Home | Leuke spelletjes om met je Beagle te doen

Leuke spelletjes om met je Beagle te doen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Beagle heeft altijd veel energie. Het is dan ook zaak om te zorgen dat hij deze energie voldoende kwijt kan. Wanneer er niet genoeg met hem gespeeld wordt zal hij andere manieren zoeken om zijn energie kwijt te kunnen. Dat resulteert vaak in bijten op je spullen. Losliggende schoenen of speelgoed van de kinderen valt dan vaak ten prooi.

Maak daarom genoeg tijd vrij om spelletjes te doen met jouw hond. Wat voor soort spellen? Dat vertellen we je in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Soorten spellen

Een Beagle vindt het geweldig om aandacht te krijgen en samen een spel te spelen met zijn baasje. Dit is ook goed voor zijn hersenen – de Beagle wordt er slimmer van.

Bovendien zal dit leiden tot een sterkere band tussen de hond en het baasje. Daardoor zal hij in de toekomst nog liever zijn. Vooral als je een jonge Beagle hebt, die nog niet lang mag lopen, is bijvoorbeeld een denkspel een goede manier om de hond moe te krijgen. Naarmate de Beagle groter en sterker wordt kan je steeds fysiekere spellen met de hond gaan spelen.

Denkspellen

Beagles zijn zeer intelligente honden. Hij vindt het dan ook geweldig als zijn intelligentie wordt uitgedaagd. Dit is mogelijk door een speciale hondenpuzzel aan te schaffen. Er zijn verschillende puzzels op de markt die speciaal voor honden bedoeld zijn.

Het duurt meestal even totdat de hond het nut van het spelletje inziet. Maar bij een Beagle kun je zijn neus prikkelen met brokjes en ander lekker eten. Zo zijn er spelletjes op de markt waarin je snacks kunt verbergen. Het is dan de bedoeling dat de hond de snoepjes vindt.

Een voorbeeld is een schaakspel voor honden. Daarbij moet de hond de schuifregelaars verplaatsen om een snoepje te kunnen vinden. Andere spellen maken gebruik van draaischrijven of andere elementen om iets lekkers te verstoppen.

Zoekspellen

Een pup heeft uitdaging nodig. Een jonge Beagle heeft altijd veel energie dus is het een goed idee om zijn hersenen flink aan het werk te zetten. Speel daarom regelmatig een zoekspelletje met jouw lieve hond. Op die manier kun je voorkomen dat hij erg druk wordt. Daarnaast helpt het ook om eventuele angsten te overwinnen.

Ook voor oudere Beagles zijn zoekspelletjes een goed idee. Want zo blijven ze fit. Bovendien geeft het wat afleiding van de dagelijkse gang van zaken. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje waarin snoepjes verstopt kunnen worden. Deze snoepjes komen tevoorschijn zodra de hond op de knop drukt. Hij zal dus eerst zelf moeten uitvinden hoe hij de snoepjes loskrijgt. Het leuke is dat de afstandsbediening overal te verstoppen is. Zo is hij de hele dag bezig met het zoeken naar lekkers!

Actieve spellen

Zoals we al aangaven: zodra de hond groter en sterker wordt kan je de spelletjes steeds fysieker maken. De Beagle is bijvoorbeeld helemaal in zijn nopjes als hij of zij met het baasje naar het bos mag. Spelen met takken of bladeren vindt deze hond geweldig. Een weggegooide stok gaat hij vol energie achterna.

Daarnaast kan je in het bos verstoppertje met je Beagle spelen. Hierin combineert hij het rennen met zoeken. Een mooie uitdaging voor jouw viervoeter. Verstop jezelf ergens in de buurt. Jouw partner houdt de Beagle aangelijnd, maar geeft de hond voldoende ruimte om jou te kunnen zoeken. Heeft hij je gevonden? Beloon hem dan met een knuffel of snoepje.

Nieuwe trucjes leren

Juist omdat een Beagle zo’n slim hondenras is, is het mogelijk hem allerlei trucjes te leren. Door het aanleren worden de hersenen gestimuleerd. De Beagle houdt niet echt van herhaling, dus heb je wel wat geduld nodig om hem trucjes aan te leren. Maar door met steeds weer met nieuwe trucjes te komen, zal hij geprikkeld blijven. Trucjes kunnen bijvoorbeeld zitten, staan, rollen en vangen zijn.

Een andere truc die je een Beagle kunt leren is het raden van brokjes. Neem drie kopjes en draai ze om. Terwijl je hond kijkt, doe je een snoepje onder het kopje. Vervolgens wissel je de bekers om. Daarna laat je de hond met zijn pootje aanwijzen waar het lekkers zit. Zeker voor een Beagle met zijn sterke neus is dit een uitdagend spel.

Hondentunnel

Een goede manier om de Beagle aan het denken te zetten is door gebruik te maken van een hondentunnel. Voor een hond is dit erg spannend en interessant. Je kunt zelfs een volledige hondenspeeltuin in de achtertuin opzetten, zodat de Beagle altijd wat te doen heeft. Dat is ideaal als je iets moet doen waarbij de hond zichzelf even moet vermaken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload