Home | Beagle x Border Collie: maak kennis met de Border Beagle

Beagle x Border Collie: maak kennis met de Border Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er worden al duizenden jaren verschillende hondenrassen met elkaar gekruist. Twee verschillende rashonden krijgen dan samen een puppy die zowel de innerlijke als uiterlijke kenmerken van allebei de rassen heeft.

Zo’n mix is natuurlijk leuk. Maar het is wel belangrijk dat je je goed inleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je je pup al in huis hebt. Een mix van twee honden brengt namelijk altijd veranderingen met zich mee in het karakter, het uiterlijk en de gezondheid van de puppy.

Een Beagle wordt natuurlijk ook vaak gekruist en dat gebeurt ook wel eens met de altijd actieve Border Collie. De uitkomst is de Border Beagle. En daar vertellen we je in dit artikel meer over.

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief – Lees daarna snel verder!

De Border Collie

Als je wil weten hoe de Beagle x Border Collie is moet je natuurlijk ook iets van de rassen apart weten. Bijvoorbeeld hoe ze zijn qua karakter en uiterlijk.

De Beagle in een notendop

Van de Beagle weet je waarschijnlijk al dat hij heel vriendelijk is. Het is een echte gezelschapshond die er niet van houdt om veel alleen gelaten te worden.

Hij werd vroeger veel gebruikt als jachthond, waardoor hij nog steeds erg actief en zelfstandig is. Een Beagle heeft redelijk korte poten en een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is. Hij heeft flaporen die langs zijn koppie hangen.

Wil je alles weten over de fysieke en persoonlijke kenmerken van een Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. Hierin leer je alles wat er te weten valt over deze honden.

Klik hier om het boek te bekijken →

Een Border Collie is net zoals de Beagle erg actief en slim. Hij heeft daarnaast ook een fijne maat en is makkelijk om te trainen, wat ervoor zorgt dat het een erg populair ras is. De Border Collie heeft een flinke werklust en voelt zich daarom helemaal thuis op bijvoorbeeld een boerderij of bij een actief baasje.

Het is erg handig als je al wat ervaring hebt met een hond als je kiest voor een Border Collie. Dat komt omdat hij zowel gevoelig als fanatiek is, waardoor hij goed begeleid moet worden.

Een Border Collie is dus erg actief en mede daardoor atletisch gebouwd. Ze hebben een korte of matig lange vacht die in de meeste gevallen zwart met wit is. Het grootste deel van de vacht is zwart. De oren kunnen recht overeind staan, maar de punt van het oor kan ook omlaag vallen.

De Border Collie wordt ongeveer 50 centimeter hoog. Het is een hele alerte hond die vroeger veel werd gebruikt als schapendrijver. Hij is erg intelligent en zal zich gaan vervelen wanneer hij niks te doen heeft. Daarnaast houden ze ook van aandacht en van knuffelen, maar zijn ze niet altijd even geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Beagle x Border Collie = Border Beagle

De mix tussen de Beagle en de Border Collie wordt ook wel Border Beagle genoemd. Je krijgt een prachtige hond die zowel een witte, bruine als zwarte kleur kan hebben. Vaak is het een mix hiervan. De vacht van een Beagle x Border Collie is kort net zoals bij de Beagle.

De oren van een Border Beagle zitten precies tussen de twee rassen in: ze zijn puntig en niet al te groot, maar hangen wel naar beneden. Het gewicht van je hond zal niet veel zwaarder worden dan twaalf of dertien kilo. Een Border Beagle is namelijk iets smaller en gespierder dan een Beagle.

Het karakter van de Border Beagle

De Beagle x Border Collie heeft heel veel energie en is erg nieuwsgierig. Hij is geschikt voor gezinnen en ook voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad.

Een Border Collie is bovengemiddeld intelligent en de Beagle is een echte jachthond. Daarom is de combinatie van deze twee rassen een wordt die je erg goed kan trainen.

De Border Beagle is erg vriendelijk en vindt het heerlijk om bij een gezellige familie te wonen. Hij houdt van veel beweging. Dat actieve karakter behoudt de hond ook wanneer hij ouder wordt. Daarom is het fijn als hij een tuin heeft waar hij in rond kan rennen.

Alles weten over alle mogelijke Beagle kruisingen?

Met deze informatie hopen we dat je een betere keuze kan maken of de Border Beagle de perfecte hond voor jou is. Wil je nog meer weten over alle mogelijke kruisingen? Bekijk dan het Beagle Handboek even.

In dit boek van 90+ pagina’s gaan we uitgebreid in op alle mogelijke Beagle kruisingen. Daarnaast krijg je momenteel 4 gratis bonus boeken en is er een 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload