Home | Beagle mix: welke mixen zijn er allemaal?

Beagle mix: welke mixen zijn er allemaal?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het mixen van hondenrassen is een praktijk die al jarenlang in grote aantallen plaats vindt. En dat gebeurt dus ook met de Beagle. In zo’n mix zie je dan de eigenschappen van allebei de rassen terug. Dit geldt voor het karakter, maar ook voor het uiterlijk van de hond. Daarom is het erg belangrijk dat je je goed inleest in beide rassen voordat je een gemixte hond koopt.

Want alleen op die manier weet je zeker wat voor hond je in huis haalt. Bovendien kunnen sommige mixen gevoeliger zijn voor een bepaalde ziekte of aandoening. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je meer weten over Beagle mixen? Lees dan snel verder. Want in dit artikel zoomen we op een paar mixen dieper in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Een aantal populaire Beagle mixen

Er zijn een aantal mixen die de laatste jaren sterk aan populariteit hebben gewonnen. Maar besef wel: dit zijn ze zeker niet allemaal. Er wordt regelmatig ‘geëxperimenteerd’ met nieuwe mixen.

Wil je meer weten over de verschillende Beagle soorten en mixen? Dan raden we je het Beagle Handboek aan. In dit boek van 90+ pagina’s wordt onder andere stilgestaan bij de verschillende kruisingen die er met Beagels zijn gemaakt.

Klik hier om het boek te bekijken.

Puggle: Beagle x Mopshond

Deze mix wordt ook wel de Puggle genoemd. Er wordt ook nog wel eens geëxperimenteerd met het mixen van de Puggle, dus let er goed op dat je echt een mix hebt tussen een Beagle en een mopshond. Dit kun je al heel goed zien aan het uiterlijk, want het uiterlijk van de Puggle wijkt sterk af van dat van de Beagle. Dat komt omdat een Mopshond er natuurlijk totaal anders uit ziet.

Een Puggle heeft de typerende snuit van een Mopshond. Ook zijn oren lijken op die van een Mopshond, maar zijn iets groter. Verder heeft een Puggle evenveel lichaamsbeweging nodig als een Beagle. De Puggle zal het dan ook heerlijk vinden om buiten te spelen. Een volgroeide Puggle zal ongeveer tussen de veertien en zestien kilo wegen.

Beaglier: Beagle x Cavalier King Charles Spaniel

De mix van deze twee rassen wordt een Beaglier genoemd. Een Beagle kan nogal een temperament hebben omdat het een jachthond is, en daar is niet iedereen van gediend. Een Cavalier King Charles Spaniel is juist een gezelschapsdier en altijd vrolijk, waardoor dit een hele fijne mix is. Een Cavalier King Charles Spaniel is lief en zal er alles aan doen om het baasje tevreden te houden.

De Beaglier is wat milder dan de Beagle omdat ze minder eigenwijs en temperamentvol zijn. Daarnaast is hij ook heel intelligent waardoor het ook relatief gemakkelijk is om ze te trainen. Beagliers houden van gezelschap en zijn wat dat betreft de perfecte gezinshond. Ze kunnen bijvoorbeeld ook heel goed overweg met kinderen. Tot slot zijn Beagliers ook heel gezond, maar komt er wel wat vaker epilepsie en een losse knieschijf voor.

Beagi: Beagle x Corgi

De mix van de Beagle en de Corgi wordt ook wel liefkozend de Beagi genoemd. De Corgi is een hele lieve hond, wat ook meteen de reden is dat deze wordt gemixt met een Beagle. Je krijgt dan namelijk een hele lieve puppy die er ook nog eens erg mooi uit ziet.

De Beagi heeft, in tegenstelling tot de Beagle, geen flaporen. Ze staan juist spits overeind en hier kun je de Beagi dan ook al vrij snel aan herkennen. Beide rassen staan bekend als hele alerte en vriendelijke honden, waardoor de Beagi erg nieuwsgierig is en van gezelschap houdt. Wel heeft de Beagi te maken met een aantal gezondheidsproblemen, zoals overgewicht en oogproblemen. Ze hebben verder ook sneller last van een traag werkende schildklier, waardoor hij problemen krijgt met het kraakbeen van het skelet. 

Beago: Beagle x Golden Retriever

Tot slot de Beago, oftewel de Beagle Retriever. Dit is nog een relatief nieuwe combinatie. De mix van deze rassen resulteert in een heel mooi uiterlijk met grote, hangende flaporen. De Beago heeft een minder sterke eigen wil dan de Beagle en heeft wel de loyaliteit van een Golden Retriever. Verder is hij ook heel intelligent.

Alles weten over alle mogelijke Beagle kruisingen?

Met deze informatie hopen we dat je een betere keuze kan maken of de Doxle de perfecte hond voor jou is. Wil je nog meer weten over alle mogelijke kruisingen? Bekijk dan het Beagle Handboek even.

In dit boek van 90+ pagina’s gaan we uitgebreid in op alle mogelijke Beagle kruisingen. Daarnaast krijg je momenteel 4 gratis bonus boeken en is er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload