Home | Hoe kan ik mijn Beagle leren loslopen?

Hoe kan ik mijn Beagle leren loslopen?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Beagle los laten lopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Want ook al heeft hij twee grote oren, zijn neus is altijd sterker. Dat betekent dat ze zeker niet altijd luisteren en liever hun neus volgen als ze eenmaal niet meer aan de riem zitten.

Beagles staan erom bekend soms slecht te luisteren en koppig te zijn. Daarom is het ingewikkeld om dit hondenras los te leren lopen. Toch is er hoop: met wat doorzettingsvermogen moet het lukken.

Ten eerste is het belangrijk te onthouden dat een Beagle soms wegloopt omdat hij zijn instinct volgt. Het heeft dus vaak niets met ongehoorzaamheid te maken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Beagle loslopen

Een Beagle laten luisteren en los laten lopen is ingewikkeld. Vrijwel alle Beagles hebben dezelfde eigenschap; ze willen hun neus volgen. Daar is een belangrijke reden voor die in zijn oorsprong gezocht moet worden.

De Beagle is ooit gefokt om voor de jager op klein wild te jagen. Daardoor heeft hij een neus die snel geprikkeld is. Zodra hij iets op het spoor is vergeet hij gehoorzaam te zijn en gaat hij erachter aan. Zijn neus neemt dan al snel de leiding en hij zal vaak niet luisteren. De kans is groot dat hij alleen weer luistert als hij gevonden heeft wat hij zoekt.

Beagle loslopen tips

Dat betekent niet dat het los laten lopen van een Beagle helemaal niet te doen is. Het is niet eenvoudig, maar ook zeker niet onmogelijk. Zelfs een gehoorzaam hondenras heeft een goede opvoeding en training nodig. Anders kunnen ze vaak niet vrij van de riem lopen. Beagles zijn een stuk moeilijker op te voeden, maar met genoeg tijd en doorzettingsvermogen moet het lukken.

De eerste tip is om de Beagle te leren wat er precies van hem verwacht wordt. Een basiscommando als ‘kom’, ‘zit’ en ‘lig’ moet dus als eerste worden aangeleerd. Pas als de hond er meteen op reageert en doet wat er van hem gevraagd wordt, luistert de Beagle echt. Het is een koppig hondenras en daarom soms moeilijk te trainen. Dat doet hij niet met opzet. Van nature is de hond heel lief en geeft hij veel compassie.

Nog meer leren over het opvoeden van je Beagle? Bekijk het Beagle Handboek!

Het los laten lopen van een Beagle kan daarom behoorlijk wat tijd kosten. Leer de hond meteen vanaf Puppy af aan dat hij de baas moet gehoorzamen. Houd de hond zeker aan de riem zolang niet zeker is dat het dier ook echt zal luisteren. Hij moet een commando als ‘kom’ onmiddellijk opvolgen zonder daarover te twijfelen. Het is raadzaam om een korte en lange riem in huis te hebben. Als hij beter luistert, mag hij eerst aan de lange riem.

Er zijn grenzen

Wanneer de Beagle aan een riem van 20 meter nog altijd luistert is hij klaar om los te lopen. Maar vaak zal hij bij wat meer vrijheid al snel de wereld proberen te ontdekken en zijn neus volgen. Hij moet alle commando’s positief ontvangen. Pas dan is het mogelijk om verder te gaan.

Maar er zijn grenzen. Dit hondenras is er zeker niet voor gemaakt om altijd los te lopen. Ga daarom altijd naar een plek waar het niet mogelijk is om te ontsnappen. Bijvoorbeeld in een afgesloten park met een groot hek. Als de Beagle ook in een omsloten omgeving nog goed luistert, kan de hond even rustig loslopen. Het is dus zeker niet onmogelijk om de hond te laten luisteren.

Verdiep je in de opvoeding en training van jouw Beagle

Wil je zo veel mogelijk plezier hebben van jouw Beagle? Lees je dan goed in in de opvoeding en training van de hond. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van opvoeding en training.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload