Home | Informatie over grote Beagles

Informatie over grote Beagles

⏱ Leestijd: 2 minuten

In Nederland zijn er veel baasjes die kiezen voor een Beagle. En dat snappen wij volkomen! Dat heeft vooral te maken met zijn schattige en lieve uiterlijk en zijn vriendelijke karakter. Het is een supersociale hond die er alles aan doet om zijn baas tevreden te stellen. Bovendien hebben ze een zeer kenmerkende vacht.

Redenen genoeg om verliefd te worden op een Beagle dus! In de jaren ’90 was de Beagle bijvoorbeeld één van de meest populaire hondenrassen. Talloze gezinnen namen toen een exemplaar in huis.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Beagle Handboek’ interessant zal vinden. Daarin leer je álles over Beagles en krijg je 4 gratis bonus boeken!

Twee formaten Beagles: groot en klein

Qua formaat zijn er twee soorten Beagles: de grote Beagle van tussen de 13 en 15 inch en de kleine Beagle met een maximale grote van maximaal 13 inch. Qua formaat is er dus een verschil, maar qua karakter niet.

Een grote Beagle wordt tegenwoordig gezien als de standaard. Dat komt omdat de kleine Beagle meer kans heeft op verschillende gezondheidsproblemen. Dat maakt een grotere Beagle voor veel mensen de meest logische keuze.

Over de grote Beagle

Een Beagle is een echte jachthond. Dit hondenras is speciaal gefokt voor het jagen op konijnen en ander klein wild. Van zichzelf is de hond al relatief klein, maar er zijn twee formaten: tot 13 inch en vanaf 13 tot 15 inch. De standaard Beagle is tussen de 13 en 15 inch groot. We spreken dan dus ook wel over een grote Beagle.

Het hondenras komt oorspronkelijk uit Engeland en paste vroeger gemakkelijk in de zadeltassen. Die zadeltassen werden gebruikt om spullen voor de jacht te vervoeren. Vooral kleinere Beagles pasten hier makkelijk in. De grotere Beagles waren daar te groot voor en werden meestal door de jager naar zijn jachtplaats gedragen. Wat een heerlijk leven! 😉

Zelfs een grote beagle is relatief klein

Zelfs een grote Beagle is in vergelijking met het formaat van andere hondenrassen nog redelijk klein. Een grote Beagle is vrij stevig gebouwd en heeft een korte vacht. Zijn vacht bestaat doorgaans uit een mengeling van kleuren zoals bruin, zwart, wit en rood. Een grote Beagle heeft vrijwel altijd grote bruine ogen en lange oren. Dit is kenmerkend aan iedere hond van dit hondenras.

De grote Beagle zal een maximaal gewicht van 15-20 kilogram hebben. Een kleine lichte hond dus. Ideaal om bijvoorbeeld te vervoeren als je veel met de fiets reist.

Omdat bij grote Beagles geen sprake is van dwerggroei zal deze hond redelijk gezond blijven. Wel zijn er een aantal genetische defecten zoals heupdysplasie denkbaar. De grote Beagle heeft een gemiddelde levensverwachting van zo’n tien tot vijftien jaar.

Een kleiner formaat Beagle

Het kleinere formaat Beagle is maximaal 13 inch. We spreken dan ook van een dwergbeagle of een ‘pocket Beagle’. Deze Beagles zijn speciaal gefokt om klein te blijven. Op die manier konden ze vroeger gemakkelijk onder begroeiing door en zo op klein wild jagen.

Tegenwoordig is het kleinere formaat Beagle steeds minder vaak te vinden, omdat ze minder vaak gefokt worden. Dat heeft ermee te maken dat een kleiner formaat Beagle sneller kans maakt op allerlei gezondheidsproblemen. Om die reden is de grote Beagle de standaard wanneer men een Beagle pup koopt.

Wil je nóg meer leren over jouw Beagle? 🐶

Download dan ook meteen even het uitgebreide Beagle Handboek!

 • Meer dan 90 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 uitgebreide hoofdstukken, helemaal gericht op jouw Beagle;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Heb jij een Beagle of overweeg je er een in huis te halen? En wil je alles leren over o.a. de aanschaf, opvoeding, training en verzorging van jouw hond? 

Dit boek bevat 90+ pagina’s vol informatie, tips en tricks over jouw Beagle!

 • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over te weten?

Herken je één van deze punten? Dan is 'Beagle Handboek' perfect voor jou.
90+ pagina's vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEKIJK BEAGLE HANDBOEK! 🐶

90+ pagina's vol info en tips over jouw Beagle. Nu afgeprijsd naar €12,99 en met 4 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Beagle om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK! 🐶

 • 90+ pagina's vol tips en info over jouw Beagle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 4 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,-);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box