Home | Beagle x Teckel mix: ontdek deze bijzondere kruising

Beagle x Teckel mix: ontdek deze bijzondere kruising

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je een nieuwe hond in huis gaat halen hoef je niet altijd te kiezen voor één ras. Er zijn namelijk ook een heleboel mixen. Dat wil zeggen dat twee honden van verschillende rassen samen een puppy krijgen. Dit is heel normaal en wordt al duizenden jaren zo gedaan.

De mix krijgt dan zowel de innerlijke en uiterlijke kenmerken van beide rassen. Het is dus logisch dat dit met de Beagle ook regelmatig gedaan wordt. Een van de kruisingen met een Beagle, is die met een Jack Russell. De uitkomst is een hele bijzondere puppy. In dit artikel vertellen we je alles over deze kruising.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Wat voor hond is de Teckel?

Als je wil weten hoe de Beagle x Teckel eruit komt te zien en hoe hij gaat zijn moet je eerst wat over beide rassen apart weten.

De Beagle in een notendop

Van de Beagle weet je waarschijnlijk al heel wat. Het is een lieve hond die van gezelschap houdt. Zijn sociale karakter zorgt ervoor dat hij graag tijd spendeert in de aanwezigheid van zijn baasje. Daarmee zijn Beagles erg populaire gezinshonden. Overigens is hij ook niet vijandig tegen andere mensen. De visite hoeft dus niet bang te zijn dat Beagle continu tegen hen zal blaffen.

De Beagle houdt overigens ook van eten. Hierdoor kan hij al snel te dik worden. Een Beagle is een mooie hond met een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is. Hij heeft flaporen die langs zijn koppie hangen en weegt tussen de tien en de twintig kilo.

De Teckel in een notendop

Dat een Teckel een stuk kleiner en lichter is dan een Beagle weet je waarschijnlijk al. Ze hebben hele korte pootjes en een klein maar lang lichaampje. Hij heeft een gespierd lijf met een diepe en brede borstkas. De kop is lang en heeft een lange smalle neus met hangende oren.

Je hebt drie verschillende type vacht bij de Teckel. Namelijk kortharig, ruwharig en langharig. De kortharige variant is waarschijnlijk de meest bekende. De vacht is meestal effen van kleur, maar de kleuren kunnen per teckel sterk verschillen.

Een Teckel is zelfstandig en een echte doorzetter. Omdat hij tijdens de jacht veel moest blaffen, doet hij dat nu nog steeds. Hierdoor is het een redelijk goede waakhond. Ze kunnen goed met kinderen overweg, maar let wel altijd op als zij met deze hond gaan spelen. Een Teckel is niet groot en daarmee automatisch ook relatief kwetsbaar.

Overeenkomsten tussen deze honden

Wat de Beagle en de Teckel overeen hebben is dat het van origine beide jachthonden zijn. De Teckel moest in het hol van een vos of das kruipen om hem eruit te lokken. Daarnaast houden ze ook allebei van gezelschap en zijn ze erg vrolijk. Ze zijn dus niet graag alleen.

Wil je álles leren over het karakter en de eigenschappen van een Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. In dit boek leer je namelijk alles wat je wil weten over deze hondensoort.

Klik hier om het boek te bekijken →

De Beagle x Teckel: ontdek de Doxle

Een mix van een Beagle en een Teckel zie je niet al te vaak. Daarom is er ook niet ontzettend veel informatie beschikbaar over deze kruising. Het kan dus ook zijn dat je goed moet zoeken naar een puppy van deze mix.

Toch zijn er een aantal dingen die we al wel weten. Allereerst de naam. We noemen de kruising tussen deze twee honden ook wel de Doxle. Omdat het van oorsprong beide jachthonden zijn, is de Doxle ook erg nieuwsgierig en actief. Hij zal altijd met zijn neus aan de grond lopen snuffelen tijdens een wandeling en zal niet graag veel stil zitten.

Zelfstandig maar ook een gezelschapsdier

De Doxle is een zelfstandige hond, maar wel eentje die erg van gezelschap houdt. Laat hem dus niet te lang en te veel alleen want dat vindt hij niet fijn. Een Teckel en een Beagle zijn beide erg fijne gezinshonden, dus een kruising tussen deze twee honden is dat ook.

Een Beagle x Teckel heeft een hogere kans op het krijgen van heupdysplasie, diabetes en problemen aan het oog. Dankzij het fysiek van de hond kan hij ook lichamelijke klachten krijgen zoals problemen aan zijn ruggengraat, aan zijn knie en zijn gewicht.

Alles weten over alle mogelijke Beagle kruisingen?

Met deze informatie hopen we dat je een betere keuze kan maken of de Doxle de perfecte hond voor jou is. Wil je nog meer weten over alle mogelijke kruisingen? Bekijk dan het Beagle Handboek even.

In dit boek van 90+ pagina’s gaan we uitgebreid in op alle mogelijke Beagle kruisingen. Daarnaast krijg je momenteel 4 gratis bonus boeken en is er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload