Home | 4 tips: wat kan je doen aan een dikke beagle?

4 tips: wat kan je doen aan een dikke beagle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het hebben van een hond, en dan in het bijzonder een Beagle, is natuurlijk hartstikke leuk. Ze zijn lief, mooi en heel speels. Eigenlijk dus gewoon je beste maatje. Beagles brengen een hoop liefde en plezier in huis. Je hebt daarom als baasje de verplichting om goed voor het beestje te zorgen.

Daar valt natuurlijk ook onder dat je hem te eten moet geven. Maar let er daar alsjeblieft wel bij op dat je niet teveel geeft. Want een Beagle heeft de aanleg om snel dik te worden. En een te dikke hond is natuurlijk niet goed, want dit kan zijn gezondheid erg aantasten. Lees snel verder om erachter komen hoe je dit het beste kunt voorkomen én wat je moet doen als je Beagle toch te zwaar is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Wanneer heeft je Beagle overgewicht

Wanneer je Beagle nog een pup is zal hij minder snel last krijgen van overgewicht. Dit komt omdat hij dan veel beweegt en speelt, waardoor hij dus ook weer snel calorieën verbrandt. Maar zodra hij ouder en minder speels wordt, gaat het verbranden van de calorieën dus ook minder snel. De Beagle kan dan helaas last krijgen van overgewicht.

Bekijk je Beagle eens van de bovenkant

Een Beagle weegt gemiddeld tussen de tien en de twintig kilo. Wanneer hij hier boven komt is er sprake van overgewicht. Een andere manier om te kijken of je Beagle overgewicht heeft, is simpelweg door naar zijn lichaam te kijken. Bekijk je hond eens vanaf de bovenkant, dus wanneer je boven hem staat. Steekt zijn buik aan beide kanten een beetje uit? En is je hond voor je gevoel wat bollig? Dan heeft de Beagle waarschijnlijk al last van overgewicht.

Wil je alles leren over overgewicht bij Beagles en wat je er aan kan doen? Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit boek van 90+ pagina’s wordt uitgebreid stilgestaan bij de gezondheid, voeding en training van jouw Beagle. Zodat hij of zij zo lang mogelijk gezond en gelukkig blijft!

Wat zijn de gevolgen van overgewicht bij je Beagle?

Er zijn een flink aantal huisdieren, en dus ook Beagles, die te zwaar zijn. Je hond loopt dan direct een verhoogd risico op problemen en ziektes. En dat wil je als baasje natuurlijk altijd voorkomen. Want de gezondheid en vitaliteit van jouw viervoeter wordt daar direct door aangetast.

Zo kan het zijn of haar levensverwachting verkorten met twee jaar. Daarnaast gaat de conditie achteruit en wordt de hond traag en loom. Bij overgewicht kan de hond hart- en longproblemen krijgen en heeft hij een verhoogde kans op blaasproblemen en suikerziekte. Tot slot kan hij ook last krijgen van artrose of een ander bot- of gewrichtsprobleem. Het risico op een operatie (of zelfs overlijden) wordt daardoor stukken groter. Dus baasjes van Nederland: wees alert op overgewicht om zo lang mogelijk van en met je hond te kunnen genieten.

4 tips: Hoe kun je overgewicht voorkomen?

Nu komen we bij het belangrijkste gedeelte van dit artikel. Hoe kan je overgewicht bij jouw Beagle voorkomen? Deze 5 tips helpen je daarbij.

Tip 1: koop speciaal voer voor je Beagle

Een Beagle is gek op eten, waardoor hij al snel te zwaar wordt. Het is dus belangrijk dat je er goed op let dat je hond niet al te veel eet. Én dat hij alleen de voeding krijgt die echt nodig is. Vaak wordt het aangeraden om speciaal eten te kopen voor je Beagle. Dit is wel iets prijziger, maar het zorgt er wel meteen voor dat de kans op overgewicht wordt geminimaliseerd. Je kunt hiermee al heel gemakkelijk een hoop gezondheidsproblemen voorkomen.

Tip 2: weeg het eten van tevoren af

Iets anders dat je kunt doen is het eten dat hij dagelijks mag hebben van tevoren goed afwegen. Door dit elke ochtend te doen weet je ook zeker dat je nooit teveel zult geven. Zo kan je hond dus minder makkelijk te zwaar worden.

Tip 3: jij bepaalt wanneer je hond eet

Een andere tip om te voorkomen dat je Beagle last krijgt van overgewicht, is door hem simpelweg niet te laten eten wanneer hij dat wil. Je zorgt er dus voor dat er niet altijd eten in zijn bakje ligt, maar geeft hem op vaste tijdstippen wat voedsel. Dit kan bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond zijn.

Natuurlijk kan je hem af en toe nog wel een snoepje of een koekje geven, maar doe dit niet te vaak. Zorg dat dit soort traktaties echt een bonus zijn. Wat je ook niet moet doen is het restje van je eten aan je hond geven. Hij zal dit heel lekker vinden, maar het is erg slecht. Niet alleen is menseneten regelmatig ongezond voor honden, maar het zorgt ook nog eens voor een versnelde toename van gewicht.

Tip 4: beweging, beweging, beweging

En iets dat natuurlijk ook heel goed helpt tegen obesitas is beweging! Hoe meer je Beagle beweegt, hoe beter. Neem hem of haar dus regelmatig mee voor lange boswandelingen of stoeisessies in de woonkamer.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Beagle

De juiste verzorging is essentieel voor de gezondheid en het geluk van je hondje. Verdiep je hier dus zo goed mogelijk in. Bekijk daarvoor ook het Beagle Handboek eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles op het gebied van verzorging en gezondheid. Zodat jij en jouw Beagle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Klik hier om het boek te bekijken →

 

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload