Home | Ontdek alles over Beagle kruisingen

Ontdek alles over Beagle kruisingen

⏱ Leestijd: 5 minuten

Het kruisen van hondenrassen is niets nieuws. Het is daarom ook geen wonder dat er verschillende soorten kruisingen met de Beagle zijn. Je ziet in de nieuwe kruising dan eigenschappen van beide honden terug, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Op die manier vindt er dus variatie plaats tussen de verschillende hondenrassen.

Overweeg je een gekruiste hond te kopen? Het is dan belangrijk om je van tevoren goed in te lezen. Er is namelijk een kans dat sommige kruisingen gevoeliger zijn voor het krijgen van ziektes of andere chronische defecten kunnen vertonen. Andere kruisingen kunnen juist gezonder zijn dan een rashond. Er zijn daarom nogal wat voors en tegens.

In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden voor een kruising met de Beagle.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Alles over Beagle kruisingen

Het kruisen van honden is geen nieuw fenomeen. Het bestaat al sinds jaar en dag en de afgelopen jaren is er veel discussie over geweest. De eerste kruisingen waren al duizenden jaren geleden.

Maar de laatste twintig jaar is het een trend geworden om zogenaamde ‘designer dogs’ aan te bieden. Deze honden zijn enorm populair omdat ze de uiterlijke eigenschappen van twee hondenrassen tegelijk hebben.

Beagles worden doorgaans gekruist met een aantal vaststaande hondenrassen. Deze kruisingen zijn simpelweg het meest populair en worden daarom ook het vaakst aangeboden. Het gaat vaak om kruisingen met de Mopshond (Puggle), de Cavalier King Charles Spaniel (Beaglier) en met de Corgi (Beagi).

Beagle x Mopshond (Puggle)

Ten eerste de Puggle. De Puggle is een kruising van een Mopshond en een Beagle. Deze combinatie noemt men de F1 generatie. Soms wordt er met een designer dog doorgefokt, waardoor je F2 of F3-generaties krijgt. Hier geldt: hoe verder de F-generatie daalt, hoe meer de typische kenmerken van originele Beagle zullen vervagen.

Zorg er daarom voor dat een Puggle altijd uit een hogere F-categorie zoals F1 komt. Op die manier blijft de combinatie Mopshond x Beagle mogelijk.

Met name bij de Puggle wordt er nog weleens geëxperimenteerd met andere rassen. Het is dus belangrijk dat een Puggle echt bestaat uit een kruising tussen een Beagle en een Mopshond. Het is goed aan het uiterlijk te zien of het om een Puggle gaat. Een Puggle heeft een heel ander uiterlijk dan een Beagle. Zo hebben deze honden een compleet andere, erg typerende snuit en andere oren.

Een volwassen Puggle weegt ook gemakkelijk tussen de 14 en 16 kilogram. Net als een Beagle heeft een Puggle veel lichaamsbeweging nodig. Ideaal voor mensen die een huis met een tuin hebben.

Woon je in een appartement? Zorg dan voor voldoende speelgoed waar de hond mee kan spelen. Hij zal ook regelmatig moeten worden uitgelaten, want wandelen met de baas is iets wat de Puggle heerlijk vindt.

Beagle x Cavalier King Charles Spaniel (Beaglier)

De Beagle bestaat als ras al meer dan 2500 jaar. Hij is vooral gefokt als jachthond en om deze reden kan een Beagle nogal een temperament hebben. Daarnaast kunnen ze nogal eigenwijs zijn. Niet iedereen is daar even gecharmeerd van. Daarom kiezen mensen soms voor de Beaglier.

Een Beaglier is een kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een Beagle. De Cavalier heeft zijn oorsprong in Engeland en staat vooral bekend als gezelschapsdier. Hij is altijd vrolijk en is het liefst onder de mensen. Het zijn lieve honden die er alles aan doen om hun baas tevreden te stellen.

De ras Cavalier wordt niet altijd even goed gefokt. Hierdoor wordrt deze hond helaas vaak getroffen door erfelijke ziekten. Het temperament van de Beaglier, de kruising tussen de Beagle en de Cavalier, is anders dan het temperament van de Beagle zelf. De Beaglier is een stuk milder dan de Beagle. Ze zijn minder eigenwijs en temperamentvol.

Daarnaast is de Beaglier ontzettend intelligent. Dat maakt dat ze makkelijk te trainen zijn. Een baasje kan ongewenst gedrag relatief eenvoudig afleren, en gewenst gedrag stimuleren.

Wil je álles leren over jouw (toekomstige) Beagle kruising? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. In dit boek leer je namelijk alles wat je wil weten over deze hondensoort.

Klik hier om het boek te bekijken →

Over het algemeen houden Beagliers van gezelschap en zijn ze ideaal als gezinshond. Ze kunnen goed overweg met kleine kinderen en andere dieren in het huishouden zoals katten, vogels en konijnen. Een Beaglier heeft wel even de tijd nodig om aan andere huisdieren te wennen.

Beagliers zijn qua gezondheid erg sterk en energiek. Wel komt er epilepsie en een losse knieschijf voor bij deze kruising. Andere aandoeningen die vaker voorkomen zijn Progressieve Retinale Atrofie (PRA) en mitrale klepziekte (een hartaandoening). Dit komt bij de originele Cavalier wel vaker voor. Toch is een Beaglier over het algemeen een heel gezond ras en is het risico op gezondheidsproblemen niet groter dan bij andere rassen.

Beagle x Corgi (Beagi)

Veel mensen vinden de Corgi een superlieve hond. Daarom worden ze vaak gemixt met Beagles. Het resultaat is een puppy met een bijzonder uiterlijk. Deze kruising is niet zo populair als bijvoorbeeld de Labradoodle, maar een Beagi wint wel steeds meer aan populariteit dankzij zijn unieke eigenschappen.

Hoewel een Beagle van nature flapoortjes heeft is dit bij een Beagi niet het geval. De Corgi heeft namelijk spits opstaande oortjes. Dit is een van de kenmerken waar je een Beagi vrijwel direct aan kan herkennen. De voeten zijn vaak ook anders. Over het algemeen zal een puppy al snel 6 tot 15 kilogram gaan wegen.

Zowel de Corgi als de Beagle staan bekend als vriendelijke, alerte honden. Daardoor krijg je met een combinatie van deze twee rassen een zeer nieuwsgierig huisdier die je voortdurend gezelschap houdt. Ze mogen graag hun baasje tevredenstellen en willen daarom vaak veel tijd doorbrengen. Ze gaan ook goed samen met kinderen en andere huisdieren. Een Beagi is wel wat meer op zijn hoede dan bijvoorbeeld een Labrador Retriever. Als er mensen over de vloer komen die de Beagi niet kent zal hij al snel aanslaan.

Ten slotte hebben veel Beagis een aantal gezondheidsproblemen. Over het algemeen zijn het sterke dieren, maar ze zijn erg vatbaar voor overgewicht. Let er dus op dat de hond niet te veel eet en voldoende beweging krijgt. Verder kunnen oogproblemen regelmatig voorkomen.

Daarnaast heeft een Beagi sneller last van een traag werkende schildklier, waardoor er minder er minder schildklierhormoon wordt aangemaakt. Daardoor kunnen er problemen met het kraakbeen van het skelet optreden.

Beagle x Golden retriever (Beago)

Een van de meest geliefde honden in de wereld is de Golden Retriever. Deze wordt weleens gekruist met een Beagle. Het resultaat is de Beago of Beagle Retriever. Hoe men ooit tot deze combinatie is gekomen, blijft een mysterie. Wel is duidelijk dat het een relatief nieuwe combinatie is.

De uitkomst is een vrij unieke hond die uiterlijke kenmerken van beide honden heeft. De Beagle heeft een vrij specifiek eigen willetje, maar dit is bij de Beago minder aanwezig. De aanhankelijke loyaliteit heeft hij duidelijk van de Golden Retriever. Maar zijn intelligentie komt van de Beagle.

Het is lastig om een omschrijving te geven van het karakter, omdat het een relatief nieuwe kruising is. Eventuele gezondheidsproblemen kunnen zijn: oogproblemen, toevallen, tumoren, overgewicht, allergieën en epilepsie. Hoe vaak dit voor komt, is met een dergelijk nieuwe kruising nog niet te zeggen.

Alles weten over jouw (toekomstige) Beagle kruising?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond en alle mogelijke kruisingen.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Tijdelijk met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK