Home | Informatie over de herplaatsing van een Beagle

Informatie over de herplaatsing van een Beagle

⏱ Leestijd: 4 minuten

Veel mensen vallen voor het schattige karakter van een Beagle. De Beagle is een lieve hond die er alles aan doet om zijn baasje tevreden te stellen. Toch gebeurt het regelmatige dat nieuwe baasjes zich vergist hebben in het karakter van de hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

De grootste reden daarvoor is zijn energieniveau. De Beagle is van oorsprong een jachthond en heeft daardoor veel energie. Als hij die niet kwijt kan bestaat de kans dat hij binnenshuis vernielingen aanricht. Dat doet hij dan puur uit verveling. Daarnaast kan niet iedereen het luidkeelse gejank van een Beagle waarderen. Deze honden kunnen nogal huilen. Dat is overigens prima af te leren, maar dat kost wel wat tijd en moeite.

Sommige baasjes vallen vooral voor zijn lieve uitstraling maar verdiepen zich te weinig in deze hondensoort. Ze begrijpen dan niet goed genoeg wat het hebben van een Beagle precies inhoudt. Daardoor is een Beagle herplaatsing een veel voorkomend probleem. Dit probleem ligt nagenoeg altijd bij de baas van de hond. Niet zo zeer bij de hond zelf. Want met voldoende opvoeding, aandacht en liefde is de Beagle een geweldige hond om in huis te halen!

Zo werkt herplaatsing van een Beagle

Helaas zijn er veel mensen die puur voor een Beagle kiezen omdat ze er goede verhalen over hebben gehoord of vanwege de looks. Ze kopen een Beagle puppy omdat hij er lief uitziet, schattig is en een goede gezinshond is. Ze staan soms niet genoeg stil bij waar ze precies aan beginnen. Want een Beagle heeft in de basis een eigen willetje en zal vaak doen wat hij zelf het beste vindt. Hij heeft een heel speels karakter en zal zichzelf niet snel vermaken.

Het is dus zeker geen hond die zich de hele dag in de tuin kan vermaken. Met een Beagle als huisdier hebben baasjes hun handen vol aan uitlaten en spelen. Gelukkig doen de meeste baasjes dit met liefde. Zij krijgen er een hoop plezier en geluk voor terug. En dat is precies de manier waarop het hoort!

Beagles houden van gezelligheid

Een Beagle is een dier dat van veel gezelschap houdt. Dat betekent ook dat dit hondenras het vervelend vindt om alleen gelaten te worden. Hij heeft vaak last van verlatingsangst en zal dan luidkeels gaan janken. Voor een Beagle voelt een uurtje zonder zijn baas al aan als een eeuwigheid. Hij is dan bang dat hij in de steek wordt gelaten. Een Beagle kan zich daardoor al snel eenzaam voelen en ongewenst gedrag gaan vertonen. Denk daarbij aan blaffen of het kauwen op dingen.

Met goede opvoeding, genoeg aandacht en liefde kan een Beagle een superfijne huishond zijn. Maar baasjes van Beagles kunnen regelmatig het sterke karakter van de hond niet aan. Het komt voor dat het baasje dan overgaat tot een herplaatsing, waarbij er een nieuw gezin voor het hondje moet worden gezocht.

Als de hond wordt aangemeld voor herplaatsing, betekent dit meestal dat hij prima gezond is. De herplaatsing gaat namelijk meestal om het feit dat de huidige eigenaar de hond niet aankan. Medische problemen zijn in 9 van de 10 gevallen niet aan de orde. Het is dus zeker het overwegen waard om geen Beagle pup te kopen, maar een hond te adopteren.

Beagle pup kopen of herplaatsing?

Er zijn veel organisaties die verlaten honden opnemen. Denk bijvoorbeeld aan de Beagle Club Nederland. Als een baasje besluit dat het dier herplaatst moet worden voert deze vereniging de herplaatsing uit.

Er zijn relatief veel eigenaren die ervoor kiezen afstand te doen van hun hond. Daardoor heeft de vereniging meer kandidaten voor herplaatsing dan ze aankunnen. Een vereniging zal dus erg blij zijn als er iemand is die een Beagle wil adopteren. De verenigingen vangen de honden op in het belang van de hond zelf. Ze zullen er dus ook alles aan doen om een geschikt onderkomen voor een Beagle te vinden.

Een strenge selectie

Om te voorkomend dat een nieuw baasje later ook twijfels krijgt is het belangrijk om van tevoren enkele vragen te beantwoorden. De kandidaten voor de herplaatsing moeten duidelijk laten merken dat de hond een goed onderkomen krijgt en de baasjes zich verantwoordelijk voor de hond zullen voelen. De organisaties die zich bezig houden met het herplaatsen willen er natuurlijk zeker van zijn dat de hond goed terecht komt.

Als je overweegt een Beagle te adopteren is het dus belangrijk dat je weet waar je aan begint en je goed bent voorbereid. In sommige gevallen kiezen organisaties ervoor om een herplaatsing alleen goed te keuren als de nieuwe baasjes heel duidelijk kunnen vertellen waarom ze voor een Beagle kiezen. Sommige organisaties keuren de herplaatsing zelfs alleen goed als de potentiële eigenaren al ervaring met dit hondenras hebben.

Na het beantwoorden van enkele vragen mag het nieuwe baasje de ter adoptie aangeboden Beagle ontmoeten. Als het klikt van beide kanten krijgt het baasje de hond mee naar huis op proef. De proefperiode bestaat doorgaans uit ongeveer drie weken. Als iedereen tevreden is kan de Beagle herplaatsing worden goedgekeurd. Het is ook mogelijk dat een organisatie een financiële bijdrage vraagt alvorens de herplaatsing wordt afgerond. Deze bijdrage is vrij laag en dekt alleen de kosten van het verblijf van de hond.

Het adopteren van een Beagle is dus fijn voor de herplaatsing verenigingen, de hond zelf en natuurlijk voor jou. Kijk daarom altijd eerst naar het adopteren van een Beagle in plaats van direct een pup te kopen.

Beagle herplaatsing aanvragen

De meeste verenigingen en organisaties rondom Beagles maken het mogelijk om een Beagle te herplaatsen. Het bekendste voorbeeld van een organisatie die herplaatsingen uitvoert is de Beagle Club Nederland. Soms belanden Beagles ook bij kennels en andere instanties die gespecialiseerd zijn in de herplaatsing van allerlei soorten honden. Denk bijvoorbeeld aan Baasje Gezocht. Als je een Beagle wil adopteren raden we je aan contact op te nemen met een van deze partijen. Zij helpen je bij het proces.

Een Beagle puppy of een volwassen hond

Veel mensen die een Beagle willen aanschaffen denken meteen aan het aanschaffen van een puppy. Het is aan de ene kant erg leuk om een jonge hond op te voeden, maar het kan anderzijds ook erg lastig zijn. Veel mensen verkijken zich op de tijd, moeite en energie die het opvoeden van een puppy vereist. Het kan daarom heel prettig zijn om een hond te adopteren. De jeugdigheid is er dan al vanaf, waardoor de nieuwe hond al een stuk rustiger en beter opgevoed is.

De honden zijn medisch helemaal in orde en worden alleen voor herplaatsing aangeboden omdat de oude baasjes er niet meer voor kunnen zorgen. We raden dan ook zeker aan om eens te kijken of een vereniging in de buurt een Beagle herplaatsing aanbiedt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Beagle?

Bekijk dan het Beagle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Beagle Handboek interessant zal vinden.

Welkom Beagle vriend!

90+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Beagle Handboek

90+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload