Home | Beagle pup kopen: wat is een eerlijke prijs?

Beagle pup kopen: wat is een eerlijke prijs?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Beagle is een hele fijne hond om te hebben en daarom is dit ras in Nederland ook bijzonder populair. Het is de ideale gezinshond omdat hij met iedereen goed overweg kan. Daarnaast houden Beagles van spelen en van gezelschap. Logisch dat je zo’n kleine viervoeter in huis wil hebben!

Maar als je een Beagle puppy wil kopen moet je wel goed opletten bij wie je precies een pup koopt. Er zijn namelijk veel broodfokkers en handelaren die zieke Beagles verkopen, terwijl zij zeggen dat het een goede en gezonde puppy is. Of er zijn fokkers die simpelweg veel te veel geld vragen voor dit soort hond.

Overweeg jij om een Beagle in huis te halen en wil je alles weten over de prijs van een Beagle puppy? Hieronder lees je meer over de wat een eerlijke prijs is én waar je op moet letten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De kosten van een Beagle puppy

Een Beagle puppy is natuurlijk hartstikke schattig. Veel mensen zijn bereid om hier diep voor in de buidel te tasten. Toch zijn er wel prijs ranges waar je aan vast kan houden. Zo weet je in ieder geval dat je een eerlijke prijs betaalt voor jouw nieuwe vriend.

Een rasechte Beagle zonder stamboom kost in Nederland tussen de €450,- en €600,-. Als de Beagle wel een stamboom heeft, dan wordt hij meteen zo’n €200,- tot €300,- duurder. Dat is omdat de fokker daarmee aan kan tonen dat het een rasechte Beagle is.

Let erop dat je niet te veel betaalt

Let er wel op dat een Beagle nooit meer dan €1000,- mag kosten. Als dit wel het geval is raden wij je direct aan om gewoon verder te zoeken. Boven de €1.000,- weet je 100% zeker dat je echt te veel betaalt voor de hond. Je kunt op een andere plek waarschijnlijk goedkoper een Beagle kopen die net zo gezond is als die van €1000,-.

In het Beagle Handboek (90+ pagina’s) is een heel hoofdstuk geschreven over het kopen of adopteren van een Beagle puppy. Daarin vind je alles wat je moet weten over de aanschaf.

Je kan het Beagle Handboek hier bekijken.

Bijkomende kosten voor de puppy

Als je alleen de puppy hebt gekocht ben je er natuurlijk nog niet. Er komen namelijk nog meer kosten bij kijken. Zo moet je je hond laten inenten, vaccineren en kan het zijn dat je met nog andere medische kosten te maken krijgt.

De inenting, het ontwormen van de pup en anti-vlooienmiddelen kosten samen ongeveer €250,-. Verder heb je ook nog het papierwerk van de chip en de registratie, wat je ook nog ongeveer €50,- kost. Dan ben je dus al zo’n €750 tot €1000,- verder en heb je alleen nog maar de puppy en alle zaken eromheen geregeld.

Vergeet de spulletjes voor jouw Beagle puppy niet

Natuurlijk moet je ook spulletjes hebben voor je puppy. Een aantal speeltjes zijn leuk. Maar een riem, een mand, goede voeding en een kussen zijn natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Vergis je zeker niet in de voeding, wat een hond moet kwalitatief voedsel binnenkrijgen. En dat kost natuurlijk niet niks.

Een hond neem je dus niet zo maar eventjes. Denk er goed over na of je de hond op de lange termijn kan bekostigen. Het is voor de Beagle ontzettend sneu als deze herplaatst moet worden omdat zijn of haar baasje niet meer voor de viervoeter kan zorgen. Daar doe je niemand een plezier mee.

Een Beagle wordt 10 tot 15 jaar oud

Houdt ten slotte ook rekening met de kosten in de toekomst. Een Beagle wordt tussen de tien en vijftien jaar oud en zolang moet je dus ook voor hem blijven zorgen. Zo moet je altijd eten blijven kopen, maar zul je ook van tijd tot tijd naar de dierenarts moeten voor controle.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Je kunt een Beagle natuurlijk kopen op Marktplaats of via een fokker. Wanneer je een pup koopt via Marktplaats is het moeilijk om te controleren of de persoon waar je hem van koopt ook echt goede puppy’s heeft. Daar staat tegenover dat er op Marktplaats meer aanbod is, waardoor je waarschijnlijk ook een stuk sneller je nieuwe pup op zal kunnen halen. Bij een erkende fokker zijn er namelijk vaak wachtlijsten.

Gelukkig wordt het steeds veiliger om via Marktplaats een Beagle te kopen. Zo moet je tegenwoordig betalen voor de advertenties waar honden te koop aan worden geboden, waardoor de personen achter de accounts niet meer anoniem zijn. Natuurlijk moet je ook zelf genoeg onderzoek doen zodat je kan inschatten of de verkoper goede intenties heeft.

Let goed op de advertenties

Merk je bijvoorbeeld op dat de adverteerder ook nog andere nestjes en advertenties heeft staan? Als je veel van zulke advertenties tegenkomt, bestaat de kans dat je te maken hebt met iemand die zieke puppy’s uit andere landen naar Nederland haalt. Je krijgt dan een vervalst paspoort en je weet ook niet zeker of de Beagle wel ontwormingen en inentingen heeft gehad.

Daarnaast heeft een goede advertentie de foto’s geplaatst van beide ouders en is er ook voldoende informatie over hen. Let dus altijd goed op wanneer je een puppy koopt!

Wil je nog meer tips om een Beagle puppy te kopen?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s staat alles over het kopen (of adopteren) van een Beagle.

Daarin leer je bijvoorbeeld ook uitgebreid hoe je slechte verkopers kan vermijden. Momenteel krijg je ook nog eens 4 gratis bonus boeken bij het Handboek.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload