Home | Hoe voorkom je dat een Beagle wegloopt?

Hoe voorkom je dat een Beagle wegloopt?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Beagles zijn lieve honden, maar ze hebben wel de neiging om regelmatig weg te lopen. Dit hondenras heeft een hele sterke neus en het komt dan ook vaak voor dat de Beagle zijn neus in plaats van zijn baas zal volgen. Dit resulteert erin dat de hond altijd in de verleiding is om weg te lopen. Dit doet hij vanwege zijn jachtinstinct.

Hij is ooit gefokt om op klein wild te jagen en zal dit dan ook in de praktijk proberen te brengen. De kans dat een hond als een Beagle wegloopt, is daardoor relatief groot. Het is een van de belangrijkste redenen om de hond niet los te laten lopen. Het is vervelend als dit gebeurt, maar dit ligt deels ook aan het gedrag en de houding van de baas.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Als een Beagle wegloopt

De kans dat een Beagle wegloopt als hij losloopt is levensgroot. De hond ziet vaak geen gevaar en volgt alleen zijn neus. Het is dus belangrijk om te weten wat er moet gebeuren als de hond ervandoor gaat.

Kijk ten eerste wat de interesse van hem wekt. Als baasje is het slim om altijd iets bij de hand te hebben waardoor de Beagle terug zal willen komen. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van het favoriete speeltje of het favoriete voer. Pak bijvoorbeeld een bal of neem iets lekkers mee tijdens het wandelen. Zo heeft de hond altijd een reden om terug te komen en zijn instinct even te onderdrukken.

Een nieuwsgieriger ras als een Beagle bestaat niet. Daarom kunnen simpele trucjes er al voor zorgen dat de hond weer terugkomt. Bijvoorbeeld door te doen of je aan het ruiken bent aan het gras. Dat ziet er wellicht grappig uit, maar voor de hond is het een teken dat je iets interessants gevonden hebt. Daar wil hij vast meer van weten.

De belangrijkste tip om een Beagle het weglopen af te leren is door rustig te blijven. De hond ervaart ook stress als hij weggelopen is. Zo is de kans groot dat hij op een gegeven moment in paniek zal raken, want de hond is gehecht aan zijn baasje en wil er alles aan doen om hem tevreden te houden. Dat een hond toch wegloopt heeft vooral te maken met zijn onweerstaanbare drang om te jagen.

Wat niet te doen

Of een Beagle verder wegloopt is ook deels het resultaat van het gedrag van de baas. Achter een Beagle aanrennen is zinloos. Ren je achter hem aan, dan is de kans groot dat hij nog verder wegloopt. De hond ziet het dan als een spelletje. De beste oplossing is om gewoon stil te blijven staan. Dan is de lol ervan af en gaat de hond terug naar waar hij mee bezig was; rondlopen. De kans dat een hond die opgejaagd wordt weer terugkomt is klein.

Schreeuwen tegen een Beagle heeft geen zin. Schreeuwen is vaak het resultaat van machteloosheid. Het is dus nutteloos om dit te doen. De hond komt waarschijnlijk niet terug en probeert zelfs zijn baas te kalmeren. Kijk maar eens hoe een Beagle kijkt als je tegen hem schreeuwt of boos bent. De hond zal er zenuwachtig van worden en daarom niet snel terug komen. Hij zal waarschijnlijk op afstand blijven en zijn neus volgen.

De beste oplossing blijft echter altijd om de hond zoveel mogelijk aan de riem te houden.

Een goede voorbereiding….

Ten slotte: Beagles staan erom bekend regelmatig weg te lopen. Dit zit in hun natuur. Het zijn immers jachthonden. Maak daarom regelmatig goede foto’s van de hond. Mocht hij er dan toch vandoor gaan, dan helpt dit bij het herkennen van de hond. Het is in Nederland verplicht om een hond te laten chippen. Toch zijn er genoeg honden die zo’n chip niet hebben. Zorg er dus voor dat je Beagle gechipt is.

Het is bovendien af te raden om een Beagle los te laten lopen. Dit is vragen om problemen. De kans dat de hond zijn neus achternagaat is een stuk groter dan de kans dat de hond netjes in de buurt blijft.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Heb jij een Beagle of overweeg je er een in huis te halen? En wil je alles leren over o.a. de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van jouw hond? 

Dit boek bevat 90+ pagina’s vol informatie, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is 'Beagle Handboek' perfect voor jou.
90+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box