnee, omdat de hond minder kans heeft om ziek te worden.

Ook herplaatsingen zijn aan te raden. Herplaatsingen van Beagles worden geregeld door gespecialiseerde verenigingen. Zij hebben het beste voor met de hond en hoeven geen geld te verdienen. Je kan er dus zeker van zijn dat deze verenigingen handelen met de beste intenties.

Designerhond: de Puggle

Bij designer honden is het ook erg belangrijk om op te passen met wie je zaken doet. Sommige kruisingen staan er om bekend dat ze honden met aangeboren problemen voortbrengen. Vaak zien honden uit een kruising er erg schattig uit en dit is vaak een reden om zo’n hondje aan te schaffen. Maar het is dan geen raszuivere hond en dit kan tot problemen leiden. Een goed voorbeeld van een designerhond is een Puggle. Dit is een kruising tussen een Beagle en een mopshond.

Een verantwoord gefokte kruising is vaak maar moeilijk te vinden. Hondenfokkers die zich houden aan de regels, houden vaak niet van kruisingen. Echte hondenrasverenigingen verbieden bovendien om zonder stamboom te fokken, dus is het kruisen vaak niet mogelijk. De enige manier om zeker te weten dat een Beagle of Puggle goed gezond is, is door dit bij de dierenarts na te vragen. Als de fokker zijn honden niet bij de dierenarts laat onderzoeken voor het fokken, dan is de kans groot dat je een zieke Beagle of Puggle koopt.

Prijzen van een beagle

Ten slotte: de prijzen van een Beagle. Wat kost een Beagle pup? En wat kost een volwassen Beagle ongeveer? Bij het aanschaffen van een rasechte Beagle zonder stamboom hebben we het over ongeveer 450 tot 600 euro. Deze prijzen worden in Nederland gezien als normaal.

Een pup zelf kost dus al geld, maar houd ook rekeningen met andere bijkomende kosten. Zoals bijvoorbeeld de inentingen, vaccinaties en andere medische onderzoeken. Voor inentingen, ontwormen en anti-vlooienmiddelen reken je zo’n 250 euro. Je moet ook het papierwerk, zoals de chip en de registratie, nog in orde maken. Dit kost ongeveer 50 euro. Als je alles correct hebt gedaan, ben je zo’n 750 tot 1000 euro verder.

Voor een normale Beagle pup betaal je ongeveer 500 euro als hij geen stamboom en medische papieren heeft. Heeft de Beagle dit wel, dan stijgt de prijs met ongeveer 200 tot 300 euro. Een Beagle mag nooit meer dan 1000 euro kosten. Dat is absoluut te duur en we raden je in dat geval aan om verder te zoeken.

Ten slotte: houd er rekening mee dat een Beagle toch gemiddeld zo’n tien jaar oud wordt. Dit houdt in dat je de komende jaren gebonden bent aan de (medische) kosten van het hebben van een hond. Een hond hebben kost veel geld en tijd. Denk daar over na voordat je zo’n lieve viervoeter koopt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload