Home | Wanneer is een Beagle uitgegroeid

Wanneer is een Beagle uitgegroeid

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb je een Beagle pup in huis? Dan zal je al snel merken dat je hond groeit als kool. Dat is normaal. Een Beagle kan namelijk vrij snel groeien, mede doordat hij een behoorlijke eetlust heeft. Het is dan ook belangrijk om de pup veel beweging te geven omdat hij anders gemakkelijk snel overgewicht kan krijgen.

Een kleine hond als een Beagle doet er gemiddeld een jaar over om volledig volwassen te worden. Daarna groeit hij meestal niet meer. Maar de meeste groei zit niet in de eerste paar maanden, maar in de zogenaamde puppy puberteit.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

 

Beagle in de groei

Vooral in de laatste maanden van de puppyfase is te merken dat een Beagle snel groter zal worden. Wanneer een puppy precies volwassen is verschilt per ras. Bij een hondenras als een Beagle geldt dat de hond doorgaans sneller volwassen is dan bij andere rassen die groter zijn.

Kleine rassen als Beagles zijn vaak binnen tien tot twaalf maanden al uitgegroeid. Hij is dan nog niet helemaal emotioneel volwassen, maar hij groeit niet meer. De eerste paar maanden zal een Beagle niet meteen een groeispurt maken. De groeispurt zit tegen het einde van de puppyfase, als hij tussen de zes en tien maanden oud is.

Deze groeifase kan behoorlijk lang aanhouden. Een Beagle kan in een paar maanden tijd nog flink doorgroeien. Heel groot zullen ze niet worden, want dit hondenras is zo gefokt dat het een compacte gezinshond is. Maar tijdens deze groeispurt krijg je als baasje ook met een nieuwe fase in het gedrag van de hond te maken; hij zal iets lastiger worden. Net als bij een kind in de puberteit krijgt de hond zijn eigen inzichten en maakt hij zelf beslissingen. Dit noemen we de puppy puberteit.

Beagle in de puberteit

In de puppy puberteit groeit de Beagle niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Hij zal meer zijn eigen karakter ontwikkelen. Hij zal meer zijn eigen beslissingen maken. Bij een Beagle kan dit al snel als opstandig beschouwd worden. Toch is dit normaal bij iedere puppy in de puberteit. Zeker bij een Beagle, die van zichzelf al wat eigenwijs is, is dit goed merkbaar. Daardoor luisteren ze opeens wat minder goed.

Dit heeft ook een fysieke oorzaak; de hormonen schommelen waardoor de hond meer zijn eigen wil op wil leggen. Het is niet nodig om streng op te treden, want straffen werkt bij dit hondenras niet. Dit levert alleen frustratie op. Het is beter om er consequent geen aandacht aan te besteden.

Na de puppy puberteit zijn de meeste hondenrassen wel uitgegroeid. Een groeispurt gaat heel snel en dit zal je als baasje dan ook allerlei opzichten merken aan de hond. Door de bijzondere bouw van de Beagle is de kans groot dat hij wat gewrichtspijn zal krijgen. Verder kan hij wat meer energie nodig hebben en daarom meer slapen. In de puberteit is het dus goed dat de hond veel slaapt en door kinderen met rust gelaten wordt. Hij zal waarschijnlijk wat minder behoefte hebben aan wandelingen. Het is belangrijk hem deze rust te gunnen, want op die manier wordt het een gezonde hond.

Lengte en gewicht

Een Beagle kan, zodra hij uitgegroeid is, een schofthoogte van tussen de 30 en de 35 centimeter hebben. Dat is normaal bij dit hondenras.

We raden aan om de groei goed in de gaten te houden. Let daarbij niet alleen op zijn lengte, maar ook op zijn omvang. Beagles kunnen snel dikker worden als je niet goed oppast. Geef de hond alleen op gezette tijden te eten. Wie de etensbak de hele dag voor de hond laat staan zal merken dat de Beagle de hele dag aan het eten is. Dit komt doordat dit hondenras wel van eten houdt en dit het liefst de hele dag door doet.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een Beagle erg vatbaar is voor overgewicht. Het is belangrijk om dit te voorkomen, omdat de hond anders last van zijn gewrichten kan krijgen. Ook liggen allerlei andere  gezondheidsklachten op de loer. Een gezonde Beagle heeft bij een schofthoogte tussen de 30 en 35 centimeter een gewicht van tussen de 12 en 20 kilo. Het perfecte gewicht voor een doorsnee Beagle ligt op ongeveer 15 tot 18 kilo.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Heb jij een Beagle of overweeg je er een in huis te halen? En wil je alles leren over o.a. de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van jouw hond? 

Dit boek bevat 90+ pagina’s vol informatie, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is 'Beagle Handboek' perfect voor jou.
90+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box