Home » Een Beagle zindelijk maken: volg ons stappenplan

Een Beagle zindelijk maken: volg ons stappenplan

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je een puppy aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk zindelijk is. Daarom beginnen de meeste baasjes er vanaf dag één al mee. Toch is het zindelijk maken van een Beagle puppy een echte uitdaging. Het zal niet meteen in één keer goed gaan. Er zijn wel een aantal stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat de hond zo vaak mogelijk zijn behoefte buiten de deur doet. Want het is niet wenselijk dat dit in huis gebeurt.

Stappenplan zindelijk maken Beagle

De belangrijkste manier om een Beagle zindelijk te maken, is met geduld en consistentie. Dat betekent dat het geen zin heeft om boos te worden als de hond een keer zijn of haar behoefte in huis doet. Zeker bij puppy’s horen ongelukjes erbij. De zindelijkheidstraining kan zeker bij een koppige hond als een Beagle lang duren. Maar door gewoon door te blijven zetten is dit zeker binnen een paar weken te bereiken.

1: Maak geen gebruik van Puppy Pad’s

Veel nieuwe baasjes maken dezelfde fout; ze denken dat het in huis halen van een Puppy Pad (hondentoilet) een goed idee is. Maar dit is juist een slecht idee. Haal zo’n product niet in huis. Heb je er al een? Zet hem dan maar op zolder of op Marktplaats, want we raden het gebruik van een dergelijk product af.

Dat heeft er alles mee te maken dat je een Beagle een verkeerde gewoonte leert. Het lijkt erop dat het prima is om in huis te poepen of te plassen. Dat terwijl je dit juist niet wilt. De meeste baasjes kopen zo’n hondentoilet om te voorkomen dat een hond de vloer vies maakt. Als je vloerbedekking of tapijt hebt, is het zaak om een Beagle puppy zo snel mogelijk zindelijk te maken.

2: Heb geduld

Maar het zindelijk maken van een puppy komt met geduld. In het begin is het lastig voor een puppy om te weten wat er van hem verwacht wordt. Boos worden en straf opleggen werkt bij Beagles niet. Ga liever met hem uit wandelen. Een Beagle is een kleine hond met een kleine blaas. Zeker als ze klein zijn kunnen ze het niet zo lang ophouden. Ga dus regelmatig met je pup naar buiten!

3: Zeg ‘nee’

De kans is groot dat een pup in het begin toch plast of poept op de vloer. Daar kun je van balen, maar boos worden heeft geen zin. Leer hem liever het woord ‘nee’. Door luid en duidelijk dit woord te zeggen snapt de hond dat dit gedrag niet door de beugel kan. Het is wel belangrijk daarbij duidelijk te spreken. Doe dit niet het kinderachtig, want dan denkt de hond juist dat dit goed gedrag is.

4: Maak goed schoon

Ongelukjes gebeuren in het begin. Daarom is het belangrijk om het slechte gedrag in het begin zoveel mogelijk te negeren. Maak daarom na een ongelukje altijd goed schoon. Zo weet je zeker dat de geur van poep of plas uit huis verdwijnt. Een goede hygiëne is dus belangrijk.

5: Blijf consequent en wees duidelijk

Wees duidelijk en consequent. Vertoon dus altijd hetzelfde gedrag. Een keer boos worden en dan weer heel blij worden is niet de bedoeling. Het is belangrijk om geen verwarring te zaaien. Doe net alsof het probleem met de zindelijkheid bestaat. Maak de plaats van het ongelukje schoon en negeer je Beagle volledig. Hij zal het niet leuk vinden om genegeerd te worden. Op die manier leert hij dat het niet de bedoeling is om zijn behoefte in huis te doen. Daarom raden we je aan consequent te zijn en te blijven. Regelmatig uitlaten is dan wel belangrijk.

6: Prijs je Beagle de hemel in bij goed gedrag

De meeste ongelukjes van een Beagle puppy zijn niet met opzet. Ze weten gewoon nog niet zo goed dat ze het op moeten houden. Een Beagle is een uiterst gevoelige en koppige hond. Als hij een keer buiten de beur een plasje doet, prijs je hem de hemel in. Geef hem een koekje of een snoepje en geef hem zoveel mogelijk aandacht. Dit soort honden doet er alles aan om de baas tevreden te houden.

7: Bepalen of je Beagle zindelijk is

Het kan even duren totdat de Beagle zindelijk is. We spreken van zindelijkheid als de hond zijn behoefte buiten de deur doet en niet meer binnen. Het bereiken van zindelijkheid komt van beide kanten; het baasje moet ontspannen, consistent en geduldig zijn. De Beagle zal dan leren dat dit goed gedrag is.

8: Laat je hond regelmatig uit

Laat je jonge Beagle zeker in de puppyfase regelmatig uit. Minimaal eens per twee uur. Moet hij naar buiten, pak dan direct de riem en ga naar buiten. Beloon je puppy zodra hij zijn behoefte buiten doet. Door regelmatig naar buiten te gaan leert de pup bovendien ook om wat socialer te worden. Het is niet nodig altijd koekjes te geven. Een knuffel werkt net zo goed.

10 Geniale Tips Voor Jouw Beagle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Beagle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Beagle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Beagle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.