Home | Waar moet je aan denken bij bepalen voeding?

Waar moet je aan denken bij bepalen voeding?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles hebben een flinke eetlust. Wie niet de voedingsbak op gezette tijden neerzet, zal zien dat de hond voortdurend aan het eten is. Het komt dan ook vaak voor dat de honden veel zwaarder zijn dan eigenlijk zou mogen.

Een gezonde Beagle heeft een gewicht tussen de 12 en 18 kilo. Maar vanwege het kleine formaat en de grote eetlust van deze honden hebben ze regelmatig te maken met overgewicht. Dat wil je voorkomen. Het is daarom belangrijk dat de hond voeding krijgt waar alle noodzakelijke voedingstoffen in zitten, zonder aanwezigheid van schadelijke stoffen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Goede voeding voor een Beagle

Beagle hebben meestal speciale voeding nodig. Deze voeding is doorgaans iets duurder. Bovendien maakt het uit of je een jonge Beagle (puppy) hebt, of een iets oudere hond. Feit blijft dat je goed op moet letten wat en wanneer de hond te eten krijgt.

Het begint al in de puppyfase. Jonge Beagles hebben andere eetbehoeften dan oudere Beagles. Wanneer je je hond meeneemt naar je nieuwe huis krijg je eerst meestal voeding van de fokker of de winkel waar de puppy vandaan komt. Pas als hij aan zijn omgeving is gewend is het mogelijk om hem over te zetten op andere voeding.

Verandering in voeding moet stap voor stap worden gedaan. Geef de Beagle daarom eerst een week lang zijn ‘oude’ voeding. Vanaf de tweede week is het mogelijk om de nieuwe en oude voeding door elkaar te mixen.

Het gaat dan om een verdeling van 80 procent oude voeding en 20 procent nieuwe voeding. Na een maand is het mogelijk helemaal over te stappen naar een ander merk.

Regelmatig eten

Het beste is om je Beagle niet ongelimiteerd eten voor te zetten. Hij zit dan de halve dag met zijn snuit in de etensbak. Daarmee loopt de hond een serieus risico op overgewicht. Het is dus belangrijk om hem op een goed dieet te zetten. Anders worden ze snel veel te zwaar.

Op jonge leeftijd zullen Beagles nog wel snel calorieën verbranden maar na een tijd neemt dit proces af. De kilo’s komen er dan snel aan. Om die reden is het ook geen goed idee om regelmatig koekjes en snoepjes te geven. Geef een Beagle alleen lekkernijen om hem te trainen.

Wil je je nog verder verdiepen in de gezondheid van jouw Beagle? Lees dan het Beagle Handboek eens. Het boek bevat onder andere uitgebreide hoofdstukken over voeding, gezondheid en verzorging.

Klik hier om het boek te bekijken →

Geef geen mensenvoeding!

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar het is geen goed idee om mensenvoeding aan een Beagle te voeden. Hij kijkt je lief aan en zal boos en teleurgesteld zijn als hij niet mee mag eten. Maar het is toch belangrijk om nee te zeggen. Want ook al vindt hij het menseneten wel lekker, het is niet goed voor de hond.

Zo kunnen er in de voeding van mensen bepaalde stoffen zitten die slecht zijn voor de gezondheid van een Beagle. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat je een hond geen chocola moet geven.

Maar er is een grote lijst van ingrediënten waar dit hondenras beslist niet tegen kan. Denk dan bijvoorbeeld aan: uien, druiven en rozijnen, ongekookte zalm, cafeïne, paddenstoelen en champignons en veel specerijen. Dat terwijl wij ons eten vaak voorzien van veel van deze ingrediënten. Geef een Beagle nooit menseneten, maar houd hem aan zijn eigen speciale dieet.

Verse voeding

Een Beagle is over het algemeen een sterke en gezonde hond die niet snel ziek zal worden. Dat betekent echter niet dat dit hondenras helemaal niet ziek kan worden. Voelt het dier zich ziek, dan is het aan te raden zelf iets te koken in plaats van commerciële voeding te gebruiken. Het hondenvoer van de speciaalzaak bevat namelijk vaak kleur- en smaakstoffen.

Goedkopere fabrikanten maken gebruik van vulmiddelen. Dit zijn ingrediënten die ertoe leiden dat de hond het gevoel heeft dat hij genoeg heeft gegeten. Maar vaak hebben zulke producten helemaal geen voedingswaarde. Dit zal je ook merken aan de gezondheid van de Beagle.

De beste optie is om een hond verse voeding voor te zetten. Dat zal in sommige gevallen betekenen dat je zelf de keuken in moet. Een verdeling van 25 procent vlees, 35 procent groenten, 15 procent zetmeel, 15 procent fruit en 10 procent witte yoghurt zonder suiker is de beste verdeling voor verse voeding. De Beagle zal ervan smullen en het is ook nog eens heel gezond.

Gebruik bij de bereiding van het voedsel nooit zout of andere specerijen.

Verdiep je verder in de verzorging van jouw Beagle

De juiste verzorging is essentieel voor de gezondheid en het geluk van je hondje. Verdiep je hier dus zo goed mogelijk in. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van voeding, verzorging en gezondheid. Zodat jij en jouw Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de kruising tussen een Beagle x Cavalier mix

De Beagle x Cavalier mix, ook wel bekend als de Beaglier, is een charmante en geliefde hybride hond die ontstaat uit het kruisen van een Beagle en een Cavalier King Charles Spaniel. Deze unieke kruising combineert de kenmerken van beide rassen, wat resulteert...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload