Home | Beagle x Labrador: de Beagador is een geweldige viervoeter

Beagle x Labrador: de Beagador is een geweldige viervoeter

⏱ Leestijd: 3 minuten

Verschillende hondenrassen worden steeds vaker met elkaar gemixt en dat gebeurt natuurlijk ook met de Beagle. Door twee rassen met elkaar te kruisen krijg je een hond die zowel de uiterlijke kenmerken als de  karaktertrekjes heeft van beide rassen.

Maar wanneer je een gekruiste hond wil kopen is het wel heel erg belangrijk dat je je van tevoren goed inleest. Sommige kruisingen zijn namelijk gevoelig voor bepaalde ziektes of chronische kwaaltjes. Aan de andere kant kunnen sommige kruisingen ook juist gezonder zijn dan een rashond. Let hier dus op wanneer je een kruising gaat kopen!

Een bijzonder mooie en populaire kruising is de Beagle x Labrador. De uitkomst daarvan wordt ook wel de Beagador genoemd. Lees snel verder voor meer informatie over de Beagle x Labrador.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Beagle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Beagle!

Wat voor hond is een Labrador?

Over de Beagle weet je vast al een hoop na het lezen van alle artikelen op Beagle Wereld. Hij heeft een korte vacht die wit, bruin en zwart van kleur is. Daarnaast heeft hij kenmerkend grote oren die langs zijn koppie naar beneden hangen.

Het is een kleine hond die houdt van gezelschap. Als je hem als waakhond wil gebruiken en er komt een dief je huis of tuin binnen, zal je Beagle er juist blij mee zijn en willen spelen in plaats van blaffen. Om meer te weten te komen over de kruising tussen een Beagle en een Labrador, moet je natuurlijk ook weten wat voor een hond de Labrador is.

De Labrador is een vrolijke, sociale gezinshond

De Labrador komt van oorsprong uit Canada en is tegenwoordig een hele populaire hond, zeker in Nederland. Dat komt onder andere vanwege zijn imago als bijzonder vrolijke hond, die erg gehoorzaam is en dus ideaal is voor een gezin. Hij wordt overigens natuurlijk niet zo gehoorzaam geboren. Als de Labrador nog een kleine pup is kunnen ze erg eigenwijs en onstuimig zijn.

Een Labrador is ideaal voor een gezin dat rustig is, maar wel voldoende houdt van sport, spel en beweging. Want zo krijgt de hond automatisch ook voldoende beweging en prikkels. Vroeger werd de Labrador door de Engelse adel vaak gebruikt voor de jacht. Waarschijnlijk vindt hij het daarom zo fijn om veel te rennen en wandelen. Het is naast een goede jachthond en gezinshond trouwens ook een goede, loyale en behulpzame viervoeter. Niet voor niets worden Labradors zo vaak ingezet als blindegeleidehond.

Het fysiek van een Labrador

Je hebt vast al heel vaak een Labrador gezien. Ze hebben een vrij kenmerkend uiterlijk. Veel mensen kunnen ze uit duizenden herkennen. Hij heeft een korte en dichte vacht die zwart, blond of chocoladekleurig is. Ze hebben hangende oren en een dikke en stevige staart. Je kunt de vacht het beste ongeveer een keer per week borstelen. In de ruiperiode moet je het zelfs nog iets vaker doen.

Een Labrador wordt gemiddeld zo’n 56 centimeter hoog en weegt tussen de 29 en de 35 kilo, maar heeft wel de aanleg om dik te worden. Naast kans op obesitas heeft een Labrador ook kans op een elleboogdysplasie of een heupdysplasie. Een Labrador wordt gemiddeld elf of twaalf jaar oud.

Beagle x Labrador: de Beagador

Het kruisen van honden wordt dus al jarenlang gedaan. Dus het is ook niet heel gek dat er een kruising bestaat van de Beagle en de Labrador. Deze kruising heeft ook een leuke naam, namelijk de Beagador. De pups van deze kruising zijn meestal redelijk klein, waardoor het een zeer geschikte kruising is voor een gezin. Zeker als het gezin nog jonge kinderen heeft.

De Beagador is een vriendelijk en vrolijk beestje

Verder hebben ze dezelfde aandoenlijke flaporen, alhoewel die wel iets kleiner dan die van een Beagle. Ze zijn erg vriendelijk, loyaal en vrolijk en zijn daardoor de ideale vriend en toevoeging aan je gezin. Zowel de Beagle als de Labrador vinden het fijn om in het gezelschap van mensen te zijn en zullen graag spelen met de kinderen.

De kruising tussen de Labrador en Beagle heeft training en aandacht nodig

De uitkomst van de Beagle en Labrador kruising heeft wel veel training en aandacht nodig. Zo hebben Labradors de aanleg om erg stevig te worden. De Beagle heeft diezelfde aanleg voor overgewicht. Bij de kruising is dat dus ook het geval.

Besteed dus voldoende tijd en aandacht aan het trainen van bijvoorbeeld de eetmanieren. Zo weet je zeker dat jouw Beagador geen overgewicht krijgt. Op die manier kunnen jij en je gezin zo lang mogelijk van jullie mooie hondje genieten.

In het Beagle Handboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eet- en tafelmanieren van jouw Beagle (kruising). Willen jullie daarmee aan de slag? Dan ga je het handboek zeker interessant vinden.

Bekijk het handboek (met meer dan 90 pagina’s)

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Beagles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Ontdek de prachtige Beagle Lemon and White

De Beagle Lemon and White, een prachtige hondenras dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld weet te betoveren, is een favoriet onder hondenliefhebbers. Met hun kenmerkende combinatie van een zachte citroengele vacht en witte markeringen, stralen deze...

Beagle sokken kopen? Houd hier rekening mee

Welkom bij ons artikel over het kopen van Beagle sokken! Als liefhebbers van Beagles weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om comfortabele en stijlvolle sokken te hebben die onze trouwe viervoetige vrienden eren. Beagle sokken zijn niet alleen een...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Beagle wilde weten in één compleet e-book!”

Beagle Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Beagle!

  • Wil je een Beagle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Beagle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Beagle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Beagle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Beagles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Beagle Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

BEAGLE HANDBOEK

90+ pagina's vol info en tips;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

BEKIJK HET BEAGLE HANDBOEK