Home | Hoe groot wordt een Beagle? Alles over de schofthoogte.

Hoe groot wordt een Beagle? Alles over de schofthoogte.

⏱ Leestijd: 2 minuten

Overweeg je om een Beagle in huis te halen? Dat snappen we goed, want beagles zijn sportieve, vrolijke en mooie honden. Veel mensen vallen dan ook voor de charmes van deze viervoeter. Hij is erg lief, sociaal en heeft een eigen willetje. Maar als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk benieuwd naar de grootte van deze hond.

Daarom zoomen we in dit artikel verder in op de schofthoogte. Zodat je weloverwogen een keuze kan maken of een Beagle de hond voor jou is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De grootte van een volwassen Beagle

Een gezonde Beagle zal tussen de 33 tot 38 centimeter groot worden. Het gaat hier om de schouderhoogte. Om deze reden spreken we bij een Beagle van een zeer compact hondenras.

Het gevaar van overgewicht ligt vanwege de compacte grootte van de Beagle wel op de loer. Een Beagle die geen overgewicht heeft, mag tussen de 10 tot 18 kilo liggen. Alles boven de 20 kilo kan gezien worden als overgewicht.

De Beagle is een hond voor de jacht

Het is zeker geen toeval dat een Beagle tussen de ongeveer 33 en 41 centimeter groot wordt. Dit heeft ermee te maken dat dit hondenras zijn oorsprong vindt in de jacht. Vanaf de vijftiende eeuw werden deze honden gefokt voor de drijfjacht. De drijfjacht is een vorm van jagen waarbij meerdere honden klein gevogelte zoals konijnen en hazen proberen te vangen.

Het voordeel van de bouw van de Beagle is dat hij erg gemakkelijk onder struiken en gewassen door kan kruipen. Daardoor was de kans dat een Beagle een haas of konijn zou vangen erg groot. Bovendien kon de Beagle door zijn compacte formaat erg makkelijk worden meegenomen door de jager.

Een kleine hond met een grootse persoonlijkheid

Hoewel dit hondenras niet erg groot is, is het toch een zeer opvallende hond. Dat begint al bij het uiterlijk van de Beagle, maar ook op het gebied van innerlijke kenmerken heeft de hond een grootste persoonlijkheid. Hij is namelijk erg actief en zal altijd zijn neus achternalopen. De Beagle is een hondenras met een zeer sterke neus en om deze reden is hij altijd aan het speuren. Ook dit hoort weer bij het jachtinstinct.

Daarnaast doet hij er alles aan om zijn baas tevreden te stellen. Het is een zeer actieve en sociale hond. Deze kleine hond kan er niet goed tegen om alleen te zijn. Door de kleine bouw van de Beagle is hij zeer vocaal en kan hij flink blaffen als zijn verlatingsangst opspeelt.

Wil je álles leren over jouw (toekomstige) Beagle? Bekijk dan ook het Beagle Handboek. In dit boek leer je namelijk alles wat je wil weten over deze hondensoort.

Klik hier om het boek te bekijken →

Nadelen van de kleinere bouw

Er zijn ook nadelen aan de kleinere bouw van de Beagle. Met name hernia’s komen bij dit hondenras vaak voor. Dat heeft ermee te maken dat hij vrij klein is en zijn schouders en rug op een bijzondere manier groeien. Daarmee neemt de kans op problemen zoals hernia’s of pijn in het zenuwstelsel toe.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload