Home | Ultieme gids: Beagle puppy kopen en opvoeden

Ultieme gids: Beagle puppy kopen en opvoeden

⏱ Leestijd: 5 minuten

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een nieuwe pup te kopen. En zeker wanneer het gaat om een lieve Beagle! Een Beagle is immers heel vrolijk, lief en een echt gezelschapsdier.

Maar houd er wel rekening mee dat er bij de aanschaf en de opvoeding veel bij komt kijken. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je een pup van een betrouwbare dealer koopt. En dat je weet hoe je het beestje het beste op moet voeden.

Gelukkig is dit allemaal niet heel moeilijk, zolang je maar weet wat je moet doen. Daarom hebben we dit uitgebreide artikel geschreven. Hier lees je alles wat je moet weten over de aanschaf en de opvoeding van jouw nieuwe pup.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De aanschaf van de Beagle pup

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een Beagle puppy gaat kopen. Je kunt een puppy op verschillende plekken kopen. Misschien heeft iemand die je kent wel een nestje, maar je kunt ook naar een fokker gaan. Een andere optie is om rond te speuren op websites zoals Marktplaats. Het aanbod is hier namelijk erg groot en divers.

Maar let op: helaas zijn er nog altijd veel verkopers die zieke Beagles verkopen. Koop dus niet een nieuwe puppy bij de eerste de beste handelaar die een nestje heeft. Doe alsjeblieft goed onderzoek naar de verkoper met wie je zaken wil doen.

Doe altijd goed onderzoek

Soms kan het zijn dat je erg lang moet wachten totdat je bij een bekende, gerenommeerde fokker een puppy kan krijgen. Die betrouwbare fokkers hebben namelijk vaak lange wachtlijsten. Om deze reden gaan mensen eerder naar websites zoals Marktplaats om een nieuwe Beagle puppy te kopen. Helaas zitten hier dus ook mensen die je op kunnen lichten.

Het kan best moeilijk zijn om te controleren of je de verkoper van de puppy wel kunt vertrouwen. Zo kan hij bijvoorbeeld Beagles verkopen voor een veel te hoge prijs. Of deze persoon verkoopt Beagles die ziek zijn of uit een zieke familie komen.

Daarom is het belangrijk dat je onderzoek doet, zodat je zeker weet dat je een gezonde puppy koopt. Hiermee voorkom je een hoop zorgen en dierenartskosten. Op die manier kan je jarenlang plezier hebben van jouw Beagle.

Kopen via Marktplaats

Het komt vaak voor dat puppies verkocht worden via Marktplaats. Dat is in de basis ook helemaal niet verkeerd. Maar het is wel aan jou om te achterhalen of je te maken hebt met een goede verkoper.

Gelukkig helpt Marktplaats jou hier sinds kort al bij. Zij hebben namelijk ook al maatregelen genomen tegen slechte verkopers. Zo is het bijvoorbeeld alleen maar mogelijk om honden advertenties te plaatsen waarvoor betaald is. Op deze manier is het al een stuk duidelijker wie er achter het account zit, waardoor jij beter je keuze kunt maken.

Hier moet je op letten

Wanneer je een Beagle via Marktplaats wil kopen is het verstandig om eerst te kijken of de adverteerder ook nog ergens anders nestjes heeft. Je kunt de woonplaats checken om er achter komen of daar nog meerdere advertenties zijn voor Beagle puppies met hetzelfde telefoonnummer en dezelfde foto. Is dit het geval? Overweeg dan om deze fokker over te slaan.

Het kan dan namelijk gaan om een broodfokker of om een persoon die zieke Beagle puppies uit andere landen naar Nederland brengt om ze hier te verkopen. Meestal krijg je dan een vals paspoort van de puppy, waardoor je niet zeker kan weten of hij wel zijn ontwormingen en inentingen heeft gehad.

Alles weten over de aanschaf van jouw Beagle puppy? Bekijk dan zeker het Beagle Handboek even!

Let ook goed op de foto’s

Iets anders waar je goed op moet letten zijn de foto’s die bij de advertenties horen. Je weet dat je waarschijnlijk een goede advertentie hebt gevonden wanneer er minstens een foto van beide ouders van de puppy bij zitten. Dit is belangrijk om te weten, omdat je hierdoor kan weten hoe je pup ongeveer gaat zijn.

Jouw puppy heeft waarschijnlijk dezelfde eigenschappen als zijn ouders, of ze zullen hier op zijn minst erg op lijken. De reu en de teef moeten dus gezond zijn, anders is de kans groot dat de pup dat ook niet is. Je kan altijd vragen naar informatie en foto’s van de reu en de teef. Als je dit niet krijgt heb je waarschijnlijk te maken met een slechte handelaar.

Laat je niet misleiden

Laat je niet misleiden door de tekst die in de advertentie staat. Handelaren zetten hier natuurlijk neer wat de koper wil lezen. Zo zal er vaak in staan dat de hond onder toezicht van de dierenarts staat of dat hij een gezondheidsverklaring heeft. Tegenwoordig zegt zo’n verklaring niet veel meer, omdat deze best vaak vervalst worden. Ga dus niet puur af op de tekst van de advertentie, maar stel kritische vragen aan de verkoper.

Vraag altijd om extra informatie. Informeer bijvoorbeeld naar het karakter van de hond en of hij ooit gezondheidsproblemen heeft gehad. Als je te maken hebt met een slechte verkoper zal hij waarschijnlijk redelijk weinig informatie geven. Een goede fokker zal met veel meer liefde uitgebreid over de pup en zijn familie vertellen.

Een erkende fokker

Als je zeker wil weten dat je te maken hebt met een goede fokker, dan moet je naar een erkende fokker gaan. Je weet dan ook zeker dat jouw Beagle goed gefokt en helemaal gezond is. Het nadeel hiervan is wel dat de wachtlijsten een stuk langer zijn.

Het voordeel van een erkende fokker is dat je dus zeker weet dat je hond een gezond leven zal hebben en dat is ook heel wat waard. Zowel voor jou als voor de hond. Bovendien is het ook fijner voor je portemonnee omdat je Beagle minder kans heeft om ziek te worden, waardoor je dus minder te maken krijgt met hoge rekeningen van de dierenarts.

Hoeveel betaal je voor een Beagle pup?

Een rasechte Beagle zonder stamboom kost ongeveer tussen de €450,- en €600,-. Dit is een redelijk normale prijs. Voor een puppy die wel een stamboom heeft, betaal je al snel zo’n €200,- meer. Dit komt omdat je dan meer zekerheid hebt over de gezondheid van de puppy en omdat je dan een beetje weet wat voor karakter het heeft.

Dit betaal je dan voor de puppy, maar houd er rekening mee dat er nog meer kosten gemoeid zijn met de aanschaf van jouw Beagle. Zo moet je ook nog betalen voor de vaccinaties, inentingen en andere medische onderzoeken. Dit kost al snel zo’n €250,-. Verder komt er ook nog papierwerk en registratie bij kijken.

In totaal ben je dan al snel zo’n €750,- tot €1000,- verder. Betaal nooit meer dan €1000,- voor een Beagle puppy. Dat is echt te veel. Je hebt waarschijnlijk te maken met een onbetrouwbare fokker of verkoper.

De opvoeding van jouw Beagle puppy

Als je dan eindelijk je nieuwe puppy thuis hebt komt het volgende: de opvoeding. Een Beagle is erg lief en trouw en je zult er heel veel liefde en plezier voor terugkrijgen, maar hij moet wel goed opgevoed worden. Een Beagle is namelijk ook heel temperamentvol en koppig. Zeker wanneer hij niet genoeg beweging krijgt. Het opvoeden kan daarom een uitdagende taak zijn. Je moet hier veel tijd en aandacht in stoppen.

Wennen aan het huis

Een Beagle is van oorsprong een jachthond en hij zal in huis en in de tuin dan ook meteen zijn nieuwe omgeving gaan verkennen. Laat hem dit ook gewoon doen, want op deze manier raakt je Beagle het snelste gewend aan zijn nieuwe woning.

De basis van zindelijkheidstraining

Zodra je merkt dat de hond moet plassen breng je hem snel naar buiten. Als hij buiten zijn behoefte doet hoef je hem niet meteen een uitgebreide beloning te geven, maar zal een knuffel genoeg zijn. Wel kun je hierbij extra vrolijk tegen hem doen zodat je puppy merkt dat zijn baasje tevreden is. Je kunt ook eventueel een snoepje geven, want op deze manier leert hij dat het goed is om buiten zijn behoeftes te doen.

Houd er daarnaast rekening mee dat je puppy niet meteen de regels weet en dat het dus nog wel eens mis kan gaan in het begin. Streng straffen zal niet helpen. Een beloning bij goed gedrag werkt veel beter. Zindelijkheidstraining kost misschien even wat moeite en tijd, maar meestal pakt een Beagle puppy dit allemaal vrij snel op.

Alles leren over de opvoeding en training van jouw Beagle puppy?

Dan raden we je aan om het Beagle Handboek te lezen. In dit boek van 90+ pagina’s komen zindelijkheidstraining, opvoeding en training uitgebreid aan bod. Zo weet je zeker dat je een superlieve, gehoorzame Beagle krijgt.

Klik hier om het boek te bekijken →

Extra tips voor de opvoeding

Hierboven wordt al benoemd dat belonen bij goed gedrag beter werkt dan straffen wanneer hij iets doet dat niet mag. Een voorbeeld: blaft je pup veel? Dan kan je hem beter niet afstraffen, maar gewoon een beloning geven wanneer hij weer stil is.

Wees consequent en gedisciplineerd

Het is erg belangrijk om gedisciplineerd en consequent te blijven, zodat de hond weet wat er van hem verwacht wordt. Laat dus niet af en toe iets toe dat eigenlijk niet mag. Hierdoor raakt je pup alleen maar in de war.

Overweeg een puppy training

Natuurlijk kun je ook altijd naar een puppy training gaan, zodat jouw Beagle nog beter opgevoed wordt.

Gebruik het Beagle Handboek als hulpmiddel

Wil je alles leren over de aanschaf en opvoeding van jouw (toekomstige) Beagle? Dan moet je absoluut het Beagle Handboek even bekijken.

Daarin staat namelijk alles wat je wil weten over deze hond. Het handboek helpt je om jouw Beagle op te laten groeien tot een lieve, loyale vriend voor het leven!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload