Home | Nadelen van een Beagle

Nadelen van een Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

De meeste mensen die een Beagle in huis nemen zijn verliefd geworden op dit hondenras. Dat komt vaak omdat ze erg mooi, lief en karaktervol zijn. Maar eerlijk is eerlijk: Beagles kunnen ook lastig zijn. Om je een goed beeld te geven van deze hond hebben we dit artikel geschreven. Hierin vertellen we je meer over de nadelen van deze hond.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

 

Waarom een Beagle niet altijd een goed idee is

De meeste mensen zullen een Beagle een ideale gezinshond vinden. Hij is lief en sociaal en zal geen problemen hebben met het omgaan met kinderen. Maar er zitten ook nadelen aan het in huis halen van een Beagle. Zo eisen ze behoorlijk veel aandacht op en kunnen ze soms selectief doof zijn. Een baas moet engelengeduld hebben met dit hondenras, want de hond kan koppig zijn. Laten we inzoomen op een paar karaktereigenschappen:

Beagles hebben erg veel beweging nodig

Beagles hebben relatief veel behoefte aan beweging. Dat is voor sommige baasjes een nadeel. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om een Beagle in huis te halen als je niet van plan bent actief te bewegen met de hond. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die weinig thuis zijn, druk zijn met werk en nog een heel leven buiten de deur hebben.

Een Beagle moet absoluut zijn overtollige energie kwijt. Als dit niet mogelijk is zal hij vervelend worden. Hij doet dit niet expres, maar moet simpelweg zijn energie kwijt. De kans is groot dat hij bezig zal gaan met het slopen van bezittingen in de woningen.

Beagles hebben last van verlatingsangst

De Beagle is een erg sociale hond. Hij vindt het fijn om aandacht te krijgen van mensen. Van oorsprong is dit hondenras een jachthond. Dat betekent dat hij gewend is om in een roedel te leven. In principe was hij dus nooit alleen.

Daarnaast wil hij graag zijn baasjes tevreden houden. Hij is dan ook voortdurend bang dat hij iets verkeerd gedaan heeft. Wanneer de baasjes weggaan en de hond alleen gelaten wordt, zal hij laten merken dat hij erg bang is zijn baasjes nooit meer terug te zien. Hij is bang dat hij wat fout gedaan heeft en dat hij er nu alleen voor staat. In zijn gedachten komt het niet op dat de baasjes snel terug zullen keren. Hij denkt dat hij voorgoed verlaten wordt.

Daardoor komen er behoorlijk wat emoties los en begint hij luidkeels te janken en te blaffen. Dit kan hij uren volhouden. Zeker in een rijtjeswoning of in een flat is dit niet prettig voor de buren. We raden dan ook aan om alleen aan een Beagle te beginnen als je bereid bent flink veel tijd met hem te besteden. Overigens is het mogelijk de verlatingsangst te verminderen door goede, consequente training.

Kapotmaken van persoonlijke spullen

Een andere reden om een Beagle niet lang alleen te laten is omdat hij erg nieuwsgierig is. Hij kan tijdens zijn verlatingsangst behoorlijk wat schade aanrichten. Dit hondenras staat erom bekend graag te kauwen. Dat betekent in de praktijk dat het belangrijk is voldoende speelgoed te kopen. Hij moet afgeleid worden wanneer hij even alleen gelaten wordt.

Wanneer er niets leuks voor hem te beleven is zal hij op onderzoek uit gaan, waarbij hij zich vooral zal richten op persoonlijke bezittingen. De kans is groot dat de baasjes een aangevreten schoen, kapotte bank of andere stukgemaakte bezittingen aantreffen. De oorzaak ligt in het feit dat de Beagle simpelweg niet voldoende beweging heeft gehad en zijn energie op een andere manier kwijt moest.

Trashen van de woning

Ten slotte: zorg ervoor dat het hele huis binnen en buiten beagle-proof is. De hond is namelijk erg goed in het ‘trashen’ van de woning. Daardoor is de kans groot dat als je hem alleen laat, hij vanzelf met bezittingen gaat slepen. Of hij gooit expres de vuilnisbak om op jacht naar eten. Dit gedrag moet zo snel mogelijk worden afgeleerd. Wie daar geen tijd of geduld voor heeft zal dit dan ook als een behoorlijk nadeel ervaren.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Heb jij een Beagle of overweeg je er een in huis te halen? En wil je alles leren over o.a. de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van jouw hond? 

Dit boek bevat 90+ pagina’s vol informatie, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is 'Beagle Handboek' perfect voor jou.
90+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box