Home | Welke Beagle soorten zijn er allemaal?

Welke Beagle soorten zijn er allemaal?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wie een Beagle als huisdier wil kan een keuze maken tussen de Engelse of Amerikaanse Beagle. Binnen Europa wordt alleen de Engelse Beagle erkend als hondenras. Dat is ook de reden dat we in Nederland en België veel meer Engelse Beagles tegenkomen dan zijn Amerikaanse broertje. Ten slotte zie je ook de Mini Beagle, of Pocket Beagle, nog wel eens voorkomen.

Ben je benieuwd naar deze soorten? Lees dan zeker dit artikel even door, want we vertellen je er alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Engelse Beagle

De hoge adel in Engeland hield van jagen en om deze reden werd de Engelse Beagle gefokt als jachthond. Deze hond volgde de jager of werd in zadeltassen vervoerd. Deze honden waren zeer geschikt om drijfjacht uit te voeren. Er werd dan ook vooral gejaagd op klein wild zoals konijnen, hazen en fazanten.

In principe zijn er volgens de Britse rashonden vereniging niet echt verschillende soorten Beagles. Volgens de officiële richtlijn is iedere Beagle een Beagle. En die is te herkennen aan het feit dat dit een kleine foxhound is. Hij is stevig en compact en heeft een schofthoogte tussen de 33 en 41 centimeter. Het gewicht ligt tussen de 12 en 20 kilo. Volgens de officiële richtlijnen kan de hond tot maximaal 15 jaar oud worden.

De Engelse Beagle heeft verschillende kleuren, zoals: zwart, tan en wit en lemon. De meeste Beagles hebben drie kleuren en zijn daarmee een ‘tricolor’. Oudere Beagles kunnen verder grijs worden.

Amerikaanse Beagle

In Nederland kijken we vooral naar het land van oorsprong. Komt een Beagle uit Engeland, dan noemen we hem een Engelse Beagle. Komt ‘ie uit Amerika, dan spreken we vaak van een Amerikaanse Beagle. De Amerikaanse Beagle heet dus simpelweg zo vanwege zijn herkomst uit Amerika.

Alleen in Amerika zelf wordt er een onderscheid tussen de verschillende soorten Beagles gemaakt. De Amerikaanse kennelclub (AKC) heeft een aantal eisen opgezet. Zo is de schofthoogte altijd minder dan 13 inch. Daarmee is de Amerikaanse Beagle een stuk kleiner dan de Engelse Beagle.

Een Beagle is een Beagle

Door die verwarring is het niet raar dat er regelmatig wordt gesproken over ‘verschillende soorten Beagles’. Maar als we de Europese richtlijnen volgen, is er dus eigenlijk helemaal geen verschil in soorten. Volgens de officiële richtlijnen komt het erop neer dat binnen Europa iedere Beagle onderdeel van dit ras is. Het maakt dus niet uit waar hij vandaan komt. In geen enkel ander land in de wereld wordt er onderscheid tussen de herkomst gemaakt. Dit gebeurt dus enkel in Amerika. Daarom spreken we in Europa van maar één hondenras. Dit is de Beagle zelf.

Voor jou als baasje betekent dit dat je absoluut niet hoeft te kijken naar het soort Beagle dat je hebt of dat je in huis wilt halen. Het doet niet ter zake.

Wil je álles leren over jouw (toekomstige) Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. In dit boek leer je namelijk alles wat je wil weten over deze hondensoort.

Klik hier om het boek te bekijken →

Hebben de kleuren van de Beagle nog invloed?

Er is wel eens discussie over de kleuren van de Beagle. Is een Beagle wel een echte Beagle als hij andere kleuren heeft? Daarop kunnen we heel eenvoudig ‘ja’ antwoorden. De kleuren van de hond maken namelijk niets uit voor de rasbepaling. De meeste honden van dit hondenras zullen drie verschillende kleuren vacht hebben. Zoals een bruin lichaam, witte nek, poten en buik en een zwart ‘zadel’ op de rug.

Maar er zijn dus absoluut uitzonderingen. Soms heeft de hond een ander kleurenpatroon dan gebruikelijk. Hij is dan echter nog steeds gewoon onderdeel van het hondenras Beagle. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt in kleur.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK