Home | Wat is een normaal gewicht voor de Beagle

Wat is een normaal gewicht voor de Beagle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een normaal gewicht voor een Beagle. Veel baasjes worstelen ermee. Want een Beagle is dol op eten en heeft soms moeite om te stoppen. Daarmee is dit hondenras gevoelig voor overgewicht. Zeker in combinatie met zijn kleine formaat, want een Beagle heeft een schofthoogte van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Zeker wanneer men de voedingsbak de hele dag gevuld houdt is de kans groot dat de hond de hele dag blijft eten.

Om je wat meer te leren over het ideale gewicht van een Beagle hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin geven we antwoord op de vraag wat een normaal gewicht is. En we vertellen je hoe je meer grip krijgt op het gewicht van jouw hond. Zodat je overgewicht kan voorkomen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Een gezond gewicht

Een Beagle is zo gefokt dat hij perfect kan functioneren als jachthond met een klein formaat. Op die manier was hij gemakkelijk te vervoeren in de zadeltassen van de jager. Ook als de Beagle wat groter was, kon de jager hem gemakkelijk meenemen. Maar ondanks zijn kleine formaat heeft de Beagle een flinke eetlust. Als baasje vraag je je daarom wellicht af wat een normaal gewicht is.

Een gezond gewicht voor een Beagle met een schofthoogte tussen de 33 en 41 centimeter is tussen de 11 en 15 kilo. Het is aan te raden het gewicht bij een groter formaat onder de 20 kilo te houden.

Is je hond goed op gewicht? Dan is het alsnog belangrijk om het gewichtspatroon van de hond goed in de gaten te houden. Het komt bij dit hondenras relatief vaak voor dat een Beagle te veel zal wegen en krijgt te kampen met overgewicht. Overgewicht bij deze honden is vaak een stuk zorgelijker dan men denkt. Want door overgewicht is de kans op ziektes en andere gezondheidsproblemen groot. Blijf de hond daarom regelmatig wegen.

Beagle puppy gewicht

In zijn puppyfase mag dit hondenras tussen de 4 en 6 kilo wegen. Het is gebruikelijk dat hij als kool groeit. Dit komt doordat deze honden relatief snel groeien. Wanneer de hond te snel te veel gewicht aankomt is het belangrijk daarvan de oorzaak te onderzoeken. Dit ligt waarschijnlijk in de voeding.

Al vanaf de geboorte zullen Beagles veel eten. Dat zit in hun instinct. Het zijn van oorsprong honden die gefokt zijn voor de jacht. Dat heeft erin geresulteerd dat Beagles erg veel van vlees houden. Daarom is het belangrijk de pup altijd een voedzame maaltijd voor te zetten. De eerste week raden we aan de hond hetzelfde voer te geven als dat hij in de winkel of bij de fokker kreeg. Daarna is het mogelijk om het ‘nieuwe voer’ te mixen met ‘het oude voer’. Na ongeveer een maand kan je ervoor kiezen over te stappen op het nieuwe voer.

Je wil je Beagle natuurlijk zo goed mogelijk op gewicht houden. Lees daarom het Beagle Handboek eens. Het boek bevat onder andere uitgebreide hoofdstukken over voeding, gezondheid en verzorging.

Klik hier om het boek te bekijken →

Voorkom overgewicht

We hadden je nog beloofd om wat te vertellen over het voorkomen van overgewicht. Zeker wanneer het om een oudere Beagle gaat, is het belangrijk om zijn gewicht goed in de gaten te houden. Een gezonde volwassen Beagle weegt doorgaans tussen de 11 en 15 kilo.

Zorg ervoor dat hij speciaal voer krijgt. Veel mensen geven hun honden dezelfde voeding als zij zelf hebben gehad. De restjes van de maaltijd komen bijvoorbeeld in de voedingsbak van de hond terecht. We raden aan om dit niet te doen. Mensenvoer heeft een heel andere samenstelling dan het speciale voer wat een Beagle normaal gesproken krijgt. Het kan zelfs gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Houd hem daarom aan een streng dieet en geef hem enkel voedzaam voer, dat speciaal voor Beagles is gemaakt.

Naast het monitoren van het gewicht en het kiezen van de juiste voeding is regelmaat ook heel belangrijk. Als baasje kan je jouw Beagle leren om op gezette tijden speciale gezonde voeding te krijgen. Het eten op gezette tijden leert de Beagle dat hij niet te pas en te onpas eten krijgt. Alleen op die manier is het mogelijk om een Beagle op gewicht te houden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken (niet goed, geld terug) →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload