Home » Een Beagle zindelijk maken: volg onze tips

Een Beagle zindelijk maken: volg onze tips

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je een puppy aanschaft wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk zindelijk is. Daarom beginnen de meeste baasjes vanaf dag één al met zindelijkheidstraining. Toch is het zindelijk maken van een Beagle puppy een echte uitdaging. Het zal niet meteen in één keer goed gaan.

Er zijn wel een aantal tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de hond zo vaak mogelijk zijn behoefte buiten de deur doet. In dit artikel leggen we je dat precies uit.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Tips zindelijk maken Beagle

De belangrijkste zaak om een Beagle zindelijk te maken is geduld en consistentie. Dat betekent dat het geen zin heeft om boos te worden als de hond een keer zijn of haar behoefte in huis doet. Zeker bij puppy’s horen ongelukjes erbij. De zindelijkheidstraining kan bij een koppige hond als een Beagle lang duren. Maar door gewoon door te blijven zetten zal je binnen afzienbare tijd resultaten boeken.

1: Maak geen gebruik van Puppy Pad’s

Veel nieuwe baasjes maken dezelfde fout: ze denken dat het in huis halen van een Puppy Pad (hondentoilet) een goed idee is. Maar dit is juist een slecht idee. Haal zo’n product niet in huis. Heb je er al een? Zet hem dan maar op zolder of op Marktplaats, want we raden het gebruik van een dergelijk product af.

Dat heeft er alles mee te maken dat je een Beagle een verkeerde gewoonte leert. Het lijkt erop dat het prima is om in huis te poepen of te plassen. Dat terwijl je dit juist niet wilt. De meeste baasjes kopen zo’n hondentoilet om te voorkomen dat een hond de vloer vies maakt. Als je vloerbedekking of tapijt hebt is het zaak om een Beagle puppy zo snel mogelijk zindelijk te maken.

2: Heb geduld

Het zindelijk maken van een puppy komt met geduld. In het begin is het lastig voor een puppy om te weten wat er van hem verwacht wordt. Boos worden en straf opleggen werkt bij Beagles niet. Ga liever met hem uit wandelen. Een Beagle is een kleine hond met een kleine blaas. Zeker als ze klein zijn kunnen ze het niet zo lang ophouden. Ga dus regelmatig met je pup naar buiten!

3: Zeg ‘nee’

De kans is groot dat een pup in het begin toch plast of poept op de vloer. Daar kun je van balen, maar boos worden heeft geen zin. Leer hem liever het woord ‘nee’. Door luid en duidelijk dit woord te zeggen snapt de hond dat dit gedrag niet door de beugel kan. Het is wel belangrijk daarbij duidelijk te spreken.

4: Blijf consequent en wees duidelijk

Wees duidelijk en consequent. Vertoon dus altijd hetzelfde gedrag. Een keer boos doen en dan weer heel blij worden is niet de bedoeling. Het is belangrijk om geen verwarring te zaaien.

Doe net alsof het probleem met de zindelijkheid niet bestaat. Maak de plaats van het ongelukje schoon en negeer je Beagle volledig. Hij zal het niet leuk vinden om genegeerd te worden. Op die manier leert hij dat het niet de bedoeling is om zijn behoefte in huis te doen. Daarom raden we je aan consequent te zijn en te blijven. Alleen als je dit lang en structureel genoeg volhoudt zal de Beagle dit leren.

5: Prijs je Beagle de hemel in bij goed gedrag

De meeste ongelukjes van een Beagle puppy zijn niet met opzet. Ze weten gewoon nog niet zo goed dat ze het op moeten houden. Je kan daarom beter positief gedrag stimuleren dan negatief gedrag bestraffen. Als jouw Beagle eens buiten de deur een plasje doet prijs je hem de hemel in. Geef hem een koekje of een snoepje en geef hem zoveel mogelijk aandacht. Dit soort honden doet er alles aan om de baas tevreden te houden. Hij zal dit nieuwe gedrag daarom aanleren.

6: Laat je hond regelmatig uit

Laat je jonge Beagle zeker in de puppyfase regelmatig uit. Minimaal eens per twee uur. Moet hij naar buiten, pak dan direct de riem en ga naar buiten. Beloon je puppy zodra hij zijn behoefte buiten doet. Door regelmatig naar buiten te gaan leert de pup bovendien ook om wat socialer te worden. Het is niet nodig om altijd koekjes te geven. Een knuffel werkt net zo goed.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Beagle Handboek

Beagle Geheimen

Het #1 e-book over Beagles!

DOWNLOAD HET BEAGLE HANDBOEK

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is ‘Beagle Handboek’ perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

👉 Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box