Home | Een Beagle zindelijk maken: volg onze tips

Een Beagle zindelijk maken: volg onze tips

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je een puppy aanschaft wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk zindelijk is. Daarom beginnen de meeste baasjes vanaf dag één al met zindelijkheidstraining. Toch is het zindelijk maken van een Beagle puppy een echte uitdaging. Het zal niet meteen in één keer goed gaan.

Er zijn wel een aantal tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de hond zo vaak mogelijk zijn behoefte buiten de deur doet. In dit artikel leggen we je dat precies uit.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Tips zindelijk maken Beagle

De belangrijkste zaak om een Beagle zindelijk te maken is geduld en consistentie. Dat betekent dat het geen zin heeft om boos te worden als de hond een keer zijn of haar behoefte in huis doet. Zeker bij puppy’s horen ongelukjes erbij. De zindelijkheidstraining kan bij een koppige hond als een Beagle lang duren. Maar door gewoon door te blijven zetten zal je binnen afzienbare tijd resultaten boeken.

1: Maak geen gebruik van Puppy Pad’s

Veel nieuwe baasjes maken dezelfde fout: ze denken dat het in huis halen van een Puppy Pad (hondentoilet) een goed idee is. Maar dit is juist een slecht idee. Haal zo’n product niet in huis. Heb je er al een? Zet hem dan maar op zolder of op Marktplaats, want we raden het gebruik van een dergelijk product af.

Dat heeft er alles mee te maken dat je een Beagle een verkeerde gewoonte leert. Het lijkt erop dat het prima is om in huis te poepen of te plassen. Dat terwijl je dit juist niet wilt. De meeste baasjes kopen zo’n hondentoilet om te voorkomen dat een hond de vloer vies maakt. Als je vloerbedekking of tapijt hebt is het zaak om een Beagle puppy zo snel mogelijk zindelijk te maken.

2: Heb geduld

Het zindelijk maken van een puppy komt met geduld. In het begin is het lastig voor een puppy om te weten wat er van hem verwacht wordt. Boos worden en straf opleggen werkt bij Beagles niet. Ga liever met hem uit wandelen. Een Beagle is een kleine hond met een kleine blaas. Zeker als ze klein zijn kunnen ze het niet zo lang ophouden. Ga dus regelmatig met je pup naar buiten!

3: Zeg ‘nee’

De kans is groot dat een pup in het begin toch plast of poept op de vloer. Daar kun je van balen, maar boos worden heeft geen zin. Leer hem liever het woord ‘nee’. Door luid en duidelijk dit woord te zeggen snapt de hond dat dit gedrag niet door de beugel kan. Het is wel belangrijk daarbij duidelijk te spreken.

4: Blijf consequent en wees duidelijk

Wees duidelijk en consequent. Vertoon dus altijd hetzelfde gedrag. Een keer boos doen en dan weer heel blij worden is niet de bedoeling. Het is belangrijk om geen verwarring te zaaien.

Doe net alsof het probleem met de zindelijkheid niet bestaat. Maak de plaats van het ongelukje schoon en negeer je Beagle volledig. Hij zal het niet leuk vinden om genegeerd te worden. Op die manier leert hij dat het niet de bedoeling is om zijn behoefte in huis te doen. Daarom raden we je aan consequent te zijn en te blijven. Alleen als je dit lang en structureel genoeg volhoudt zal de Beagle dit leren.

5: Prijs je Beagle de hemel in bij goed gedrag

De meeste ongelukjes van een Beagle puppy zijn niet met opzet. Ze weten gewoon nog niet zo goed dat ze het op moeten houden. Je kan daarom beter positief gedrag stimuleren dan negatief gedrag bestraffen. Als jouw Beagle eens buiten de deur een plasje doet prijs je hem de hemel in. Geef hem een koekje of een snoepje en geef hem zoveel mogelijk aandacht. Dit soort honden doet er alles aan om de baas tevreden te houden. Hij zal dit nieuwe gedrag daarom aanleren.

6: Laat je hond regelmatig uit

Laat je jonge Beagle zeker in de puppyfase regelmatig uit. Minimaal eens per twee uur. Moet hij naar buiten, pak dan direct de riem en ga naar buiten. Beloon je puppy zodra hij zijn behoefte buiten doet. Door regelmatig naar buiten te gaan leert de pup bovendien ook om wat socialer te worden. Het is niet nodig om altijd koekjes te geven. Een knuffel werkt net zo goed.

Verdiep je in de opvoeding en training van jouw Beagle

Wil je zo veel mogelijk plezier hebben van jouw Beagle? Lees je dan goed in in de opvoeding en training van de hond. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van opvoeding en training. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK