Home | Beagle trainen: hoe pak je dat écht goed aan?

Beagle trainen: hoe pak je dat écht goed aan?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Het hebben van een hond is natuurlijk erg leuk. Zeker als je een lieve Beagle hebt. Maar het is wel belangrijk dat je hem goed traint. Een hond die niet getraind is, is namelijk moeilijker om mee om te gaan. Ze zullen je minder snel gehoorzamen en moeilijker naar je luisteren.

Ook jouw Beagle zal op het begin goed getraind moeten worden en het is belangrijk dat je daar consequent in bent. En vergis je niet: er komt veel kijken bij het trainen van je Beagle. Lees daarom snel verder voor alles wat je moet weten over het trainen van jouw hond.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief – Lees daarna snel verder!

Waarom je Beagle trainen?

Beagles komen oorspronkelijk uit Engeland en werden daar vroeger voornamelijk gebruikt als jachthond. Ze moesten jagen op klein wild zoals konijnen en hazen. Het is dus een echte speurhond. Doordat het zo’n speurhond is, is het ook belangrijk dat hij vele lichamelijke en geestelijke oefeningen krijgt. Als dit niet het geval is, dan kunnen ze namelijk ongehoorzaam of wild worden.

Een uitzonderlijk reukvermogen

De Beagle heeft daarnaast ook een heel goed reukvermogen waardoor ze ook worden gebruikt als reddingshond of om drugs of explosieven op te sporen. Hierdoor is de Beagle bovengemiddeld zelfstandig en daarom moet hij consequent opgevoed worden. Door een gehoorzaamheidstraining leer je niet alleen je Beagle hoe hij zich moet gedragen, maar leer jij ook hoe jij het beste met je hond om kan gaan. De training is dus een beetje voor jullie allebei. 

Van pups af aan

Het is erg belangrijk dat je je Beagle al traint wanneer hij nog maar een pup is. Als je dat niet doet kan hij uit zichzelf al slechte gewoontes aanleren die jij weer moeilijk af kunt leren. Het zal veel oefening, tijd en moeite kosten maar het is echt essentieel om consequent te zijn. Doe je dat niet? Dan is de Beagle al snel geneigd om te doen waar ‘ie zelf zin in heeft.

Pak je de opvoeding vanaf pups af aan direct goed op? Dan train je je Beagle absoluut om een gehoorzame, trouwe vriend te worden.

Wil je alles leren over de opvoeding en het afleren van ongewenst gedrag? Bekijk dan het Beagle Handboek (90+ pagina’s) zeker even.

Klik hier om het boek te bekijken →

De training

Omdat de Beagle veel verschillende eigenschappen en natuurlijke instincten heeft hebben ze over het algemeen iets meer training nodig dan andere honden. Hij is heel zelfstandig, maar ook redelijk koppig. En omdat ze koppig kunnen zijn zijn moet jij dus erg consequent en geduldig zijn. Gelukkig is een Beagle erg intelligent, waardoor ze erg veel kunnen leren en dus goed te trainen zijn.

Je toon is belangrijk

Een Beagle, en zeker een pup, heeft net als een klein kind maar een beperkte aandachtsspanne. Je moet daarom een duidelijke toon hebben wanneer je traint zodat hij deze kan herkennen. Je moet dus ook in je termen en in je stemvolume erg consequent zijn. Je kunt dan het belang van jouw commando aan je Beagle benadrukken, waardoor hij eerder zal luisteren.

Als je hond dan iets goed doet kun je hem belonen. Het werkt bij een Beagle niet om hem te straffen wanneer hij iets niet goed doet. Ook is het erg belangrijk om oefeningen te herhalen.

Zindelijkheidstraining bij een Beagle

Ook de zindelijkheidstraining van de Beagle vergt veel geduld van jou. Omdat het lang kan duren en omdat er onvermijdelijk ooit een ongelukje zal gebeuren. Als dit dan gebeurt is het belangrijk dat je niet boos op de hond wordt.

Je hond zal namelijk niet snappen waarom je boos bent geworden op hem. De plas is immers allang gedaan. Het zal dus alleen maar voor verwarring zorgen.

Alles leren over de opvoeding, training en zindelijkheid van je Beagle?

Wil je jouw Beagle perfect groot brengen, zodat je een lieve vriend voor het leven hebt? Bekijk dan zeker het Beagle Handboek even.

In dit handboek staat namelijk alles over o.a. de opvoeding, training en zindelijkheid van jouw viervoeter. Daarnaast krijg je momenteel 4 gratis bonus boeken en is er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload