Home | Hoe kan je een Beagle het beste opvoeden

Hoe kan je een Beagle het beste opvoeden

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Beagle is een trouwe en actieve hond. Wie een Beagle in huis haalt, weet zeker dat hij er veel liefde en plezier voor terug zal krijgen. Toch vrezen veel nieuwe baasjes de opvoeding van de Beagle, want hij kan behoorlijk koppig en temperamentvol zijn. Zeker als hij niet genoeg beweging krijgt kan deze hondensoort best vervelend worden.

Het opvoeden van een Beagle kan dan ook een lastige taak zijn. Alleen als je genoeg tijd, aandacht en liefde in je hond steekt zal de opvoeding slagen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we dit artikel over de opvoeding van een Beagle geschreven.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Beagle pup opvoeden

Het is zover: de pup mag worden opgehaald. Na weken hulp van moeders is het dan eindelijk tijd om op eigen benen te staan en bij een nieuw gezin te gaan wonen. Dat prikkelt logischerwijs ook de nieuwsgierigheid van de hond. Hij zal waarschijnlijk alle hoekjes in zijn nieuwe omgeving gaan verkennen. Houd dit niet tegen en laat de Beagle pup gerust het hele huis door lopen. Op die manier raakt hij gewend aan zijn nieuwe omgeving.

Er zal een moment komen dat hij op één plek blijft staan en daar zal plassen. Dat doet hij om aan te geven dat dit zijn territorium is. Uiteraard is dit ongewenst gedrag en is het dus raadzaam om hem naar buiten te brengen zodat hij daar kan plassen. Het is niet nodig om een uitgebreide beloning te geven als de Beagle buiten plast. De hond knuffelen is voldoende. Wees daarbij vrolijk, zodat hij goed merkt dat de baas tevreden is. Geef hem eventueel wat lekkers. Zo leert hij dat het goed is om buiten te plassen.

Een Beagle puppy kent niet direct de regels

Houd er rekening mee dat het om jonge hond gaat en dat hij nog niet meteen alle regels in huis zal kennen. Een ongelukje kan dus gebeuren. Wees niet te streng. Afstraffen werkt bij een Beagle nooit, maar belonen wel.

Laat de hond uit op het moment dat het aannemelijk is dat hij zijn behoefte moet doen. Bijvoorbeeld na het spelen, na het eten of na het slapen. Zindelijkheidstraining kost tijd en moeite, maar over het algemeen pakt een Beagle pup dit vrij snel op.

De eerste nachten

Zorg voor het ophalen van de Beagle pup dat je alvast een halsbandje en een riem hebt. Zo kun je hem direct leren wennen aan het lopen aan een lijn. Een mand is ook erg belangrijk. Dit wordt zijn plek om bij te komen, te groeien en uit te rusten. Als hij slaapt, is het belangrijk hem met rust te laten. Laat kinderen de slaap van de pup niet verstoren.

Voor hem is de hele wereld nieuw en daarom moet hij echt even bijkomen. Zodra hij moe is moet hij echt rusten. Pak hem dan zachtjes op en leg hem in zijn mand. Even aaien is voldoende. Zo leert de Beagle puppy dat het goed is om alleen te zijn.

Gebruik eventueel een bench

Eventueel is het mogelijk om een bench aan te schaffen. Zo heeft de pup een eigen plek waar hij zich veilig kan voelen. Leg een bekend geurtje op een deken. Zo voelt de pup zich ’s nachts minder alleen. Het is vrij normaal dat de pup ’s nachts zal gaan piepen. Hij mist dan zijn broertjes en zusjes. Besteed niet te veel aandacht aan dit gedrag en laat hem piepen. Het zal naar verloop van tijd al snel veel beter gaan. Wanneer je toch veel aandacht geeft aan een piepende puppy leert hij dat dit een manier is om aandacht te krijgen. Doe dit daarom niet.

Haal speelgoed in huis

Een Beagle is een zeer actieve hond. Als puppy zit hij daarom vol met energie. Speelgoed is belangrijk voor een puppy. Op die manier kan hij lekker ravotten en zijn energie de vrije loop laten. Zorg voor uitdagend speelgoed dat niet snel kapot gaat. De Beagle kan goed slopen, dus is het belangrijk te kiezen voor speelgoed dat lang meegaat. Dat is wel zo prettig voor je eigen portemonnee.

Een rubberen speeltje is een goed idee. Er zijn ook speciale speeltjes met snoepjes erin. Daarmee is het mogelijk om onbewust de kauwgewoontes van de Beagle pup te stimuleren. Op die manier wordt de ontwikkeling van de kaak bevorderd.

Tips opvoeding Beagle

Verder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor het opvoeden van een Beagle. Een Beagle pup zal de wereld op zijn eigen manier willen ontdekken. Het is een erg nieuwsgierige hond, en zeker in de puppyfase zal dit duidelijk te merken zijn. Een Beagle trekt al snel zijn eigen plan. Om die reden heeft het afstraffen van slecht gedrag geen zin. Hij zal zich hier weinig van aantrekken en alleen maar concluderen dat slecht gedrag tot (negatieve) aandacht leidt.

Tip 1: Belonen werkt beter dan straffen

Als de hond blaft heeft het geen zin om hem daarvoor te straffen. Het is beter om te wachten totdat de Beagle pup weer rustig is. Geef hem daarna een beloning. Ook bij ongelukjes heeft straffen geen zin. Beloon hem liever als hij buiten zijn behoefte doet.

Tip 2: Beagle puppies en kleine kinderen

Puppy’s zijn vaak een trigger voor kleine kinderen. Een pup is klein, schattig en lief. Maar helaas gaat niet elk kind altijd even voorzichtig met een jonge hond om. Leer ze daarom voorzichtig de hond op te pakken. Als hij op zijn plek ligt of wil gaan slapen is het belangrijk dat de kinderen de hond met rust laten.

Tip 3: Beagles eten veel

Een Beagle heeft als gewoonte om veel te eten. Het is een echte zoetekauw. Ze houden enorm van veel en lekker eten. Daarom is dit ras al snel gevoelig voor overgewicht. Gebruik daarom een vast patroon per dag, zodat de pup leert dat hij niet te veel voeding in één keer op mag eten. Zo blijft het een gezonde hond.

Tip 4: Zorg voor de juiste voeding

De juiste voeding is uiteraard erg belangrijk. Een puppy heeft soms speciale voeding nodig. Vraag dit eventueel na bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak. Het is ook mogelijk dat de fokker een zak geschikte voeding mee geeft. Vraag in ieder geval advies van een specialist.

Tip 5: Laat de Beagle voldoende uit

Laat de Beagle pup voldoende uit, zodat hij leert waar hij zijn behoefte moet doen. Bij het uitlaten kun je de tijd nemen om te spelen met de pup. Een Beagle pup zal al spelend de wereld ontdekken. Daarom is het nodig om dit regelmatig te doen.

Verdiep je in de opvoeding en training van jouw Beagle

Wil je zo veel mogelijk plezier hebben van jouw Beagle? Lees je dan goed in in de opvoeding en training van de hond. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van opvoeding en training.

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload