Home | Nadelen van een Beagle

Nadelen van een Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

De meeste mensen die een Beagle in huis nemen zijn verliefd geworden op dit hondenras. Dat komt vaak omdat ze erg mooi, lief en karaktervol zijn. Maar eerlijk is eerlijk: Beagles kunnen ook lastig zijn. Om je een goed beeld te geven van deze hond hebben we dit artikel geschreven. Hierin vertellen we je meer over de nadelen van deze hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Waarom een Beagle niet altijd een goed idee is

De meeste mensen zullen een Beagle een ideale gezinshond vinden. Hij is lief en sociaal en zal geen problemen hebben met het omgaan met kinderen. Maar er zitten ook nadelen aan het in huis halen van een Beagle. Zo eisen ze behoorlijk veel aandacht op en kunnen ze soms selectief doof zijn. Een baas moet engelengeduld hebben met dit hondenras, want de hond kan koppig zijn. Laten we inzoomen op een paar karaktereigenschappen:

Beagles hebben erg veel beweging nodig

Beagles hebben relatief veel behoefte aan beweging. Dat is voor sommige baasjes een nadeel. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om een Beagle in huis te halen als je niet van plan bent actief te bewegen met de hond. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die weinig thuis zijn, druk zijn met werk en nog een heel leven buiten de deur hebben.

Een Beagle moet absoluut zijn overtollige energie kwijt. Als dit niet mogelijk is zal hij vervelend worden. Hij doet dit niet expres, maar moet simpelweg zijn energie kwijt. De kans is groot dat hij bezig zal gaan met het slopen van bezittingen in de woningen.

Beagles hebben last van verlatingsangst

De Beagle is een erg sociale hond. Hij vindt het fijn om aandacht te krijgen van mensen. Van oorsprong is dit hondenras een jachthond. Dat betekent dat hij gewend is om in een roedel te leven. In principe was hij dus nooit alleen.

Daarnaast wil hij graag zijn baasjes tevreden houden. Hij is dan ook voortdurend bang dat hij iets verkeerd gedaan heeft. Wanneer de baasjes weggaan en de hond alleen gelaten wordt, zal hij laten merken dat hij erg bang is zijn baasjes nooit meer terug te zien. Hij is bang dat hij wat fout gedaan heeft en dat hij er nu alleen voor staat. In zijn gedachten komt het niet op dat de baasjes snel terug zullen keren. Hij denkt dat hij voorgoed verlaten wordt.

Daardoor komen er behoorlijk wat emoties los en begint hij luidkeels te janken en te blaffen. Dit kan hij uren volhouden. Zeker in een rijtjeswoning of in een flat is dit niet prettig voor de buren. We raden dan ook aan om alleen aan een Beagle te beginnen als je bereid bent flink veel tijd met hem te besteden. Overigens is het mogelijk de verlatingsangst te verminderen door goede, consequente training.

Heb je een Beagle en wil je hem of haar de verlatingsangst afleren? In het Beagle Handboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de opvoeding en training!

Klik hier om het boek te bekijken →

Kapotmaken van persoonlijke spullen

Een andere reden om een Beagle niet lang alleen te laten is omdat hij erg nieuwsgierig is. Hij kan tijdens zijn verlatingsangst behoorlijk wat schade aanrichten. Dit hondenras staat erom bekend graag te kauwen. Dat betekent in de praktijk dat het belangrijk is voldoende speelgoed te kopen. Hij moet afgeleid worden wanneer hij even alleen gelaten wordt.

Wanneer er niets leuks voor hem te beleven is zal hij op onderzoek uit gaan, waarbij hij zich vooral zal richten op persoonlijke bezittingen. De kans is groot dat de baasjes een aangevreten schoen, kapotte bank of andere stukgemaakte bezittingen aantreffen. De oorzaak ligt in het feit dat de Beagle simpelweg niet voldoende beweging heeft gehad en zijn energie op een andere manier kwijt moest.

Trashen van de woning

Ten slotte: zorg ervoor dat het hele huis binnen en buiten beagle-proof is. De hond is namelijk erg goed in het ‘trashen’ van de woning. Daardoor is de kans groot dat als je hem alleen laat, hij vanzelf met bezittingen gaat slepen. Of hij gooit expres de vuilnisbak om op jacht naar eten. Dit gedrag moet zo snel mogelijk worden afgeleerd. Wie daar geen tijd of geduld voor heeft zal dit dan ook als een behoorlijk nadeel ervaren.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload